Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hagi nu se teme de Sheriff Tiraspol: "Încercăm să facem ceva mare: calificarea în grupele Champions League"

Nicu Savin

Publicat 21/06/2023 la 20:39 GMT+3

Gheorghe Hagi a oferit prima reacție, după ce sorții au decis ca Farul să se dueleze cu Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar din Champions League. Antrenorul campioanei a admis că moldovenii sunt redutabili, dar echipa sa va încerca să-și impună jocul și să meargă mai departe. Hagi nu s-a ferit să afirme că visează să ajungă în grupele competiției supreme din Europa.

Gică Hagi, fostul manager al Viitorului

Credit imagine: SID

Farul Constanța a cucerit al doilea titlu din istorie, la capătul unui sezon excepțional, iar Hagi are acum ocazia să-și expună talentele la nivel european. Din nefericire, constănțenii au o misiune aproape imposibilă în a ajunge în grupele Champions League, nefiind capi de serie nici măcar în primul tur preliminar.
Campioana României va întâlni Sheriff Tiraspol în prima dublă europeană din această vară. Existau două variante mai abordabile pentru Farul: HSK Zrinjski Mostar (Bosnia și Herțegovina) sau Bate Borisov (Belarus), dar sorții au decis o confruntare cu campioana Moldovei, o echipă care a uimit Europa în ultimii ani. Totuși, formația care câștiga pe Bernabeu în urmă cu doi ani a pierdut mulți jucători în ultima vreme și nu ar trebui să fie un adversar atât de redutabil cum îl recomandă rezultatele recente de pe plan european.

Gheorghe Hagi, încrezător că Farul poate să treacă de Sheriff Tiraspol

De aceeași părere este și Gheorghe Hagi, care a subliniat că echipa sa are șansa ei în această dublă și va încerca să dea totul pentru a merge mai departe. "Regele" nu s-a ferit să afirme că obiectivul său este de aduce echipa în grupele Champions League, chiar dacă acest lucru pare imposibil momentan.
"E o echipă care trebuie respectată, chiar dacă vine din Republica Moldova. În ultimii doi ani a făcut rezultate foarte bune. Și noi avem șansa noastră și o să încercăm să dominăm și să ne impunem. Vrem să ne impunem identitatea noastră.
Încercăm, e șansa noastră. E o mare provocare pentru noi și încercăm să excelăm. Trebuie să fii exact ca în campionat, acolo unde nu ne-a dat nimeni șansă. Încercăm să facem ceva mare, calificarea în grupele Champions League. Mergem cu această idee, cu acest gând muncim în fiecare zi. Probabil ceva imposibil, ceva greu, dar speranța o avem. Trebuie să avem target-uri foarte mari pentru a ajunge acolo și sperăm să fie în formă", citat de digisport.ro.
Dacă va trece de Sheriff Tiraspol, Farul va avea o misiune și mai grea în turul doi preliminar, unde va da cel mai probabil peste Maccabi Haifa. Campioana Israelului, care în stagiunea trecută a fost în grupele Champions League și a obținut o victorie de răsunet contra lui Juventus, are în față o dublă facilă în primul tur preliminar, contra maltezilor de la Hamrun Spartans FC.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo