Franța a primit o lovitură importantă înaintea finalei cu Spania în Liga Națiunilor, programată duminică, de la ora 21:45, la Milano. Adrien Rabiot, mijlocașul echipei Juventus, a fost forțată să părăsească echipa Franței, după ce a dat un rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus.
"Suntem dezamăgiți și triști pentru Adrien", a declarat Hugo Lloris, căpitanul Franței și portarul echipei Tottenham.
Cupa Mondială FIFA
"Spania moare la penalty-uri!" Reacția presei iberice după eliminarea echipei din optimi la Mondial
ACUM 20 MINUTE
"Este întotdeauna o mare dezamăgire să vezi un coechipier plecând, mai ales înainte de o finală. Știm de ceva vreme că există întotdeauna acest nor deasupra noastră, înaintea meciurilor. Întotdeauna suntem testați, dar Covid este încă prezent. Trebuie să ne protejăm în continuare pentru a putea trăi și a ne desfășura activitatea în condiții optime", a mai spus Hugo Lloris.

Alarmă în echipa Franței

În semifinale, Franța a jucat la Torino, joi, unde a învins Belgia cu 3-2, la capătul unui meci electrizant. Iar Rabiot a fost titular în această partidă.
"Este o veste proastă evident", a și selecționerul Didier Deschamps, care a continuat: "Suntem în acest mediu sanitar și putem simți că se îmbunătățește în fiecare zi, dar teama este încă acolo și grupul este evident afectat. Nu e ușor.De îndată ce am ajuns la Milano am făcut cu toții un alt test rapid și toată lumea este negativă".
Franța nu se poate baza nici pe Lucas Digne, accidentat. Deschamps a rămas cu doar 21 de jucători. Starea de spirit din lot este însă bună după ce Les Bleus au revenit de la 0-2 cu Belgia.
"Am căutat să recuperăm acele sentimente pierdute în urmă cu câteva luni, după înfrângerea împotriva Elveției la Euro 2020. Victoria împotriva Belgiei a fost mai mult decât binevenită pentru fotbalul francez și este întotdeauna un moment special să joci o finală pentru țara ta. Chiar dacă această competiție nu seamănă cu Cupa Mondială sau Euro, totuși este un trofeu de câștigat", a precizat Lloris.
Finala Franța – Spania va marca un moment deosebit și pentru Antoine Griezmann. El va susține meciul cu numărul 100 pentru echipa națională. Foarte probabil va juca într-o linie de atac cu Mbappe și Benzema.
https://i.eurosport.com/2021/10/09/3234159.jpg

Luis Enrique: "Dacă vom ajunge la rezultat dorit, va fi cu armele noastre"

"În mod individual, Franța este cea mai bună echipă din lume. Trebuie doar să vezi formația de start și cluburile pentru care joacă. Potențialul și calitatea lor sunt incontestabile. Dar și noi putem fi o echipă mai bună. Putem crea probleme și nu ne vom schimba ideile. Există o singură minge și dacă o avem, avem șanse bune să ne impunem. Am învins campionii europeni, iar acum avem în față campionii mondiali, nu avem nevoie de altă motivație. Dacă vom ajunge la rezultat dorit, va fi cu armele noastre", a declarat Luis Enrique, selecționerul Spaniei, înaintea finalei.
Furia Roja a învins Italia în prima semifinală, cu scorul de 2-1.
Cupa Mondială FIFA
Imagini ireale de la Bruxelles cu bucuria fanilor marocani după succesul cu Spania de la Mondial
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Cel mai bun marcator al Spaniei la CM, doar rezervă cu Maroc! Surprizele lui Luis Enrique
ACUM 5 ORE