Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, OUT din Champions League, dar și de la Campionatul Mondial al Cluburilor 2025! Cine ia locul catalanilor

Dani Morar

Publicat 17/04/2024 la 00:24 GMT+3

Barcelona a pierdut fără drept de apel returul cu PSG și a fost eliminată din Champions League. Catalanii ratează șansa de a cuceir trofeul suprem sub comanda lui Xavi, dar totodată vor lipsi și de la Campionatul Mondial al Cluburilor din 2025.

Cancelo, Barcelona-PSG, Champions League

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu a avut nicio șansă în returul cu Paris Saint Germain, din sferturile Champions League. Catalanii au cedat cu 4-1 pe teren propriu, după ce se impuseseră pe Parc des Princes cu 3-2.
Eliminarea lui Araujo din prima repriză a contat enorm. Decizia lui Istvan Kovacs a fost văzută cu ochi diferiți de presa din Franța și Spania, românul dictând și un penlaty în favoarea echipei lui Luis Enrique în partea secundă.
În urma acestui rezultat, Barcelona nu părărsește doar Liga Campionilor, ci și Campionatul Mondial al Cluburilor din 2025. Atletico Madrid și-a asigurat locul în competiție, grație punctelor obținut în UCL.
4 echipe vor participa din postura de câștigătoare a trofeului (Chelsea, Real Madrid, Manchester City și câștigătoarea de anul acesta), în timp ce restul sunt stabilite în funcție de rezultatele din Ligă.
Bayern Munhen, PSG, Inter, Borussia Dortmund, FC Porto, Atletico Madrid, Benfica, Juventus și Red Bull Sazburg sau Arsenal s-au calificat pe baza punctajului. Ultimele două depind de ceea ce se întâmplă în dubla dintre Arsenal și Bayern Munchen.
Pe Barcelona nu o doare doar faptul că va rata Mondialul cluburilor, ci și premiul substanțial pe care l-ar fi încasat pentru o participare în această competiție. Câte 50 de milioane de euro vor intra în conturile echipelor participante la CM.

Istvan Kovacs, analizat după Barcelona – PSG 1-4

Dacă presa catalană acceptă că decizia lui Kovacs a fost corectă, francezii își pun întrebarea dacă nu cumva PSG trebuia să beneficieze de un penalty. Jurnaliștii de la RMC sport admit totuși că faultul a început în afara careului și că decizia a fost extrem de grea. De asemenea, specialiștii din Hexagon au subliniat că dacă s-ar fi dat penalty, Araujo ar fi primit doar galben, ceea ce ar fi fost probabil mai bine pentru Barcelona.
"Seara ideală a celor de FC Barcelona împotriva lui PSG, din manșa secundă din sferturile de finală a Ligii Campionilor, a durat doar în jur de treizeci de minute. După ce Raphinha a deschis scorul la începutul meciului, Ronald Araujo a fost eliminat după jumătate de oră de joc pentru un fault asupra lui Bradley Barcola, care se îndrepta spre poartă. Fundașul uruguayan l-a ținut pe atacantul parizian la marginea suprafeței de pedeapsă. Dar ar fi trebuit Parisul Saint-Germain să beneficieze de un penalty?
Dacă faultul începe clar în afara careului, acesta continuă câțiva metri. Doar că situația cu Araujo și Barcola este greu de judecat. Jucătorul Barcelonei, care își apucă adversarul cu brațul, pare să-i dea drumul în momentul în care intră în careu. Diferența dintre penalty și lovitura liberă este, fără îndoială, de câțiva centimetri.
Dar arbitrul meciului a acordat imediat o lovitură liberă și VAR-ul nu a intervenit pentru a schimba decizia. Dacă ar fi existat un penalty, în schimb, probabil că Ronald Araujo ar fi primit cartonaș galben și nu roșu, pentru a evita pedeapsa dublă. Gestul uruguayanului nu a fost de fapt periculos, a distrus doar o situație de gol pentru Barcola.", au notat francezii de la RMC Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo