Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se cere revoluție în Champions League! O regulă "nedreaptă" trebuie eliminată din competiție

Maria Olteanu

Actualizat 12/04/2024 la 18:56 GMT+3

Gary Lineker cere să fie eliminată o regulă din Champions League, deoarece oferă un avantaj "nedrept" unei echipe în fazele eliminatorii ale competiției. Fostul internațional englez se referă la prelungirile care ar putea apăra în manșa a doua, în cazul în care scorul este egal și trebuie să se decidă echipa care va merge mai departe.

Josep 'Pep' Guardiola, manager of Manchester City, looks on during the UEFA Champions League semi-final second leg match between Manchester City FC and Real Madrid at Etihad Stadium on May 17, 2023 in Manchester, England.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
În prima manșă a sferturilor de finală ale Champions League, din această săptămână, Manchester City a remizat împotriva lui Real Madrid, scor 3-3, iar Arsenal a obținut tot un rezultat de egalitate, scor 2-2, cu Bayern Munchen.
În manșa finală a sferturilor, dacă scorul va fi egal după 90 de minute, se vor acorda prelungiri. Acestea vor aduce mai multe beneficii echipelor care joacă pe teren propriu, iar Lineker consideră că decizia privind timpul suplimentar ar trebui să fie modificată de UEFA.
UEFA adus mai multe modificări de-a lungul ultimilor ani, printre care și eliminarea avantajului golurilor marcate în deplasare. Cu toate acestea, fostul atacant al echipei Tottenham consideră că este nevoie de mai multe schimbări, deoarece actuala regulă a prelungirilor înseamnă că echipa care găzduiește partida în a doua manșă beneficiază de 30 de minute suplimentare, jucând cu sprijinul propriilor suporteri.
Tragerea la sorți a ultimelor opt echipe din competiție înseamnă că va fi un noroc total pentru echipa care va fi extrasă pentru a juca returul pe teren propriu și nu pe baza măsurilor de calificare în meciurile din turul optimilor de finală.
Arsenal va avea această regulă împotriva ei în meciul cu Bayern Munchen, în timp ce Manchester City poate încerca să se folosească de avantajul terenului propriu pentru a găsi o cale de a trece de Real Madrid.

Gary Lineker cere schimbarea unei reguli în Champions League: "Ar trebui să se ajungă la penalty-uri"

Explicându-și rațiunea pentru care dorește ca regulile să fie modificate, Lineker a declarat următoarele la podcastul The Rest Is Football: "Am militat ani de zile pentru a scăpa de regula golurilor în deplasare, iar când s-a concretizat, în urmă cu câțiva ani, am primit multe critici din partea oamenilor, pentru că spuneam într-un fel că asta e bine pentru joc.
Un alt lucru de care ar trebui să scăpăm acum, din nou pur și simplu pentru a fi corecți, este acel că nu ar trebui să avem prelungiri dacă scorul este egal după două meciuri. Cred că în acest caz ar trebui să se ajungă la penalty-uri.
În momentul de față, acest lucru oferă echipei gazdă în manșa secundă o jumătate de oră în plus acasă, ceea ce reprezintă un avantaj și nicio echipă nu ar trebui să aibă un avantaj, în sferturile de finală ale Champions League", a adăugat el, citat de Daily Mail.
"De exemplu, dacă Arsenal merge la Allianz săptămâna viitoare și face remiză, atunci se ajunge la prelungiri, iar Bayern Munchen are o jumătate de oră în plus acasă. Nu mi se pare corect", a mai spus Lineker.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo