România și-a aflat în această seară adversarele din grupele Ligii Națiunilor, ediția 2022. Sorții nu au fost tocmai blânzi cu tricolorii, dar nici foarte drastici. Dacă ne raportăm la Muntenegru, care era cam cel mai greu adversar posibil din urna a 4-a putem spune că am avut ghinion, dar Bosnia și Finlanda sunt echipe mai accesibile față de ceea ce am fi putut primi din primele două urne.
Printre primii oameni importanți din fotbal care au reacționat după tragerea la sorți de la Nyon a fost Ciprian Marica. Fostul mare internațional nu este însă deloc optimist, considerând că România are șanse mici să câștige această grupă.
"Nu mai putem să considerăm că am picat cu adversari accesibili nici pe Bosnia, nici pe Finlanda, nici măcar cu Muntenegru. Nu sunt adversari cu care să spui că ai câștigat meciul dinainte. Nu este o grupă ușoară. Nu ne vom califica sau nu ne va fi ușor să ne calificăm. Orice antrenor vine, chiar dacă a așteptat să vadă grupa, nu va avea o decizie ușoară", a spus Marica, citat de sport.ro.
Fotbal
"Generația de Aur", interzisă la națională. Cine vine în locul lui Rădoi?
15/11/2021 LA 05:46
https://i.eurosport.com/2021/12/16/3272961.jpg

România poate spera la locul 1 în grupă

În mod normal, obiectivul României ar trebui să fie câștigarea acestei grupe, mai ales că adversarii au avut rezultate modeste în ultima vreme, la fel ca și noi, e adevărat.
Marea miză a meciurilor de anul viitor nu este neapărat promovarea în prima ligă a acestei competiții. Locul 1 în grupă ar acorda o șansă în plus tricolorilor să ajungă la EURO 2024, dacă biletele pentru Germania nu vor fi obținute prin intermediul preliminariilor.
Toate cele 6 meciuri ale României din Liga Națiunilor vor avea loc în 2022, 4 în iunie și două în septembrie. UEFA va anunța programul exact în cursul zilei de vineri.
Citește și:
Liga
Sport.es anunţă primul jucător pe care Xavi îl dă afară de la Barcelona
12/11/2021 LA 07:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Rădoi l-a făcut praf pe Marica după ce a auzit ce a spus despre el: "Ştiţi proverbul ăla?"
12/11/2021 LA 06:05