Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid - Bayern Munchen, a 2-a semifinală din Champions League! Madrilenii au trecut la penalty-uri de City

Actualizat 18/04/2024 la 07:10 GMT+3

PSG - Borussia Dortmund va fi prima semifinală din Champions League, iar în această seară s-a stabilit ce-a de-a 2-a, în urma duelurilor dintre Manchester City și Real Madrid, repesctiv Bayern Munchen și Arsenal. Real Madrid și Bayern Munchen merg mai departe și se vor duela pentru un loc în finală.

De Bruyne y Rodrygo, Manchester City-Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Real Madrid s-a calficat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a eliminat-o pe Manchester City la loviturile de departajare. A fost 3-3 pe Santiago Bernabeu și 1-1 pe Etihad, astfel că totul s-a decis după ratările lui Bernardo Silva și Kovacic.
Bayern Munchen va fi adversara madrilenilor în penultimul act. Nemții au trecut de Arsenal cu 1-0, după 2-2 în tur. Joshua Kimmich a marcat unicul gol al partidei, iar Tuchel a devenit primul antrenor german care ajunge în semifinale cu 3 echipe diferite, după PSG și Chelsea.
UPDATE: GOOOOL RUDIGER! Fundașul o aduce pe Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor.
UPDATE: Ederson execută al patrulea penalty pentru City și marchează cu o siguranță ieșită din comun.
UPDATE: Foden o ține pe City în viață și transformă. Gol și din partea lui Nacho! E 3-2 pentru Real.
UPDATE: Lunin apără și șutul lui Kovacic. Lucas Vasquez face 2-1 pentru Real Madrid.
UPDATE: Bernardo Silva trimite pe centru, direct în brațele lui Lunin! Bellingham transformă și e 1-1.
UPDATE: Julian Alvarez marchează pentru City, iar Luka Modric ratează! E pentru City 1-0 după prima serie.
UPDATE: Manchester City - Real Madrid 1-1 min. 120: S-au terminat și prelungirile pe Etihad. Vom avea lovituri de departajare pentru a se stabili adversara lui Bayern Munchen.
UPDATE: Manchester City - Real Madrid 1-1 min. 105: Final al primei reprize de prelungiri. Manchester City a avut controlul, dar fără a-și crea ocazii mari de gol. Real Madrid putea să înscrie la ultima fază a primei reprize de prelungiri, dar Rudiger a trimis pe lângă din apropiere.
UPDATE: Manchester City - Real Madrid 1-1 min. 91: Pep Guardiola l-a scos pe Erling Haaland. A fost introdus Julian Alvarez.
UPDATE: Manchester City - Real Madrid 1-1 min. 90: Final și pe Etihad. Cele două formații intră în prelungiri, după ce scorul a fost egal și în tur.
UPDATE: Bayern Munchen - Arsenal 1-0 min. 90: Final de meci pe Allianz Arena. Bayern Munchen se califică în semifinale după 1-0 și 3-2 la general. Adversara îi va fi decisă dintre Manchester City și Real Madrid.
UPDATE: Manchester City - Real Madrid 1-1 min. 76: GOOOOL CITYYYY! Rudiger respinge greșit, iar Kevin De Bruyne finalizează cu un șut dub bară din interiorul careului. La acest scor se intră în prelungiri.
UPDATE: Bayern Munchen - Arsenal 1-0 min. 64: GOOOOL BAYERN! Mingea ajunge pe partea stângă la raphael Guerreiro, iar portughezul trimite în fața porții pentru Kimmich, care deschide scorul cu o lovitură de cap perfectă.
UPDATE: Manchester City - Real Madrid 0-1 min. 55: Ce început nebun de repriză secundă. Manchester City domină și ratează două ocazii mari, prin Haaland și Gvardiol.
UPDATE: Start de repriză secundă în ambele meciuri ale serii.
