Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bosnia - România 1-0 | Tricolorii nu au luat niciun punct dintr-un meci în care au avut ocazii mari

Alex Masgras

Actualizat 08/06/2022 la 00:00 GMT+3

România a pierdut și al doilea meci din actuala ediție a Ligii Națiunilor. Tricolorii au cedat la limită pe terenul Bosniei, scor 0-1.

Echipa națională a României

Credit imagine: Eurosport

România a jucat mai bine în Bosnia față de ceea ce a oferit acum 3 zile, în Muntenegru, dar rezultatul a fost același: înfrângere. Edi Iordănescu a schimbat sistemul de joc folosit în duelul de la Podgorica, apelând la o formulă mai defensivă, cu 3 fundași centrali în apărare. Bosnia a început în forță și a pus o presiune constantă în primele 15 minute, fără a avea însă ocazii importante.
În minutul 19, George Pușcaș a avut prima mare șansă a tricolorilor, dar atacantul nu a reușit să trimită în poartă după ce a driblat portarul advers, în urma unei faze la care apărarea gazdelor a greșit flagrant. România parcă a prins curaj din acel moment și a echilibrat disputa, insistând din ce în ce mai mult pe plan ofensiv.
În minutul 37, tricolorii au avut o dublă ocazie. Pușcaș acesta l-a luat la țintă pe portarul advers cu o lovitueă de cap din 6 mectri. Balonul a sărit la Burcă, dar fundașul CFR-ului a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție ideală. Norocul nu a fost de partea noastră nici în minutul 45, când o minge înălțată în careul advers de același Burcă a căzut pe transversală, astfel că la pauză s-a intrat cu tabela intactă.

Bosnia - România 1-0 | Tricolorii, ultimii în grupă după două etape

Repriza secundă a început echilibrat, iar primele 20 de minute au fost caracterizate de erori la construcție de ambele părți. Echilibrul a fost rupt însă în minutul 68, când Manea a fost depășit ușor de adversarul direct de pe partea dreaptă, care a centrat în fața porții. Niță a respins în față, iar Smail Prevljak a trimis în poartă pentru 1-0.
Tricolorii s-au aruncat în atac, dar luciditatea a lipsit cu desăvârșire în jumătatea adversă. Câteva prezențe sporadice în careul advers nu au fost suficiente pentru ca apărarea gazdelor să cedeze. Schimbările ofensive făcute de Edi Iordănescu nu au adus nici ele rezultatul scontat și Bosnia a reușit să-și păstreze avantajul până la final.
Așadar, România are 0 puncte și 0 goluri marcate după două partide jucate în această ediție a Ligii Națiunilor, iar singurul obiectiv realizabil în acest moment pare evitarea retrăgradării în Liga C.
Clasamentul grupei după două etape
  • 1.Finlanda - 4 puncte (3-1)
  • 2.Bosnia - 4 puncte (2-1)
  • 3.Muntenegru - 3 puncte (2-2)
  • 4.România - 0 puncte (0-3)

Bosnia - România 1-0 LIVE TEXT

Repriza 2
  • min.82: Sergiu Hanca intră și el pe teren, în locul lui Cristi Manea. Edi Iordănescu mizează totul pe cartea atacului în acest final de meci, dar luciditatea lipsește cu desăvârșire în jumătatea adversă.
  • min.74: Edi Iordănescu efectuează 4 schimbări, toate în scop ofensivă: Octavian Popescu, Andrei Ivan, Florin Tănase și Denis Alibec le iau locul lui Alex Maxim, Adrian Rus, George Pușcaș și Răzvan Marin.
  • min.68: Gol Bosnia! Manea a fost depășit ușor de adversarul direct de pe partea dreaptă, care a centrat în fața porții. Niță a respins în față, iar Smail Prevljak a trimis în poartă pentru 1-0.
  • min.66: Gol anulat Bosnia! Ahmedhodžić a înscris, dar reușita sa a fost anulată de arbitru pentru un fault asupra lui Niță, care a fost bruscat evident când a vrut să prindă mingea.
  • min.65: Meciul a intrat într-o perioadă anostă, caracterizată de multe greșeli de ambele părți. Oboseala începe să își spună cuvântul.
  • min.54: Ocazie România! Manea a centrat pe jos pentru Cicâldău, dar mijlocașul Galatei a luftat. Mingea a ajuns la Marius Marin, care a trimis însă mult peste poartă.
  • min.50: Început echilibrat de repriză secundă. Gazdele au mai mult posesia, dar tricolorii stau bine în teren și toate atacurile gazdelor sunt anihilate din fașă.
  • min.46: A început repriza secundă a meciului de la Zenica. Antrenorul gazdelor a efectuat 3 schimbări la pauză, în timp ce Edi Iordănescu mizează pe aceiași jucători trimiși în teren din primul minut.
Repriza 1
  • min.45: România a fost aproape de a marca un gol foarte norocos. Burcă a înălțat o minge în careu, iar mingea a căzut pe bara transversală.
  • min.43: Edin Dzeko a trimis un șut periculos din careu, dar Niță a fost atent și a reținut în doi timpi.
  • min.37: Ocazie mare România! Burcă a creat superioritate cu o avansare în atac, mingea a ajuns la Răzvan Marin, care a centrat perfect pentru Pușcaș, dar acesta l-a luat la țintă pe portarul advers cu o lovitueă de cap din 6 mectri. Balonul a sărit la Burcă, dar fundașul CFR-ului a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție ideală.
  • min.35: România beneficiază de al doilea său corner (Bosnia a avut 6), dar centrarea lui Maxim este respinsă ușor de apărarea gazdelor. Tricolorii sunt din ce în ce mai insistenți pe plan ofensiv, dar soluțiile lipsesc în ultima treime.
  • min.30: România a echilibrat puțin meciul la mijlocul terenului și tricolorii apar mai des și în număr mai mare în jumătatea adversă.
  • min.22: Bosnia creează pericol la un corner de pe partea stângă de atac. Centrarea l-a găsit pe Saničanin, dar acesta a trimis defectuos cu capul.
  • min.19: Pușcaș ratează cea mai mare ocazie a meciului. Atacantul român a primit un cadou de la un apărător advers și a rămas singur cu portarul. L-a driblat pe goalkeeper, dar a șutat moale spre poartă, iar mingea a fost respinsă în corner de Ahmedhodžić.
  • min.15: Presiunea gazdelor continuă în jumătatea noastră. România a trecut rareori de mijlocul terenului, și atunci cu mingi degajate sau cu atacanții izolați între fundașii adverși.
  • min.6: Bosniacii au o primă ocazie de a deschide scorul. La capătul unei faze prelungite de atac, Besic a șutat de două ori spre poartă, dar de fiecare dată fundașii noștri au respins. Au urmat două cornere succesive ale Bosniei, dar apărarea tricoloră a fost de fiecare dată atentă.
  • min.5: Gazdele au început mult mai motivate partida și s-au instalat deja în jumătatea noastră, fără a pune deocamdată în pericol poarta lui Niță.
  • min.1: A început meciul de la Zenica, cu 20 de minute întârziere față de ora programată.
UPDATE | Partida de la Zenica va începe cu întârziere. Vremea a fost urâtă, iar brigada de arbitri așteaptă o confirmare oficială a meteorologilor că nu va fi o furtună de proporții în orele următoare. Ploaia s-a oprit, dar oficialii sunt obligați să respecte regulamentul, care este foarte strict în acest sens.
UPDATE | Cu puțin timp în urmă s-a terminat cealaltă partidă din grupa României. La Helsinki, Finlanda a învins cu 2-0 reprezentativa Muntenegrului. Ambele goluri ale scandinavilor au fost marcate de Joel Pohjanpalo, atacantul lui Rizesport (min.31 și 38).
Astfel, Finlanda este lider în grupă, cu 4 puncte, fiind urmată de Muntenegru cu 3 puncte, Bosnia cu un punct și România cu 0 puncte. În aceste condiții, o victorie a tricolorilor contra Bosniei devine aproape obligatorie dacă vrem să mai sperăm la primul loc în grupă, în condițiile în care e clar că Finlanda e cea mai puternică echipă.
UPDATE | Edi Iordănescu a anunțat echipa de start a României în meciul cu Bosnia. Selecționerul adoptă un sistem diferit față de cel din Muntenegru, optând pentru o apărare cu 3 fundași centrali. Atacul este complet schimbat, niciunul dintre atacanții care au început la Podgorica neregăsindu-se azi în primul 11.
România
  • Echipa de start: 1. Niță – 4. Manea, 17. Rus, 6. Chiricheș-cpt., 15 Burcă, 3. Camora – 14. M. Marin, 8. Cicâldău, 18. R. Marin – 10. Maxim – 9. Pușcaș. Selecționer: Edward Iordănescu
  • Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 5. Crețu, 7. Alibec, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 19. Tănase, 20. Hanca, 21. Popescu, 22. Sorescu, 23. Ivan
Bosnia și Herțegovina
  • Echipa de start: 12. Šehić – 4. Sušić, 16. Ahmedhodžić, 6. Saničanin, 2. Ćivić – 21. Prcić, 13. Cimirot, 14. Gojak – 20. Stevanović, 11. Džeko-cpt., 23. Duljević.
  • Rezerve: 1. Vasilj, 22. Ćetković – 3. Danilović, 5. Kolašinac, 7. Bešić, 8. Bilbija, 9. Prevljak, 10. Pjanic, 15. Hotić, 17. Menalo, 18. Hadžiahmetović, 19. Miličević
UPDATE | Naționala României va evolua în această seară în echipament galben și este de așteptat ca echipa lui Edi Iordănescu să fie susținută din tribunele stadionului din Zenica de aproximativ 300 de români, în total fiind așteptat un număr de aproximativ 4500 de spectatori, potrivit frf.ro.
UPDATE | Edi Iordănescu a anunțat lotul de 23 de jucători pentru meciul din această seară cu Bosnia
România vrea să uite cât mai repede de prima etapă din Nations League, când a pierdut în Muntenegru, scor 0-2, în urma unei prestații foarte slabe. Următoarea partidă a jucătorilor lui Edi Iordănescu este programată în această seară, în deplasare, contra Bosniei.
În prima partidă, România a pierdut fără drept de apel meciul contra selecționatei Muntenegrului, în timp ce Bosnia a jucat în Finlanda, acolo unde a remizat, scor 1-1.
De la sosirea lui Edi Iordănescu pe banca naționalei, România este în continuare în căutarea primului succes. În primele două meciuri amicale, România a pierdut pe teren propriu cu Grecia și a remizat în Israel, după care a urmat și primul meci oficial, cel din Muntenegru.
Citește și:

Edi Iordănescu, înaintea partidei din Bosnia: "Grupul este foarte afectat"

La conferința de presă premergătoare partidei din această seară, Edi Iordănescu a recunoscut că jucătorii sunt afectați după meciul din Muntenegru, încercând să îi redreseze pe aceștia din punct de vedere mental înaintea partidei din ultima etapă:
"Grupul este foarte afectat din punct de vedere mental. S-au strâns foarte multe lucruri, campanii ratate, supărări, frustrări. Sunt lucruri care s-au adunat în timp, care apasă mult mai tare decât lumea din exterior. Mă așteptam să găsesc asta, dar nu mă așteptam să găsesc situația atât de profundă.
Este important ca să reușim să-i redresăm din punct de vedere mental, să le dăm încredere. Încerc tot timpul să le arăt calea și să-i asigur că trebuie să aibă încredere în ei, pentru că au valoare, au potențial. Este foarte important să reușim să ne scuturăm de trecutul care nu este deloc reușit", a declarat selecționerul, care apoi a amintit mass-mediei faptul că el are doar 15 zile de lucru cu echipa până în acest moment.
"Sunt foarte dedicat, consecvent, muncitor, dar nu magician. Nu pot să repar lucruri care s-au întâmplat în ani de zile și nerealizări și să întorc situația în câteva zile", a adăugat Edi Iordănescu.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia), Marian Aioani (Farul Constanța), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923), Ștefan Târnovanu (FCSB)
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria), Iulian Cristea (FCSB), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia), Andrei Burcă (CFR Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Mario Camora (CFR Cluj), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK)
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia), Darius Olaru (FCSB), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia), Florin Tănase (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Nicolae Păun (Sepsi OSK), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova), Răzvan Marin (Cagliari | Italia), Marius Marin (Pisa | Italia)
  • ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia), Andrei Ivan (Universitatea Craiova), George Pușcaș (Pisa | Italia)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo