Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi a strălucit în meciul 50 la PSG! A reușit o dublă și a doborât un record al lui Cristiano Ronaldo

Nicu Savin

Publicat 26/10/2022 la 00:41 GMT+3

Lionel Messi și-a regăsit strălucirea în acest sezon la PSG, iar argentinianul a oferit un nou recital în duelul cu Maccabi Haifa, câștigat de parizieni cu 7-2. Starul de 35 de ani a izbutit o dublă, iar una dintre reușite a contribuit la doborârea unui record al marelui său rival, Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi of Paris Saint-Germain celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League group H match between Paris Saint-Germain and Maccabi Haifa FC

Credit imagine: Getty Images

PSG avea nevoie de o victorie cu Maccabi Haifa pentru a fi sigură de calificarea în optimile Champions League, iar Galtier a trimis în teren artileria grea pe care o are la dispoziție. Meciul de pe Parc de Princes a fost unul fără istoric, al cărei soartă a fost decisă încă din prima repriză, gazdele intrând la pauză cu un avantaj de 4-1.
În final a fost 7-2 pentru PSG, iar tripleta Messi - Mbappe - Neymar a semnat 5 dintre reușite. Messi, aflat la meciul 50 în tricoul lui PSG, a făcut dubla chiar în prima repriză, ambele reușite venind în urma unor execuții superbe.

Lionel Messi, record absolut în Champions League

Primul gol marcat de Messi a fost al 10-lea pentru el în toate competițiile acestui sezon, ceea ce-l transformă în singurul jucător din top 5 campionate ale Europei care ajunge la minim 10 goluri și minim 10 assist-uri în toate competițiile. Până la finalul meciului cifrele s-au îmbunătățit: 11 goluri și 12 pase decisive.
Cel de-al doilea gol marcat de Messi are o importanță și mai mare. Acesta a fost marcat din afara careului, astfel că argentinianul a ajuns la 23 de astfel de reușite în Champions League, depășindu-l pe Cristiano Ronaldo, cu care se afla la egalitate la acest capitol.
Argentinianul și-a încununat evoluția din această seară și cu două pase decisive, la golurile lui Neymar și Soler, care a stabilit scorul final. Astfel, la 35 de ani și 123 de zile, Messi a devenit cel mai în vârstă fotbalist care reușeșete două goluri și două assist-uri într-un meci de Champions League.
Așadar, forma lui Messi este una de vis în actuala stagiune, dovedindu-se că prestațiile sale mai puțin reușite din sezonul trecut au fost rezultatul neacomodării sale rapide la PSG, după 17 ani petrecuți la Barcelona. Cu siguranță argentinienii sunt în extaz, deoarece starul lor se anunță printre protagoniști la Campionatul Mondial. Până acolo, Messi mai are de jucat 4 meciuri cu PSG, primul dintre ele peste 3 zile, cu Troyes, în Ligue 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo