România a debutat cu stângul în Liga Națiunilor, ediția 2022/23, fiind învinsă de Muntenegru, la Podgorica, cu scorul de 2-0. "Tricolorii" au făcut un joc foarte slab, iar rezultatul a fost în consecință.
În urma înfrângerii, echipa lui Edi Iordănescu i-a dezamăgit până și pe bookmaker-i, care nu cred în șansele României de a mai câștiga grupa din care face parte. Potrivit caselor de pariuri, "tricolorii" au o cotă de 6 pentru a ocupa locul 1 în grupa 3 din Liga B.
Mult mai bine cotați sunt cei din Bosnia și Herțegovina, care au fost cotați cu 2,5, în timp ce Finlanda are o cotă de 3,25, iar Muntenegru este a treia, cu o cotă de 4,25.
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51
În plus, bookmaker-ii nu le dau șanse prea mari jucătorilor lui Edi Iordănescu nici în meciul cu Bosnia și Herțegovina, de marți seară. Echipa României pornește cu șansa a doua în deplasarea de la Zenica, având o cotă de 3,3 pentru victorie. De cealaltă parte, gazdele sunt cotate cu 2,25.
Citește și:

GICĂ POPESCU A FĂCUT PRAF NAȚIONALA LUI EDI IORDĂNESCU

Gheorghe Popescu, component al Generației de Aur, a fost foarte dur după prestația "tricolorilor" din prima etapă a Ligii Națiunilor, făcând o analiză la sânge în care nu a iertat pe nimeni:
"Încerc să îmi aduc aminte când a jucat naționala României atât de slab ca în seara aceasta. Eu care am o memorie foarte bună nu mi-am adus aminte de un joc atât de slab al echipei naționale. Singurul cuvânt care îmi vine în mine în momentul de față este RUȘINOS. Aceasta este concluzia mea.
A fost un meci fără spirit, fără o idee clară, un joc fără curaj. Mi-e greu să comentez un astfel de meci uitându-mă la naționala noastră învinsă de o echipă dintr-o țară cam cât Clujul cu studenții care vin. Mi-e greu să fac un astfel de comentariu. Singurul cuvânt care îmi vine în minte este acesta: Rușinos!", a declarat Gică Popescu la Prima TV
România a fost depășită în clar în apărare și a fost absentă din atac, iar fostul mare fotbalist a punctat că "tricolorii" nu au fost învinși de muntenegreni, ci de ei înșiși.
"În seara asta nu cred că ne-a învins Muntenegru, ci ne-am bătut singuri. Ei nu au făcut absolut nimic, nu ne-au atacat, nu au venit să facă pressing, ne-au lăsat să construim din spate. Toate acțiunile lor au fost în urma unor greșeli individuale ale noastre, în rest a fost o echipă care a părut că se mulțumește cu 0-0. Aceasta a fost senzația mea pe toată durata meciului. Dar se pare că nu i-am lăsat să ducă la bun sfârșit acest 0-0", a mai spus Popescu la finalul partidei.
În plus, analizând echipa și staff-ul tehnic, conducătorul echipei Farul a declarat: "După acest meci i-aș da un 5 lui Rațiu, în rest, corijenți toți! La atitudine, la ce vrei. La echipa națională nu poți să te prezinți așa, să-ți fie indiferent rezultatul. Nu se poate, mai bine stai acasă!
Tactica îi aparține antrenorului. Eu sunt sigur că Edi le-a spus 4-1-4-1. O abordare defensivă. În acest joc, băieții aceștia au arătat ca o echipă de amatori."

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20