UPDATE: E pauză în cele două partide ale serii. Real conduce cu 1-0 pe terenul lui City, scor la care spaniolii sunt calificați în semifinale. Bayern și Arsenal se află la egalitate, 0-0, scor la care se intră în prelungiri.
UPDATE: Bayern Munchen - Arsenal 0-0 min. 24: Ocazie bună de a marca pentru gazde. Musiala trimite un șut la colțul lung, din afara careului, dar Raya respinge în lateral și faza se răcește.
UPDATE: Manchester City - Real Madrid 0-1 min. 19: Ocazie uriașă pentru City! Erling Haaland a trimis în bară cu o lovitură de cap, după o fază în care echipa sa a menținut presiunea la poarta adversă.
UPDATE: Manchester City - Real Madrid 0-1 min. 12: GOOOOOL Real Madrid! E 1-0 pentru spanioli, după un contraatac fulger. Vinicius a trimis în fața porții, iar Rodrygo a marcat din a doua încercare. A fost al 5-lea gol stagional al brazilianul în Champions League și al 17-lea în toate competițiile.
UPDATE: Au început Manchester City - Real Madrid și Bayern Munchen - Arsenal! Să vină spectacolul.
UPDATE: Echipele de start:
Manchester City - Real Madrid
  • Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Akanji, Gvardiol; Rodri, De Bruyne, Bernardo; Foden, Haaland, Grealish.
Titulari: Ortega, Carson, Lewis, Stones, Ake, Gomez, Nunes, Kovacic, Bobb, Alvarez, Doku.
  • Real Madrid: Lunin, Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos, Rodrygo, Bellingham, Vini Jr.
Rezerve: Kepa, Fran, Militao, Modric, Joselu, Lucas V., Ceballos, Fran Garcia, Brahim, Arda Guler.
Bayern Munchen - Arsenal
  • Bayern Munchen: Neuer — Kimmich, Dier, De Ligt, Mazraoui — Laimer, Goretzka — Sane, Musiala, Guerreiro — Kane.
Rezerve: Upamecano, Kim, Choupo-Moting, Zaragoza, Peretz, Müller, Ulreich, Tel, Pavlovic.
  • Arsenal: Raya — White, Gabriel, Saliba, Tomiyasu — Odegaard, Jorginho, Rice — Saka, Havertz, Martinelli.
Rezerve: Ramsdale, Partey, Jesus, Smith Rowe, Nketiah, Kiwior, Trossard, Vieira, Nelson, Elneny, Hein, Zinchenko.
UPDATE: O parte din Fan clubul lui Manchester City din România este prezent la meciul de pe Etihad, la fel cum s-a întâmplat aseară cu cei din Borussia Dortmund România Fan club.
Știre inițială
Marți seara am avut parte de două partide magnifice în sferturile de finală din Champions League, în urma cărora s-a stabilit prima semifinală din competiția supremă a fotbalului european. Borussia Dortmund și PSG își vor disputa un loc în marea finală de pe Wembley, după ce au reușit să surmonteze dezavantajele din partidele tur cu Atletico Madrid și FC Barcelona.
În această seară vor avea loc ultimele două dueluri din faza sferturilor: Manchester City - Real Madrid și Bayern Munchen - Arsenal. Ambele meciuri vor începe de la zero, pentru că în manșele tur s-au înregistrat rezultate de egalitate: 3-3 pe Bernabeu și 2-2 pe Emirates, astfel că orice e posibil.
Fără îndoială, blockbusterul zilei este întâlnirea dintre Manchester City și Real Madrid, care se întâlnesc pentru a 3-a oară la rând în faza eliminatorie din Champions League. Acum doi ani, madrilenii mergeau în finală după o remontada incredibilă (6-5 la general, după prelungiri, după ce în minutul 90 al returului de pe Bernabeu City conducea cu 5-3 la general), iar "cetățenii" și-au luat revanșa anul trecut, când s-au calificat în ultimul act grație unui 4-0 fără istoric pe Etihad, după 1-1 la Madrid.

Manchester City - Arsenal, un meci cât o finală de Champions League

La conferința de presă de ieri, Carlo Ancelotti a fost întrebat dacă se va gândi în noaptea de dinaintea meciului la eșecul drastic suferit în 2023, iar antrenorul Realului a avut o replică genială.
"Deloc. Nimic nu mă va ține treaz, decât dacă o să mănânc prea mult la cină în seara asta. Am mare încredere în echipa mea și suntem foarte, foarte buni. Trebuie să te gândești la ziua de mâine, nimic mai mult. Trebuie să concurezi, să lupți și să fii încrezător. Prima manșă s-a terminat cu un rezultat egal și mai sunt încă 90 de minute în care se poate întâmpla orice. Avem încredere că putem câștiga.", a spus Ancelotti, citat de Marca.
În partida de săptămâna trecută, fundașii Realului au reușit să-l anihileze complet pe Erling Haaland, care a fost veriga slabă din atacul lui City. Ancelotti nu se culcă pe o ureche din cauza lipsei de formă a norvegianului și a avertizat că acesta poate ieși oricând la rampă.
"Dacă vorbim despre individualitățile de la City, el este încă unul dintre cei mai periculoși jucători ai lor. Faptul că nu a apărut la finalizare în prima manșă este un merit pentru apărarea noastră, dar ar putea fi cel mai bun atacant central din lume și va fi mereu periculos", a adăugat Ancelotti.
Înaintea lui Ancelotti, Pep Guardiola a stat și el în fața presei și a asigurat că are un respect deosebit pentru Real Madrid, chiar dacă majoritatea oamenilor de fotbal cred că face aceste afirmații numai de domplezență.
"Îi respect foarte mult. Dacă îi laud, este pentru că așa cred despre ei. Nimeni nu mă crede. Întotdeauna am avut mult respect pentru Real Madrid. Nu îmi e frică de ei, dar îi respect. Că există rivalitate este normal, vreau ca echipa noastră să fie cea mai bună și dacă nu se poate să câștige... dar am foarte mult respect pentru ei. Și dacă mă bat, așa cum s-a întâmplat de multe ori, atunci le voi strânge mâna și îi voi felicita.", a spus Guardiola.
Antrenorul cetățenilor le-a dat o veste bună fanilor, anunțând că Nathan Ake și Kyle Walker au depășit problemele medicale și vor fi în lot pentru meciul de miercuri seara. Guardiola a mai adăugat că echipa sa va juca cum o face de obicei, dar a subliniat că este pregătit și pentru surprizele pregătite de Ancelotti.
"Trebuie să fim pregătiți și să facem unele lucruri mai bine decât săptămâna trecută. Nu din cauză că nu am fost suficient de buni, ci din cauza a cât de bine a făcut Realul unele lucruri. Este imposibil să-i dominăm timp de 90 de minute, la fel cum ei nu ne vor putea domina timp de 90 de minute. Poate fi un meci magic. Madridul vrea mereu să atace și să creeze ocazii. Ei sunt întotdeauna periculoși. Și ei știu că vom juca la victorie. Și asta e bine, de aceea jocurile dintre noi au fost bune în acești ani. Poate va fi o surpriză din partea lui Ancelotti, trebuie să așteptăm. Vor fi analizat și ei prima manșă și da, va fi ceva diferit. Va trebui să fim pregătiți.
Ne cunoaștem mai bine, dar trebuie să încercăm să ne facem jocul. Este o săptămână grea, dar e frumos să fim aici și să avem ocazia de a ajunge pentru al patrulea an consecutiv în semifinalele Ligii Campionilor, putem ajunge în a 2-a finală.. ăsta e scopul.", a adăugat Guardiola.

Bayern Munchen - Arsenal | "Tunarii", în fața unei revanșe pe care o așteaptă de 7 ani

La fel ca Real și City, Arsenal și Bayern Munchen au remizat și ele în tur, scor 2-2, astfel că totul se va decide la Munchen. În week-end-ul precedent, echipa lui Arteta a pierdut surprinzător acasă cu Aston Villa și a cedat șefia în Premier League, astfel că un eșec pe Allianz Arena ar consemna o săptămână de coșmar. Cam același lucru se poate spune și despre Bayern, care dacă va pierde în această seară va termina sezonul fără trofeu, lucru care nu i s-a mai întâmplat clubului bavarez de foarte mulți ani.
Ultima dată când cele două echipe s-au întâlnit a fost în optimile sezonului 2016-2017 și cu siguranță că fanii londonezilor încă au coșmaruri. Turul s-a jucat la Munchen, iar Bayern și-a asigurat calificarea printr-un 5-1 fără drept de apel. La Londra, bavarezii nu au redus din turație și s-au impus cu același scor. Așadar, Arsenal a pierdut dubla manșă cu 2-10, ceea ce a reprezentat cel mai greu digerabil eșec din istoria "tunarilor" pe plan european.
Cele două formații au jucat prima dată în competiția supremă din Europa în a 2-a fază a grupelor din sezonul 2000-2001. La Londra a fost 2-2, iar la Munchen 3-1. Atunci, cele două formații au mers braț la braț în faza următoare. În sezonul 2004-2005, Bayern și Arsenal s-au duelat pentru prima dată în optimi, iar bavarezii au mers mai departe, după 3-1 acasă și 0-1 în deplasare.
În 2013, Bayern a devenit campioana Europei, iar în drumul spre finală a trecut și de Arsenal. Se întâmpla tot în optimi, iar dramatismul a atins cote uriașe. Bayern a câștigat turul de la Londra cu 3-1, dar Arsenal s-a impus pe Allianz Arena cu 2-0. Nemții au mers mai departe pentru că la vremea respectivă conta numărul de goluri marcate în deplasare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol