Belgia a terminat pe locul 4 în turneul Final Four al Ligii Națiunilor la fotbal. După 2-3 cu Franța în a doua semifinală, selecționata condusă de Roberto Martinez a fost învinsă duminică, în finala mică, de Italia, cu 2-1.
Thibaut Courtois, portarul naționalei Belgiei și al echipei Real Madrid, a fost de părere că jocul din finala mică s-a disputat degeaba și a criticat Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) şi Federaţia Internaţională (FIFA).
Liga Națiunilor UEFA
România va juca în al doilea eșalon în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor. Posibilele adversare
12/10/2021 LA 11:41

Thibaut Courtois, acuzații către UEFA și FIFA: "Își umplu buzunarele pe spatele jucătorilor"

Considerat unul dintre cei mai buni portari ai lumii, Thibaut Courtois a denunţat calendarul aglomerat impus jucătorilor şi a acuzat cele două organizații că îşi umplu buzunarele pe spatele jucătorilor.
"Ei nu se gândesc la jucători, ei se gândesc doar la buzunarele lor... Nu a fost un meci decât pentru bani, să fim sinceri (n.r. cu referire la partida cu Italia). Noi am jucat acest meci, întrucât pentru UEFA înseamnă bani în plus", a declarat Courtois într-un interviu acordat Sky Sports, citat de cotidianul L'Equipe, după finala mică a Ligii Naţiunilor, pierdută de la Torino, cu scorul de 2-1.
https://i.eurosport.com/2021/10/10/3234556.jpg
"Pentru noi a fost un meci bun, pentru că am jucat cu Italia. Dar uitaţi-vă la toate schimbările pe care cele două echipe le-au efectuat pentru acest meci. Dacă Belgia sau Italia erau în finală, nu ar fi existat atâtea schimbări. Acest lucru demonstrează că noi jucăm mult prea multe meciuri. Anul viitor, avem o Cupă Mondială în noiembrie şi va trebui să jucăm din nou până la finele lunii iunie. Probabil ne vom accidenta! Nimănui nu-i pasă de jucători", a adăugat internaţionalul belgian.
Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, a câştigat a doua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal, duminică seara, pe Stadionul ''San Siro'' din Milano, după ce a învins Spania în finală cu scorul de 2-1 (0-0).
O nouă ediție în Liga Națiunilor se va desfășura în 2022/23, iar tragerea la sorți va fi spre finalul anului, în Elveția.
Sursa: Agerpres
Liga Națiunilor UEFA
Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!
06/10/2021 LA 10:02
Liga Națiunilor UEFA
Mancini răsucește cuțitul în rana englezilor! Declarația care îi va înfuria foarte tare pe britanici
24/09/2021 LA 15:23