Edi Iordănescu este tot mai puternic contestat pe banca tehnică a echipei naționale, după ce a suferit a patra înfrângere în 6 jocuri, de când a primit mandatul din partea FRF. Ultimul eșec a fost și cel mai dureros, 0-3 cu Muntenegru, care a trimis România pe ultimul loc în Grupa B3 din Liga Națiunilor.
Edi Iordănescu și-a asumat responsabilitatea rezultatului. Selecționerul nu a oferit însă un răspuns clar dacă va continua ori ba la prima reprezentativă, în interviul oferit după meci la Prima TV:
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
03/07/2022 LA 08:48
"Eu întotdeauna am pus și voi pune pe primul loc interesul României. La cald, niciodată nu am luat decizii, nu este echipă de club, peste câteva zile să jucăm din nou. Zilele următoare voi face o analiză.
Este frustrant și pentru mine pentru că mi-aș fi dorit să am mai multe zile cu echipa să lucrez. Când ai zi de zi echipa, poți să construiești altfel, dar știam unde vin, la națională, timpul nu există. Trebuie să o iei de acolo, de unde o găsești și din păcate realitatea este că s-au strâns foarte foarte multe supărări, frustrări, s-au creat adversități din trecut și este foarte greu să construiești pe un astfel de fond.
Să tragem concluzii la rece, nu la cald și vedem. România primează."

Edi Iordănescu, ședință de 15 minute în vestiar după meci

După joc, Edi Iordănescu și-a cerut scuze suporterilor echipei naționale, a admis faptul că ierarhia în grupă arată "urât" și a dezvăluit și ce le-a transmis jucătorilor, într-o ședință care a durat aproximativ 15 minute în vestiar:
"Atmosfera a fost una foarte grea, dar le-am spus că trebuie să ridice capul, să se odihnească în următoarele zile. Apoi, mulți dintre ei au de luat niște decizii importante. Iar deciziile țin foarte mult de cluburile unde sunt sau unde pot să fie. Sunt mulți dintre ei care nu știu unde o să fie din sezonul următor. Ar trebui să ia decizii importante, mature, să aleagă cluburi unde au șanse să joace, să aibă continuitate și în septembrie, cei care vor veni la echipa națională, să aibă alt tonus."
Fotbal
Trei ani de la acel EURO U21 fantastic. Unde sunt acum protagoniștii acelor performanțe?
03/07/2022 LA 05:41
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51