Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Păreri contradictorii despre derby-ul italian din semifinalele Champions League! "Fanii nu-și doreau asta"

Bianca Dumitru

Actualizat 20/04/2023 la 00:50 GMT+3

Inter s-a calificat în această seară în semifinalele Champions League, după ce a remizat, scor 3-3, cu Benfica, având avantajul victoriei cu 2-0 din tur. Pentru echipa lui Simone Inzaghi urmează duelul cu AC Milan, care a fost comentat de mai multe voci.

Olivier Giroud lotta su un pallone durante Inter-Milan - Serie A 2022-23

Credit imagine: Getty Images

Inter a obținut calificarea în semifinalele Champions League, în detrimentul celor de la Benfica, pe care i-au învins cu scorul general de 5-3, după victoria cu 2-0 din tur și remiza, scor 3-3, din această seară.
Pentru echipa lui Simone Inzaghi, în lupta pentru un loc în finala celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, urmează dubla cu AC Milan, programată pe 9 și 16 mai.
Acesta va fi primul Derby della Madonnina din Champions League din ultimii 18 ani, dar și prima confruntare între echipe din aceeași țară din semifinalele competiției din sezonul 2016/17, atunci când stăteau față în față Atletico și Real Madrid.
Acest derby italian din Final Four-ul Champions League a fost comentat de jurnalistul Vieri Capretta. Italianul a declarat pentru BBC că fanii nu și-au dorit un astfel de duel din cauza presiunii uriașe pe care o vor resimți.
"Niciun fan fie al lui Inter, fie al lui AC Milan, nu și-a dorit această înfruntare, pentru că presiunea va fi de necrezut. Au fost grozavi în competițiile interne, în special Inter care a învins-o pe Milan în Supercupă în acest sezon.
Când luminile Champions League strălucesc, atunci este o problemă complet diferită pentru ambele echipe. Inter s-ar putea să fie puțin sub presiune pentru că se aștepta ceva mai mult de la ei și de la echipa care a fost construită în acest sezon.
Cred că ambele sunt supuse unei presiuni foarte mari. Acest duel va rămâne în istorie, indiferent de rezultat", a spus Capretta, citat de BBC.
Citește și:

Dumfries: "Va fi un meci special"

În schimb, Denzel Dumfries s-a arătat încântat de ceea ce urmează pentru echipa sa în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. Fotbalistul a spus că meciul cu rivalii din oraș va fi unul special, pe care abia îl așteaptă.
"E o senzație uimitoare. A fost uimitor ceea ce am făcut până acum. Acum ne vom confrunta cu AC Milan în semifinale, care va fi un meci special. Îl așteptăm cu nerăbdare.
Înainte de seara asta nu am vorbit despre acest duel. Benfica este o echipă foarte bună, așa că ne-am concentrat asupra meciului din această seară.
Avem calitățile de a marca mult și în ultimele meciuri nu am făcut-o. Avem mulți jucători cu experiență și muncim din greu în fiecare zi, credem în abilitățile noastre.
Am spus deja de la începutul sezonului, putem câștiga Champions League. Acesta este scopul nostru. Bineînțeles, obiectivul nostru este câștigarea trofeului", a declarat Dumfries.
Dubla de foc dintre Inter și AC Milan este programată pe 9 și 16 mai, meciurile urmând a fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Cine va câștiga trofeul Champions League în acest sezon?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo