Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător de la Liverpool, considerat vinovat la toate golurile Realului! L'Equipe i-a dat nota 2

Nicu Savin

Publicat 22/02/2023 la 13:03 GMT+2

Liverpool a pierdut cu 2-5 contra lui Real Madrid, în prima manșă a optimilor Champions League. Rezultatul s-a datorat unei prestații de vis a madrilenilor, dar și evoluției mediocre a gazdelor. Prestigioasa publicație L'Equipe l-a declarat pe Joe Gomez cel mai slab jucător de pe teren, acordându-i nota 2 și considerându-l vinovat la toate goluri încasate de "cormorani".

Joe Gomez of Liverpool runs with the ball during the UEFA Champions League round of 16 leg one match between Liverpool FC and Real Madrid at Anfield on February 21, 2023 in Liverpool, England.

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a visat cu ochii deschiși timp de 15 minute în duelul cu Real Madrid din optimile Champions League, dar ceea ce trebuia să fie o sărbătoare s-a transformat într-un coșmar pentru echipa lui Klopp. "Cormoranii" au avut 2-0, dar au pierdut cu 2-5, ratând practic orice șansă la accederea în sferturile de finală.
Prestația lui Liverpool a fost taxată aspru de specialiștii din Anglia, dar în general impresia e că jucătorii lui Klopp s-au prezentat execrabil. Prestigioasa publicație L'Equipe le-a acordat note tuturor jucătorilor de pe teren, iar media celor de la Liverpool a fost de doar 4,1. Mohamed Salah a fost considerat cel mai bun jucător al englezilor, primind nota 6, iar la polul opus s-a aflat Joe Gomez, care a primit nota 2.

Joe Gomez, considerat cel mai slab jucător de pe teren în Liverpool - Real Madrid

Francezii consideră că fundașul central a fost vinovat la toate cele 5 goluri marcate de Real Madrid: "Fundașul englez, care a fost foarte febril în apărare, a fost vinovat la toate golurile primite. A fost depășit ușor de Vinicius la primul, l-a pus în dificultate pe Alisson la al doilea, a provocat lovitura liberă din care a venit golul 3, a deviat în proprie poartă la golul 4 și a fost foarte apatic la al 5-lea. Klopp i-a încheiat coșmarul în minutul 73, când l-a înlocuit cu Joel Matip".
Opinia celor de la L'Equipe este întărită de cifre. Gomez nu a reușit niciun tackling și niciun blocaj, a pierdut posesia de 6 ori și a avut un procentaj de numai 33% la pasele lungi și duelurile câștigate.
Alisson a fost și el taxat pentru prestația sa, primind nota 3, a doua cea mai mică dintre jucătorii lui Liverpool: "Cu excepția unei parade splendide la un șut cu efect al lui Vinicius, portarul lui Liverpool nu a reușit să fie decisiv în acest joc, dovedindu-se total inutil la cele trei goluri primite de echipa sa în repriza a doua. În plus, a comis o gafă majoră la golul de 2-2, într-un moment în care echipa sa părea să fie în control".
De cealaltă parte, cei de la Real Madrid au avut o medie a notelor de 6,3. Cea mai mare a primit-o Vinicius (9), autorul unei duble care a readus Realul în meci și a unei pase decisive la golul care a stabilit scorul final. Brazilianul devine un adevărat coșmar pentru cei de la Liverpool, ajungând deja la 5 goluri marcate în poarta "cormoranilor" în 4 meciuri jucate.
Karim Benzema a fost considerat al doilea cel mai bun jucător de la Real Madrid, fiind notat cu 8 de jurnaliștii din țara natală. Modric, Valverde și Militao au primit și ei calificative mari (7), în timp ce Courtois a fost singurul corijent, primind nota 3, în bună măsură pentru eroarea uriașă de la golul doi al lui Liverpool.
Manşa secundă dintre Real Madrid și Liverpool se va juca în data de 15 martie, pe Stadionul ''Santiago Bernabeu'', dar pare imposibil de crezut că gruparea engleză poate să mai emită pretenții pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo