Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ciprian Marica, pesimist după ce România și-a aflat adversarii din Liga Națiunilor

Nicu Savin

Publicat 16/12/2021 la 21:18 GMT+2

Ciprian Marica a fost printre primii oameni importanți din fotbalul românesc care au reacționat după tragerea la sorți din Liga Națiunilor, acolo unde România a căzut într-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru. Fostul mare atacant este pesimist, insinuând că niciunul dintre adversari nu ne este inferior.

Ciprian Marica, fostul internațional român

Credit imagine: Eurosport

România și-a aflat în această seară adversarele din grupele Ligii Națiunilor, ediția 2022. Sorții nu au fost tocmai blânzi cu tricolorii, dar nici foarte drastici. Dacă ne raportăm la Muntenegru, care era cam cel mai greu adversar posibil din urna a 4-a putem spune că am avut ghinion, dar Bosnia și Finlanda sunt echipe mai accesibile față de ceea ce am fi putut primi din primele două urne.
Printre primii oameni importanți din fotbal care au reacționat după tragerea la sorți de la Nyon a fost Ciprian Marica. Fostul mare internațional nu este însă deloc optimist, considerând că România are șanse mici să câștige această grupă.
"Nu mai putem să considerăm că am picat cu adversari accesibili nici pe Bosnia, nici pe Finlanda, nici măcar cu Muntenegru. Nu sunt adversari cu care să spui că ai câștigat meciul dinainte. Nu este o grupă ușoară. Nu ne vom califica sau nu ne va fi ușor să ne calificăm. Orice antrenor vine, chiar dacă a așteptat să vadă grupa, nu va avea o decizie ușoară", a spus Marica, citat de sport.ro.
Nations League, România, GRUPA B3

România poate spera la locul 1 în grupă

În mod normal, obiectivul României ar trebui să fie câștigarea acestei grupe, mai ales că adversarii au avut rezultate modeste în ultima vreme, la fel ca și noi, e adevărat.
Marea miză a meciurilor de anul viitor nu este neapărat promovarea în prima ligă a acestei competiții. Locul 1 în grupă ar acorda o șansă în plus tricolorilor să ajungă la EURO 2024, dacă biletele pentru Germania nu vor fi obținute prin intermediul preliminariilor.
Toate cele 6 meciuri ale României din Liga Națiunilor vor avea loc în 2022, 4 în iunie și două în septembrie. UEFA va anunța programul exact în cursul zilei de vineri.
Citește și:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo