Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un star de la PSG, făcut praf în Franța, după meciul cu Barcelona: "Nu mai are nicio scuză"

Nicu Savin

Actualizat 11/04/2024 la 08:21 GMT+3

PSG a pierdut acasă cu Barcelona, scor 2-3, în prima manșă din sferturile de finală din Champions League, iar experții din Franța consideră că rezultatul nefast se datorează prestației slabe a lui Gianluigi Donnarumma. Portarului italian i-au fost imputate două dintre cele 3 goluri ale catalanilor.

Andreas Christensen a marcat golul victoriei Barcelonei în duelul cu PSG, din manșa tur a sferturilor Champions League

Credit imagine: Eurosport

PSG și Barcelona au oferit un spectacol de zile mari pe Parc de Princes, în manșa tur a sferturilor Champions League. Catalanii au condus cu 1-0 la pauză, dar în numai câteva minute de la startul părții secunde parizienii erau în avantaj. Echipa lui Luis Enrique nu doar că nu a reușit să-și conserve avantajul, dar a mai primit două goluri și va avea o misiune foarte dificilă în returul de peste o săptămână.
Experții din Franța l-au scos "țap ispășitor" pentru rezultatul nefast pe Gianluigi Donnarumma, care a fost criticat în termeni duri. Italianului îi sunt imputate două dintre cele 3 goluri ale catalanilor: primul, la care a ieșit prost și nu a reușit să respingă decât până la Raphinha, care a marcat un gol ușor, respectiv ultimul, la care a stat lipit de linia porții în loc să iasă pe centrarea din care Christensen a marcat golul victoriei.
"Poți să-mi explici tot ce vrei. Dar golul pe care îl marchează Barcelona, al treilea, este de neconceput la acest nivel de competiție. Știi că ai în poartă un "Goliat", care are trei metri înălțime cu brațele în aer și care nu iese niciodată, stă mereu lipit de linia porții.", a spus Emanuel Petit la RMC Sport.

Donnarumma, criticat dur în Franța, după PSG - Barcelona 2-3

Fostul campion mondial a fost completat de Jerome Rothen, care a adăugat că Donnarumma a greșit flagrant și la golul doi marcat de Raphinha: "La un corner ca ăsta, nu poți să ieși la 5,5 metri de linia porții. Până și la al doilea gol al lui Raphinha stă pe călcâie, se mișcă înapoi, nu încearcă să facă nicio mișcare. Ce este groaznic este că am avut impresia că anul acesta a fost pe drumul cel bun. Recapatase regularitatea si primul meci în care ai nevoie de el...Nu mai are nicio scuză cu CV-ul lui .Nu mai este un portar tânăr. A fost ales numărul 1 și trebuie să-și asume responsabilitatea".
Johan Djourou, consultant pentru RMC Sport, a fost și el de acord că Donnarumma a avut o evoluție mediocră și chiar și-a pus întrebarea dacă italianul mare are viior la PSG: "Sunt meciuri eliminatorii în care detaliile contează. Nu a fost deloc prezent. Apără bine, îl cunoaștem, este un portar bun. Dar mă întreb dacă va mai fi în poartă anul viitor ca titular. Face prea multe greșeli la jocul de picior și știm că Luis Enrique are nevoie de jucători de încredere".
Pentru PSG nu este nimic pierdut în dubla cu Barcelona, dar e clar că formația lui Luis Enrique trebuie să joace mult mai bine săptămâna care urmează pentru a emite pretenții la calificare. Avantajul parizienilor e că vor avea suficient răgaz să pregătească returul, pentru că nu vor juca în week-end în Ligue 1, în timp ce Barcelona va evolua sâmbătă pe terenul lui Cadiz, meci în care victoria e crucială pentru catalani, dacă vor să mai păstreze o mică speranță la titlu în La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo