Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter Milano are cinci motive să nu se teamă în returul cu Atletico Madrid din Liga Campionilor

Nicu Savin

Actualizat 21/02/2024 la 13:10 GMT+2

Inter câştigat duelul cu Atletico din prima manşă a optimilor UCL cu 1-0, italienii au avut nevoie de 80 de minute pentru a deschide scorul. Într-un final Marko Arnautovic a adus victoria după mai multe ratări uluitoare. Golul jucătorului adus de la Bologna merită cele 10 milioane de euro, cât a costat transferul său.

Nicolo Barella (Inter Milan) passes the ball against Mario Hermoso (Atlético Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Marko Arnautovic a fost adus de Inter în această vară de la Bolognia, transferul său era privit cu îndoială, această îndoiala a continuat și după ce a început sezonul deoarece atacantul nu a fost protagonistul niciunui meci până acum.
Importanța atacantului s-a schimbat aseară, în repriza a doua, când Arnautovic a intrat în locul lui Thuram, accidentat, și a irosit trei ocazii clare de a marca.
La a patra încercare, Arnautovic, consolat și încurajat de coechipieri după greșelile comise, a găsit golul care poate avea o valoare enormă pentru Inter, ajutând-o să treacă de tur și să ajungă în sferturile de finală pentru a demonstra Europei că și în acest an cine vrea să ridice Liga Campionilor va trebui să"aibă de-a face" cu Inter.

Italienii cred că Inter e favorită certă la calificarea în sferturi, în ciuda victoriei la limită din turul cu Atletico Madrid

După meciul câștigat acasă, pentru Inter există cinci motive pentru a nu se teme de returul de pe Metropolitano.
Pe Wanda Metropolitano atmosfera va fi incendiară, dar pentru a trece mai departe, spaniolii vor trebui să câștige la două goluri diferență. Există cel puțin cinci motive pentru care Inzaghi trebuie să fie optimist înaintea returului și să creadă în șansa Interului pe terenul lui Atletico, potrivit La Gazzetta dello Sport.
  • Apărarea lui Inter este un zid aproape de netrecut. În campionat și Liga Campionilor sunt 31 de meciuri (24 în Serie A + 7 în UCL), în care poarta lui Sommer a rămas fără gol primit de 19 ori (15 în Serie A + 4 în UCL). Compartimentul defensiv dă siguranță la nivel individual și colectiv.
  • Mijlocul este punctul forte al echipei, la mijlocul terenului Inter este cea mai puternică și poate face față oricărei alte echipe europene. Chiar dacă ieri cei doi mijlocași, Calhanoglu și Mkhitarya, au avut o zi mai puțin strălucită, în ciuda acestui lucru Inter, cu Barella printre cei mai în formă, a ținut mijlocul terenului și a creat mult. Cu Calha și Micki la nivelul lor maxim, Wanda nu va mai fi de speriat.
  • Poate câștiga chiar și fără să-i aibă pe Thuram și Lautaro printre marcatori. Inter reușește să se facă periculoasă prin mai mulți jucători și, în cele din urmă, să marcheze chiar și cu unul dintre jucătorii care vin de pe banca de rezervă.
  • Mentalitatea este acum cea a unei echipei mari. În prima repriză, Inter a părut puțin tensionată, studiind adversarul, dar nu s-a temut niciodată de el. Și-a conștientizat propria forță, capacitatea de a profita de moment pentru a lovi, de a ști să se apere păstrând mereu o atitudine ofensivă. Toate acestea sunt calități pe care Inter a arătat că le are. La finalul meciului, jucătorii, mulțumiți de rezultat, au spus aproape la unison că vor merge la Madrid pentru a câștiga și meciul retur. Acest lucru demonstrează mentalitatea lor de învingători.
  • Competență și unitate. Toți jucătorii de pe teren se ajută reciproc, aleargă pentru coechipierii lor. În meciul de aseară nu au există niciodată gesturi de supărare sau de frustrare după o pasă greșită, o ocazie ratată, o schimbare în timpul meciului. de la fotbaliștii care joacă de la început și cei care intră pe parcurs, până la cei care rămân pe bancă, toți sunt în meci cu aceeași energie, dăruire și entuziasm. Meritul este pe deplin al lui Inzaghi, care arată că are grupul în totalitate în mâini. Empatia și gesturile de afecțiune față de Arnautovic după nenumăratele ocazii ratate demonstrează atmosfera pozitivă din vestiarul Interului. Când o echipă intră pe teren cu acest spirit, meciul este pe jumătate câștigat. Pe lângă asta, bineînțeles, mai este și jocul foarte bun, hotărât și convingător. Dacă echipa se menține într-o condiție sportivă optimă nu trebuie să aibă teamă pe Wanda Metropolitano.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo