Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League! Sumele impresionante pe care le vor câștiga finalistele

Andrei Nicolae

Publicat 06/10/2021 la 13:02 GMT+3

Italia, Franța, Belgia și Spania se înfruntă în această săptămână, la Milano și Torino, pentru al doilea trofeu din istoria acestei competiții. Prima ediție a fost câștigată de Portugalia, în 2019.

Chiesa, Italy-Spain

Credit imagine: Getty Images

Turneul final în Nations League se dispută de azi și până duminică, în Italia, cu patru naționale fantastice: Spania, Belgia, Franța și țara gazdă. Niciuna nu a reușit calificarea în faza finală la prima ediție din 2019, câștigată de Portugalia. Atunci au mai jucat Anglia, Olanda și Elveția.
Program Nations League:
  • Miercuri, ora 21:45, prima semifinală: Italia – Spania
  • Joi, ora 21:45, a doua semifinală: Belgia – Franța
  • Duminică, ora 16:00, finala mică
  • Duminică, ora 21:45, finala mare

Tot ce trebuie să știi despre turneul final în Nations League!

Italia are șansa de a face o dublă istorică în acest an, după ce a câștigat și Campionatul European. Pentru Spania, Franța și Belgia poate fi și o mică revanșă după ce au eșuat în tentativa de a cuceri trofeul la turneul final din vară.
În acest turneu final care se va desfășura la Torino și Milano se vor afla mulți jucători de 5 stele, dar și patru selecționeri la modă, Roberto Mancini, Luis Enrique, Roberto Martinez, Didier Deschamps
Prima semifinală va fi o reeditare a unei lupte în penultimul act la Euro 2020. Italia a învins Spania la loviturile de la 11 metri, după 1-1 în 120 de minute. Iar azi deține o serie impresionantă de 37 de partide fără înfrângere.
"Spania a fost echipa cu care ne-am luptat cel mai mult în timpul Euro 2020. Ar fi uimitor să câștigi Liga Națiunilor după Campionatul European. Și ar fi uimitor să te califici apoi la Cupa Mondială. Dar nu va fi atât de ușor. Fiecare joc este plin de dificultăți", a declarat Roberto Mancini, potrivit BBC.
"Era deja o propunere atractivă înainte de a ne înfrunta la Euro, să înfruntăm Italia la ea acasă în Final Four. Aceasta este o competiție pe care ne-ar plăcea să o câștigăm. Va fi un meci foarte interesant, împotriva campionilor europeni în exercițiu", a comentat și Luis Enrique.
Witsel, Giroud - France-Belgium - 2018 Russia World Cup - Getty Images
Belgia și Franța se înfruntă o zi mai târziu. Cele două naționale au fost adversare pentru ultima dată la Cupa Mondială din 2018, în semifinale. Franța a câștigat atunci cu 1-0.
"Nu poți compara Liga Națiunilor cu Campionatul European sau Cupa Mondială, dar este un premiu pentru care concurează patru țări majore. Dacăo putem câștiga, aceasta ar fi o realizare importantă pentru momentul de față", a declarat mijlocașul belgian Axel Witsel.
"Există această rivalitate și poate că este puțin mai intensă după semifinala din Rusia", a comentat și Didier Deschamps.

Sumele impresionante pe care le vor câștiga cele patru finaliste

Belgia, care se află pe locul 1 în ierarhia FIFA, nu a mai câștigat un turneu major de la Jocurile Olimpice din 1920.
Toate cele patru națiuni calificate în Final Four în Liga Națiunilor au învins în faza grupelor cel puțin câte un nume mare. Belgia a depășit Anglia și Danemarca. Italia s-a calificat în dauna Olandei. Franța a fost mai bună decât Portugalia, în timp ce Spania a luat fața Germaniei.
Primele două clasate în Liga Națiunilor, care nu obțin calificarea la Cupa Mondială din 2022, ar trebui să intre în play-off-ul pentru Qatar. Dar nu este cazul celor patru națiuni, pentru că niciuna nu se va clasa mai jos de locul 2 în grupele preliminare din care fac parte.
Etapa grupelor Ligii Națiunilor, care implică toate cele 55 de țări afiliate la UEFA, a fost introdusă pentru a înlocui amicalele internaționale cu jocuri mai semnificative, implicând promovare și retrogradare.
Premiile sunt și ele consistente. Campionii Nations League vor încasa 10,5 milioane de euro. Pentru celelalte trei națiuni, sumele sunt următoarele: 9 milioane de euro pentru locul 2, 8 milioane de euro pentru locul 3 și 7 milioane de euro pentru locul 4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo