Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prgramul sferturilor UCL ar putea genera un scandal uriaș! Real - City, parte a controversei

Nicu Savin

Actualizat 15/03/2024 la 18:00 GMT+2

Tragerea la sorți a sferturilor de finală din Champions League a avut loc astăzi, iar capul de afiș va fi Real Madrid - Manchester City, un duel care tinde să devină un clasic al competiției. Capitala Spaniei e singurul oraș care dă două echipe în ultimele 8, Atletico urmând să dea piept cu Borussia Dortmund. Programul stabilit prin tragere la sorți ar putea naște un scandal uriaș.

Vinicius Jr., în duel cu Kyle Walker (Real Madrid - Manchester City)

Credit imagine: Eurosport

În cursul zilei de azi s-au stabilit cele 4 super-dueluri din sferturile de finală ale Champions League, precum și tabloul virtual al semifinalelor. Programul partidelor, decis tot prin tragere la sorți, ar putea genera o o controverssă majoră.
Madrid este singurul oraș care dă două echipe în sferturi, Real și Atletico. Liderul din La Liga se va duela cu Manchester City, într-o reeditare a semifinalelor din ultimele două sezoane, iar echipa lui Simeone va da piept cu Borussia Dortmund. Sorții au decis ca ambele formații madrilene să joace prima manșă pe teren propriu, ceea ce creează o situație neplăcută, chiar dacă partidele ar urma să se desfășoare în zile diferite.
UEFA nu agreează ca în același oraș să aibă loc două partide în decurs de 24 de ore, dar de această dată sorții au hotărât în acest fel. Partidele tur din sferturi se vor disputa pe 9 și 10 aprilie, ceea ce înseamnă că la Madrid vor veni Manchester City și Borussia Dortmund în zile succesive.

Ordinea meciurilor din dublele Real Madrid - Man City sau Atletico Madrid - Borussia Dortmund ar putea fi schimbate

Conform as.com, autoritățile din Spania trebuie să hotărască dacă permit desfășurarea celor două meciuri într-un interval atât de scurt. În cazul în care răspunsul va fi nu, UEFA va fi pusă într-o situație ingrată, pentru că va trebui să ia în calcul schimbarea ordinii de disputare a meciurilor într-una din cele două duble manșe mai sus amintite. Indiferent ce decizie va lua, forul european se va alege cu proteste uriașe din partea a două dintre cele 4 echipe angrenate.
Pentru Manchester City și Borussia Dortmund e ideal că vor juca returul acasă și niciuna nu va accepta să se întâmple invers din cauza unei decizii luate cu mână forte de UEFA. De asemenea, Real Madrid sau Atletico Madrid s-ar simți dezavantajate dacă UEFA ar alege de la sine putere cine va juca turul pe propriul teren. Autoritățile din Spania sunt factorul principal de decizie, dar nu vor fi interesate de ordinea meciurilor, ci vor spune doar că cele două partidei nu se pot disputa în condiții de siguranță și atât. Ca atare, "pisica moartă" va cădea în curtea UEFA, care va trebuie să găsească o soluție care să mulțumească pe toată lumea.
Cine câștigă trofeul UEFA Champions League în 2023/2024?
E posibil ca autoritățile iberice să accepte ca cele două meciuri să se joace în zile succesive, dacă vor considera că pot asigura securitatea, și atunci nu ar mai fi nicio problemă. De notat totuși că există șanse ca autoritățile să accepte desfășurarea partidelor după programul stabilit, deoarece fanii Realului și cei ai lui Atletico nu sunt cei mai răi din lume, la fel cum nici cei ai echipelor vizitatoare nu sunt recunoscuți pentru acte de huliganism. De altfel, în urmă cu doi ani, Real Madrid a jucat un meci cu Chelsea pe 12 aprilie, iar a 2-a zi Atletico Madrid a primit vizita lui Manchester City și nu a existat nicio problemă.
Totuși, dacă autoritățile din Madrid vor considera că există un risc cât de mic și vor interzice disputarea partidelor Real - City și Atletico - Dortmund pe 9 și 10 aprilie, atunci va fi neapărată nevoie de inversarea duelurilor uneia dintre cele două duble. În acest caz, pentru a evita orice discuție, UEFA ar putea apela la stabilirea programului acestor două duble manșe printr-o altă tragere la sorți, dar e greu de crezut că se va ajunge până acolo.
Trebuie spus că fazele sferturilor de finală și a semifinalelor din Champions League sunt singurele care pot produce o asemenea situație. În faza grupelor programul poate fi conceput fără a se întâmpina această problemă, la fel și în optimi, care se desfășoară pe parcursul a 4 săptămâni.
Sferturile UEFA Champions League, sezonul 2023 - 2024
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo