Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa maghiară, nemiloasă, după ce Ferencvaros a fost eliminată din UCL: "Rușine istorică... Șocant"

Nicu Savin

Publicat 19/07/2023 la 21:48 GMT+3

Ferencvaros, campioana ultimelor 5 ediții ale campionatului Ungariei, a fost eliminată în primul tur preliminar din Champions League de Klaksvik Sports Club, o echipă din Insulele Feroe. Maghiarii au pierdut acasă cu 0-3, iar presa din țara vecină a reacționat dur, cerându-i capul antrenorului Cherchesov, fost selecționer al Rusiei.

Ferencváros (Fotó forrása: fradi.hu)

Credit imagine: From Official Website

Turul 1 preliminar din Champions League a produs numeroase surprize, dar de departe cea mai mare a fost în dubla dintre Ferencvaros și Klaksvik. În turul din Insulele Feroe a fost 0-0 și se părea că rezultatul a fost un mic accident pentru maghiari, dar returul de la Budapesta a confirmat dezastrul.
Campioana Insulelor Feroe s-a impus cu 3-0 pe Puskas Arena, rezultat stabilit încă de la pauză. Presa din țara vecină a fost nemiloasă cu cei de la Ferencvaros, titrând că fotbalul maghiar a asitat la o rușine istorică. Jurnaliștii unguri se întreabă dacă Stanyslav Cherchesov mai merită să fie antrenorul echipei care a dominat de o manieră clară campionatul maghiar în ultimele 5 sezoane.
"Rușine istorică! Incredibil, șocant și în același timp uimitor! Am asistat la un meci istoric miercuri seara pe Groupama Arena. KÍ Klaksvík din Insulele Feroe a eliminat-o și a umilit-o pe Ferencvaros. În plus, echipa semiprofesională a orașului de cinci mii de locuitori nu s-a calificat fără merit. Campioana din Insulele Feroe a fost excelentă ca organizare, entuziasm și motivație, în timp ce fotbaliștii alb-verzilor nu merită nimic.
Soarta lui Stanyslav Cherchesov vafi probabil subiect pentru câteva zile. În orice caz, văzând prestația de miercuri, suporterii lui Ferencvaros au cerut plecarea antrenorului rus. Și nu doar din cauza rezultatului împotriva lui Klaksvík, ci și din cauza fotbalului reținut, adesea slab și lipsit de concepții din ultimele luni.Întrebarea este dacă Stanyslav Cherchesov va scăpa de jena dinaceastă seară.", au scris maghiarii de la nemzetisport.hu.

Ferencvaros, eliminată din preliminariile Champions League de Klaksvik, o echipă cu o valoare de peste 20 de ori mai mică

Surpriza de la Budapesta este una uriașă indiferent din ce punct de vedere privim. În stagiunea trecută, Ferencvaros a terminat pe primul loc într-o grupă de Europa League cu Trabzonspor, AS Monaco și Steaua Roșie Belgrad. Maghiarii au clacat în optimi în fața celor de la Bayer Leverkusen, dar nimic nu anunțat dezastrul din startul acestui sezon european.
Pentru a ne face o idee mai clară despre proporțiile suprizei e suficient să privim valoarea loturilor celor două formații. Jucătorii lui Ferencvaros valorează în total 53,4 milioane de €, în timp ce echipa feroeză este cotată la numai 2,68 milioane de €, o valoare de peste 20 de ori mai mică.
În plus, diferența dintre fotbalul maghiar și cel feroez este uriașă. Totuși, campionatul din țara vecină este la un nivel mediocru, iar asta s-a văzut din plin în această seară. Klaksvik este al doilea cel mai mare oraș din Insulele Feroe, după capitala Torshavn, și are o populație de doar 5000 de locuitori, mai puțin decât un cartier din Budapesta.
Campioana Insulelor Feroe nu este la prima izbândă de acest fel. În sezonul precedent, în primul tur preliminar din Champions League feroezii au câștigat cu 3-1 în fața celor de la Bodo Glimt. Totuși, campioana Norvegiei a mers mai departe, deoarece s-a impus acasă cu 3-0.
Pentru un loc în turul 3 preliminar din Champions League, Klaksvik va juca împotriva sudezilor de la Hacken, care au trecut fără emoții de galezii de la The New Saints, scor 5-1 la general. Ferencvaros va continua în Conference League, acolo unde se va duela în turul doi preliminar cu irlandezii de la Shamrock Rovers.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo