Franța a câștigat ediția a doua în Liga Națiunilor, după ce a învins Spania cu 2-1, la capătul unui meci care a demarat greu, dar s-a încheiat superb, cu portarul Unai Simon în careul advers și cu un Hugo Lloris imperial. Atacul campioanei mondiale a fost, însă, cel care a strălucit în această partidă și care și-a pus practic amprenta pe această finală.
După meci, la conferința de presă, Didier Deschamps a vorbit despre importanța prezenței marilor echipe europene la Campionatul Mondial, precizând că nu-și imaginează această competiție fără Spania.
"Nu, nu mă pot gândi la o Cupă Mondială fără Spania, ar fi dificil pentru toată lumea. Știu că Spania luptă pentru primul loc în grupa ei cu Suedia, fiecare meci este dificil, dar din ceea ce am văzut, și în această seară și în trecut, Spania are calitatea de a se califica la turneul final.
Liga
Pique: "Aș prefera să mor decât să joc acolo!". Fundașul Barcelonei, fără secrete
ACUM 17 ORE
O Cupă Mondială fără o mare echipă europeană ar fi nefericită. Este important ca aceste mari echipe europene să participe la marile turnee", a declarat antrenorul naționalei Franței.

"Benzema are o calitate impresionantă"

În plus, selecționerul Franței a analizat și prestația lui Karim Benzema, cel care a marcat golul egalizator în duelul din finala Ligii Națiunilor. Didier Deschamps a spus că fotbalistul legitimat la Real Madrid este într-o formă de senzație, impunându-se drept un jucător esențial în echipa 'cocoșilor galici'.
"Karim este un jucător esențial, are o calitate impresionantă, continuă să facă ceea ce arată la Real Madrid, are dorința de a câștiga și sunt foarte fericit pentru el. A fost fundamental pentru noi în succesul din Liga Națiunilor.
Și-a îmbunătățit mult stilul, are mai multă putere. Participă mai mult la joc. De asemenea, se află într-o formă excelentă. S-a maturizat, a fost într-un proces constant de creștere și e la un nivel maxim de ani de zile", a adăugat Deschamps.
Romanian Liga I
Ancelotti: "Așa arăta topul meu 5 la Balonul de Aur, dacă aș fi votat"
ACUM 18 ORE
Fotbal
Cum arată cotele pentru gala FIFA Best, după ce Messi l-a învins cu scandal, pe Lewandowski
IERI LA 11:16