Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borussia Dortmund și Atletico Madrid, ultimele echipe calificate în sferturile Champions League

Maria Olteanu

Actualizat 14/03/2024 la 00:52 GMT+2

Ultimele două bilete pentru sferturile UEFA Champions League se vor acorda miercuri seara, astfel se va decide tabloul complet al ultimelor 8 echipe rămase în cea mai importantă competiție intercluburi. Inter pornește cu avantaj minim în fața lui Atletico, iar Dortmund are avantajul terenului propriu în duelul cu PSV.

Jan Oblak celebra uno de los penaltis parados en el Atlético-Inter

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Cluburile care s-au calificat în sferturile de finală ale Champions League:
  • Bayern Munchen
  • PSG
  • Real Madrid
  • Manchester City
  • Arsenal
  • Barcelona
  • Dortmund
  • Atlético Madrid
UPDATE: Lautaro Martinez trimite mingea în peluză, de la punctul cu var, și Atletico Madrid este ultima echipă care se califică în sferturile Champions League, după ce revine de la 0-1, scorul stabilit în primă manșă, în turul din Italia.
UPDATE: Înaintea ultimei serii de 5, Atletico conduce
UPDATE: Oblak se opune și după cea de-a treia serie Atletico este în avantaj, 2-1.
UPDATE: Nici Inter, și nici Atletico, nu fructifică seria a doua. Rămâne egalitate
UPDATE: Nu greșește nimeni după prima serie. Este 1-1.
UPDATE: Încep penalty-urile! Inter deschide seria!
UPDATE: Nu se întâmplă nimic nici în cea de-a doua repriză de prelungiri. Urmează loviturile de departajare între Atletico și Inter
UPDATE: Ocazii importante de ambele părți, dar nimeni nu reușește să marcheze în prima repriză de prelungiri. Încă 15 minute de joc. Dacă egalitatea persistă și după cea de-a două repriză a prelungirilor, vom avea penalty-uri
UPDATE: A început prima repriză a prelungirilor în meciul care decide ultima echipă care se va califica în sferturile Champions League
UPDATE: Avem prelungiri în Atletico - Inter! Egalitate după primele 180 de minute de joc din dubla manșă
UPDATE: Dortmund a ajuns la nouă meciuri fără înfrângere pe teren propriu în Liga Campionilor, pentru prima dată în ultimii 25 de ani.
UPDATE: Min. 90+5, GOOOOL! Borussia Dortmund - PSV 2-0. Nemții marchează în ultimul minut al prelungirilor, prin Marco Reus, și nimic nu se mai poate întâmpla în această manșă. Dortmund merge în sferturile UCL, după 3-1 la general
UPDATE: Min. 87, GOOOOL! Atletico Madrid - Inter Milano 2-1. Gazdele dau lovitura înainte de finalul celor 90 de minute. Memphis Depay, din pasa lui Koke, o duce pe trupa lui Simeone la conducerea jocului și meciul se îndreaptă spre prelungiri.
UPDATE: Niklas Fullkrug marchează, dar golul este anulat pentru semnalizarea unei poziții neregulamentare
UPDATE: Atletico încearcă golul al doilea, pentru a egala situația la general. Inter este în corzi
UPDATE: Borussia Dortmund, prin Hirving Lozano, lovește bara, de la 20 de metri.
UPDATE: A început repriza a doua a celor două partide din returul optimilor UCL
UPDATE: Pauză și la Dortmund! Gazdele conduc după prima repriză
UPDATE: Pauză pe Metropolitano! Atletico și Inter intră la egalitate, 1-1, după primele 45 de minute de joc. Italienii au însă avantajul golului marcat în primă manșă
UPDATE: Min. 35, GOOOOL! Atletico Madrid - Inter Milano 1-1. Griezmann restabilește egalitatea în mai puțin de două minute, iar scorul la general devine 1-2.
UPDATE: Min. 33, GOOOOL! Atletico Madrid - Inter Milano 0-1. După mai multe ocazii de ambele părți, Inter deschide scorul pe Metropolitano! Dimarco îi duce pe italieni mai aproape de sferturile UCL
UPDATE: După primele 20 de minute, Atletico și Inter sunt la egalitate, 0-0. Ambele echipe au avut ocazii de a deschide scorul
UPDATE: Ultima dată când Sancho marcase în fața propriilor fani se întâmpla în mai 2021.
UPDATE: Golul lui Sancho este primul din cariera sa reușit în fazele eliminatorii ale UCL.
UPDATE: Min. 3, GOOOOL! Borussia Dortmund - PSV 1-0. Jadon Sancho deschide scorul cu un șut de la marginea careului, iar nemții sunt cu un pas în față
UPDATE: Au început cele două meciuri ale serii, ultimele două retururi din optimile de finală din Champions League
UPDATE: În mai puțin de o oră încep ultimele meciuri din faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor
UPDATE: Echipele de start în Borussia Dortmund - PSV
  • Borussia Dortmund: Kobel - Sule, Can, Hummels, Maatsen - Özcan, Sabitzer, Malen, Brandt, Sancho - Füllkrug
  • Antrenor: Edin Terzic
  • PSV: Benitez - Teze, Schouten, Boscagli, Dest - Til, J. Veerman, Mauro Junior - Bakayoko, L. de Jong, M. Tillman
  • Antrenor: Peter Bosz
UPDATE: Echipele de start în Atletico Madrid - Inter Milano
  • Atletico: Oblak - Savic, Witsel, Hermoso - Molina, M. Llorente, Koke (cpt.), De Paul, Lino - Morata, Griezmann
  • Rezerve: H. Moldovan, A. Gomis - Azpilicueta, Gabriel, Saul, Depay, Correa, R. Riquelme, Vermeeren, Reinildo, Barrios
  • Antrenor: Diego Simeone
  • Inter: Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - La. Martinez (cpt.), M. Thuram
  • Rezerve: Di Gennaro, Audero - Klaassen, Acerbi, Frattesi, Buchanan, Asllani, Bisseck, Darmian, Sarr, Stankovic, A. Sanchez
  • Antrenor: Simone Inzaghi
Articol inițial scris de Daniel Kerekes
Faza optimilor UCL se va încheia miercuri seara, când ultimele două sfertfinaliste se vor decide în urma meciurilor Atletico Madrid - Inter Milan, respectiv Borussia Dortmund - PSV Eindhoven. Niciuna dintre echipe nu are un avantaj semnificativ în urma meciurilor din tur.
Considerat de mulți derby-ul optimilor, meciul dintre Atletico și Inter va lăsa "acasă" o echipă care se putea înscrie în lupta pentru un loc în fazele finale ale competiției. Atât madrilenii, cât și "nerazzurrii" au argumente pentru a spera la un parcurs lung în Liga Campionilor.
Meciul tur a fost câștigat de Inter pe teren propriu. Marko Arnautovic a marcat golul victoriei într-un meci extrem de tacticizat, dar care nu a dus lipsă de ocazii, de ambele părți. Totuși, meciul de pe San Siro a fost dominat de echipa lui Simone Inzaghi, care a meritat victoria la limită. De cealaltă parte, elevii lui Diego Simeone vor încerca să răstoarne acest scor și cu ajutorul publicului de pe Metropolitano.
Forma madrilenilor a fost una fluctuantă, mai ales după meciul tur cu Inter. "Los Colchoneros" au câștigat un singur meci din cele 4 disputate în perioada dintre cele două manșe. Atletico a fost eliminată și în Cupa Spaniei, după 0-3 împotriva lui Athletic Bilbao.
Dacă privim forma celor două echipe, Inter ar trebui să fie de departe favorită, chiar și în deplasare. Milanezii nu se mai pot opri din a câștiga, având o serie de 13 victorii consecutive în toate competițiile. Titlul în Serie A este asigurat, având în vedere distanța de 16 puncte față de urmăritoarea AC Milan.
Atletico va avea un mare atu în meciul de pe teren propriu, anume prezența lui Antoine Griezmann, care a fost anunțat apt pentru a juca. Francezul ieșit accidentat chiar în meciul de pe San Siro și nu a mai evoluat de atunci.
Citește și:

Spectacol garantat în Borussia Dortmund - PSV

De cealaltă parte, Borussia Dortmund pare favorită în fața olandezilor de la PSV Eindhoven, dar elevii lui Peter Bosz sunt pregătiți să producă surpriza pe Signal Iduna Park. Meciul tur a fost exemplul perfect prin care olandezii au arătat că pot să pună reale probleme unei echipe ca Dortmund.
Pe teren propriu, PSV a avut mai multe ocazii decât cei de la Dortmund, dar aceștia au avut nevoie de o lovitură de la 11 metri pentru a egala situația de pe tabelă. Dortmund deschidea scorul prin fostul fotbalist de la Eindhoven, Donyell Malen.
În urma rezultatului din Olanda, orice deznodământ este posibil în meciul care se anunță a fi foarte deschis, la fel cum a fost și cel din tur. Cele două echipe sunt axate pe ofensivă și vor oferi un spectacol veritabil în fața "Zidului Galben" de la Dortmund.
Cele două formații au avut rezultatea asemănătoare în perioada dintre cele două manșe. Dortmund a câștigat două meciuri de campionat și a pierdut unul, în timp ce liderul din Eredivisie a obținut 7 puncte din ultimele 3 etape, iar într-un meci a marcat nu mai puțin de 7 goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol