Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"

Andrei Nicolae

Actualizat 11/10/2021 la 13:50 GMT+3

Portarul naționalei Belgiei a declarat că forurile respective nu se gândesc la sportivi, ci doar la sumele pe care le încasează.

Federico Chiesa (links; Italien) im Zweikampf mit Thibaut Courtois (Belgien)

Credit imagine: Getty Images

Belgia a terminat pe locul 4 în turneul Final Four al Ligii Națiunilor la fotbal. După 2-3 cu Franța în a doua semifinală, selecționata condusă de Roberto Martinez a fost învinsă duminică, în finala mică, de Italia, cu 2-1.
Thibaut Courtois, portarul naționalei Belgiei și al echipei Real Madrid, a fost de părere că jocul din finala mică s-a disputat degeaba și a criticat Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) şi Federaţia Internaţională (FIFA).

Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"

Considerat unul dintre cei mai buni portari ai lumii, Thibaut Courtois a denunţat calendarul aglomerat impus jucătorilor şi a acuzat cele două organizații că îşi umplu buzunarele pe spatele jucătorilor.
"Ei nu se gândesc la jucători, ei se gândesc doar la buzunarele lor... Nu a fost un meci decât pentru bani, să fim sinceri (n.r. cu referire la partida cu Italia). Noi am jucat acest meci, întrucât pentru UEFA înseamnă bani în plus", a declarat Courtois într-un interviu acordat Sky Sports, citat de cotidianul L'Equipe, după finala mică a Ligii Naţiunilor, pierdută de la Torino, cu scorul de 2-1.
Belgium's forward Michy Batshuayi (L) fights for the ball with Italy's defender Alessandro Bastoni during the UEFA Nations League third place football match between Italy and Belgium, at the Juventus Stadium, in Turin, on October 10, 2021. (Photo by Marco
"Pentru noi a fost un meci bun, pentru că am jucat cu Italia. Dar uitaţi-vă la toate schimbările pe care cele două echipe le-au efectuat pentru acest meci. Dacă Belgia sau Italia erau în finală, nu ar fi existat atâtea schimbări. Acest lucru demonstrează că noi jucăm mult prea multe meciuri. Anul viitor, avem o Cupă Mondială în noiembrie şi va trebui să jucăm din nou până la finele lunii iunie. Probabil ne vom accidenta! Nimănui nu-i pasă de jucători", a adăugat internaţionalul belgian.
Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, a câştigat a doua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal, duminică seara, pe Stadionul ''San Siro'' din Milano, după ce a învins Spania în finală cu scorul de 2-1 (0-0).
O nouă ediție în Liga Națiunilor se va desfășura în 2022/23, iar tragerea la sorți va fi spre finalul anului, în Elveția.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo