Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancelotti și-a elogiat jucătorii, după City - Real! Mesaj superb pentru Guardiola și clubul englez

Nicu Savin

Publicat 18/04/2024 la 08:22 GMT+3

Calrlo Ancelotti a avut un discurs elegant la finalul partidei Manchester City - Real Madrid, în urma căreia echipa sa a obținut dramatic calificarea în semifinalele Champions League, după penalty-uri. Italianul a lăudat spiritul de sacrificiu al jucătorilor săi, subliniind că altfel City nu putea fi învinsă. "Don Carlo" a vorbit la superlativ și despre Pep Guardiola.

Ancelotti y Guardiola en el Manchester City-Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid s-a calificat aseară în semifinalele Champions League, după ce a trecut la penalty-uri de Manchester City. După 3-3 pe Bernabeu, madrilenii au condus cu 1-0 pe Etihad până în minutul 75, dar De Bruyne a egalat și s-a ajuns în prelungiri. Cele două echipe au lăsat pe teren și ultima fărâmă de energie, iar la loviturile de departajare "galacticii" au avut nervii mai tari și au avansat în careul de ași.
Pep Guardiola a spus că nu putea cere mai mult de la echipa sa, care a dominat autoritar cea mai mare parte a partidei. Ancelotti a recunoscut că Realul a suferit, dar i-a ridicat în slăvi pe jucătorii săi, al căror spirit de sacrificiu a făcut posibilă calificarea.

Carlo Ancelotti, convins că apărarea Realului a fost cheia succesului cu Manchester City

Italianul a insistat că City nu poate fi învinsă într-un alt mod decât cu o disciplină defensivă precum cea arătată de jucătorii săi în duelul de pe Etihad.
"A fost singura cale prin care puteam câștiga aici. Penalty-urile sunt un joc de noroc, dar am avut încredere în jucători. Mi-au spus că vor câștiga, Lunin mi-aa spus că va apăra... Până la urmă a ieșit bine. Am văzut toate penalty-urile.
Am început bine, am ajuns în față pe tabela de marcaj și apoi am început să suferim, să luptăm, să ne sacrificăm... Am scăpat prea mult controlul, City a avut mai mult control, deși ei au mereu mai mult control. Cred că ne-am apărat foarte, foarte bine. Am văzut acest exercițiu de supraviețuire multe ori la Real Madrid. Asta scoate la iveală ceva ce nimeni nu credea că mai avem. În focul luptei am fost foarte convinși că ne vom califica. Evident că îmi place foarte mult când văd o echipă care se sacrifică și luptă, pe lângă calitate... Aici nu se putea câștiga decât așa", a spus Ancelotti, citat de Marca.
În finalul discurusului, antrenorul lui Real Madrid a transmis un mesaj elogios pentru Pep Guardiola și clubul Manchester City: "Guardiola m-a felicitat pentru calificare, ne-a urat noroc, a fost un gentleman, asa cum a fost intotdeauna si asa cum este acest club, un club de domni".
Pentru un loc în marea finală de pe Wembley, Real Madrid și se va duela cu Bayern Munchen, care a câștigat la limită returul cu Arsenal, scor 1-0 (2-2 în tur), grație unui gol marcat de Joshua Kimmich. Real și Bayern nu s-au mai întâlnit în Champions League de 6 ani. În 2018 au fost față în față tot în semifinale, madrilenii mergând atunci mai departe după 4-3 la general (2-1 la Munchen și 2-2 pe Bernabeu).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol