Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Avem jucători români în play-off-ul Champions League! Iată ce au făcut ai noștri în meciurile lui Galatasaray și Rakow

Maria Olteanu

Publicat 16/08/2023 la 00:22 GMT+3

După meciurile disputate marți seara am aflat configurația play-off-ului UEFA Champions League, cu o singură excepție. Cei 4 români aflați în această fază a competiției s-au calificat.

Raków pokonał w dwumeczu Aris 3:1

Credit imagine: Newspix

Articol scris de Răzvan Cirț
Marți, 15 august, au avut loc 10 partide din manșa a doua a turului trei din preliminariile UEFA Champions League. Galatasaray și Rakow, la care sunt legitimați 4 fotbaliști români, s-au impus în fața adversarelor lor.
La formația poloneză Rakow, care a câștigat cu scorul de 1-0 împotriva formației cipriote Aris, a evoluat și românul Bogdan Racovițan.
Fundașul român în vârstă de 23 de ani a fost integralist și a avut o ocazie importantă în minutul 47, la care a intervenit portarul Vana.
Tot la Rakow, mijlocașul român Deian Sorescu a fost introdus pe teren în minutul 53 în locul lui Stratos Svarnas și a jucat 38 de minute.
La Galatasaray, unde evoluează Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău (împrumutat la Konyaspor), scorul a fost 1-0 în favoarea turcilor, dupa golul argentinianului Mauro Icardi, dar la succesul de azi Olimpiu Moruțan nu a fost nici măcar pe banca de rezerve.
Singura partidă din manșa retur a turului 3 de preliminarii care mai rămâne de disputat este cea dintre AEK Atena și Dinamo Zagreb. Meciul tur dintre cele două echipe a fost jucat astăzi, 15 august, și s-a încheiat cu scorul 2-1 în favoarea grecilor.
Returul este programat pe 19 august, dubla manșă fiind amânată în urma gravului incident în care un suporter a fost înjunghiat mortal la Atena.
CITEȘTE ȘI:

Visul echipei dintr-un dintr-un orășel cu doar 5000 de locuitori se sfârșește aici

Echipa Klaksvik, din Insulele Feroe, a fost vedeta manșei tur dupa ce a învins-o pe Molde cu scorul de 2-1. Cu toate acestea, norocul nu a fost de partea insularilor și în partida de retur, norvegienii de la Molde impunându-se cu scorul de 2-0 la ei acasă prin golurile lui Kristian Eriksen (a nu se confunda cu starul lui Manchester United) și Martin Linnes.
Rezultatele serii în manșa retur din turul 3 preliminar UEFA Champions League
  • Aris – Rakow 0-1
  • M. Haifa – Slovan Bratislava 3-1
  • Molde – Klaksvik 2-0
  • Sparta Praga – FC Copenhaga 3-4 (după pen.)
  • Galatasaray – O. Ljubljana 1-0
  • TSC – Braga 1-4
  • Servette – Rangers 1-1
  • Marseille – Panathinaikos 2-0
Echipele calificate în play-off vor lupta pentru șansa de a juca în grupele celei mai prestigioase competiții de club din lume, UEFA Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo