Italia era văzută ca favorită în fața Spaniei în prima semifinală a Ligii Națiunilor, mai ales că partida s-a jucat pe San Siro în fața a aproape 40.000 de spectatori. Ibericii au avut însă o sete uriașă de revanșă, după ce fuseseră eliminați la penalty-uri de italieni în semifinalele EURO 2020.
Luis Enrique a surprins din nou pe toată lumea și l-a trimis în teren încă din primul minut pe Gavi, noul puști minune al Barcelonei, care la 17 ani și 62 de zile a devenit cel mai tânăr jucător din istoria naționalei Spaniei.
Cupa Mondială FIFA
Spania, într-o continuă derivă în ultimii 8 ani. Ibericii n-au trecut de optimi la ultimele 2 CM
07/12/2022 LA 10:43
Experiența mai mare a echipei lui Mancini nu s-a văzut în startul jocului, iar Ferran Torres a deschis scorul în minutul 17, înscriind cu o reluare superbă după o centrare ideală a lui Mikel Oyarzabal.
Italienii au echilibrat ușor partida ulterior, iar Bernardeschi, Chiesa sau Insigne au avut șanse de a egala, dar Unai Simon a fost de fiecare dată la post. Un moment de cotitură al partidei a avut loc în minutul 42, când "Squadra Azzurra" a rămas în 10 oameni, după ce Bonucci a văzut al 2-lea cartonaș galben.
Repriza de coșmar a campioanei Europei a continuat, iar Ferran Torres a făcut 2-0 în minutul 45+2, din pasa aceluiași Oyarzabal.
Citește și:

Spania, prima echipă care bate Italia în ultimii 3 ani

În partea secundă meciul a curs în favoarea ibericilor, care au gestionat foarte bine avantajul de pe tabelă și pe cel numeric, cel puțin până la un moment dat. Scorul putea să crească în favoarea echipei lui Luis Enrique, dar Donnarumma a avut câteva intervenții salvatoare, ținându-și echipa în joc.
Contrar cursului jocului, Italia a redus din diferență în minutul 83 prin Lorenzo Pellegrini, care a scăpat alături de Chiesa pe contra-atac și a marcat în fața porții goale din pasa jucătorului de la Juventus. Astfel, finalul de meci a fost aruncat în aer, dar italienii nu au mai avut forța să trimită meciul în prelungiri.
S-a terminat 2-1 pentru Spania, iar "Furia Roja" va juca cu trofeul Ligii Națiunilor pe masă contra învingătoarei dintre Belgia și Franța, care se vor întâlni joi seara în semifinala a 2-a.
Odată cu înfrângerea din această seară, Italia a pus capăt unei perioade de mai bine de 3 ani în care nu cunoscuse gustul înfrângerii. Ultimul insucces al "Squadrei Azzurra" data din 10 septembrie 2018, când echipa lui Mancini pierdea cu Portugalia, scor 0-1, tot în Liga Națiunilor, dar în faza grupelor.
Cupa Mondială FIFA
Amrabat, "îmbătat" de succesul cu Spania. Ce memeuri a distribuit pe social media, după meci
07/12/2022 LA 07:46
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, reacție umilă după eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială! "A fost vina mea!"
06/12/2022 LA 20:22