Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vedetele lui Dortmund acuză arbitrajul după înfrângerea cu Chelsea! "E dezamăgitor"

Dani Morar

Actualizat 08/03/2023 la 11:02 GMT+2

Chelsea și Benfica sunt primele echipe calificate în sferturile UEFA Champions League, după victoriile de aseară în fața celor de la Borussia Dortmund, respectiv Club Brugge. Nemții porneau ușor favoriți la Londra, dar au fost învinși la două goluri diferență și și-au vărsat furia pe arbitraj.

Jude Bellingham of Borussia Dortmund is tackled by Enzo Fernandez of Chelsea during the UEFA Champions League round of 16 leg two match between Chelsea FC and Borussia Dortmund at Stamford Bridge on March 07, 2023 in London, England.

Credit imagine: Getty Images

Chelsea s-a calificat în sferturile UEFA Champions League, după victoria cu 2-0 în fața Borussiei Dortmund. Nemții porneau cu avantaj de un gol după meciul tur și erau ușor favoriți la calificare, chiar dacă jucau manșa secundă în deplasare.
Londonezii au deschis scorul prin Sterling, în finalul primei reprize și și-au dublat avantajul imediat după pauză, grație unui penalty executat de Havertz. Faza a fost una controversată. Mai întâi, arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri după o analiză la monitorul VAR, iar apoi a stârnit furia nemților după ce a decis repetarea penalty-ului, care inițial fusese ratat. Kai Havertz a șutat în bară, dar lovitura s-a repetat deoarece mai mulți jucători de la Dortmund intraseră în careu.
Jucătorul lui Chelsea nu a ratat din a doua încercare și a înscris golul care i-a calificat pe englezi mai departe. Decizia centralului Danny Makkelie i-a înfuriat la maxim pe jucătorii Borussiei, care au răbufnit la finalul partidei, miza fiind una uriașă
"Nu meritam să pierdem, dar am pierdut din cauza arbitrului. Să decidă să se bată din nou acel penalty, cum e posibil? Nu înțeleg. Arbitrul a fost foarte slab azi. A vorbit cu noi într-un fel arogant", a spus Emre Can, conform Amazon Prime.

Jude Bellingham, nemulțumit de arbitrajul din Chelsea – Dortmund

Și Jude Bellingham, cel mai valoros jucător de la Borussia Dormund, a fost extrem de dezamăgit după eliminarea din Liga Campionilor. Englezul spune că arbitrul a exagerat atunci când a hotărât ca penalty-ul să se repete, dar nu a intrat în prea multe detalii pentru a nu fi pedepsit.
"Faptul că a fost repetat acel penalty e o glumă. Nu vreau să am probleme. E vorba de un metru-doi. E dezamăgitor. La orice penalty bătut așa lumea pătrunde un pic în careu, dar așa merg lucrurile. A luat această decizie și trebuie să o acceptăm", a completat și Bellingham.
Alături de Chelsea, Benfica este cea de-a doua echipă calificată în sferturile UEFA Champions League. Portughezii au trecut cu 7-1 la general de Club Brugge, reușind să câștige cu 5-1 în confruntarea de aseară de pe Estadio da Luz.
În această seară se joacă returul altor două optimi de finală din competiția supremă. Bayern Munchen primește vizita celor de la PSG, într-unul dintre șocurile acestei faze (în tur a fost 1-0 pentru Bayern), iar Tottenham încearcă să întoarcă înfrângerea cu 0-1 în disputa cu AC Milan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo