Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu a trecut prin emoții uriașe înainte de meciul cu Finlanda! "Ne-am blocat cu toții"

Bianca Dumitru

Publicat 12/06/2022 la 16:42 GMT+3

România a câștigat duelul din a treia etapă a Ligii Națiunilor, impunându-se în Giulești cu scorul de 1-0 în fața Finlandei. Edi Iordănescu a vorbit, la conferința de presă de după meci, despre problemele cu care s-a confruntat în startul partidei.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Getty Images

România a reușit sâmbătă seară prima victorie din actualul sezon al Ligii Națiunilor, învingând-o cu scorul de 1-0 pe Finlanda, în fața unui public extraordinar, care i-a încurajat pe "tricolori" pe tot parcursul partidei.
Startul partidei a fost unul cu emoții pentru staff-ul echipei naționale a României, după ce Andrei Rațiu și Deian Sorescu au început să sângereze, având nevoie de îngrijiri. De altfel, fostul jucător al lui Dinamo nu a fost prezent pe teren la intonarea imnurilor, staff-ul medical încercând să-i oprească sângerarea.
După încheierea partidei din a treia etapă a Ligii Națiunilor, Edi Iordănescu a vorbit despre acele momente tensionate, explicând că a fost extrem de îngrijorat de ceea ce s-ar fi putut întâmpla dacă cei doi nu puteau intra pe teren.
"Înainte de meci, am avut probleme cu doi jucători, sângerau din nas. Deian s-a lovit ieri la antrenament, dar n-a mai arătat nicio problemă. Era și pe final de antrenament, ce-i drept. Când a venit de la încălzire, însă, îi curgea sânge din nas. Ne-am blocat cu toții! Doctorul nu reușea să-i oprească sângele.
Când nouă ne cânta imnul, el era jos, la scări, erau 3-4 persoane în jurul lui încercând să-l ajute. Nu aveam niciun semn dacă poate continua sau nu, eram intr-o situație ingrată, mă gândeam că pot pierde o schimbare încă din primul minut. A arătat mult caracter și a intrat bine.
Când l-am văzut și pe Rațiu sângerând, mi-a căzut cerul în cap! Jucătorii de la Finlanda se uitau la noi cu stupoare. Vom analiza ce s-a întâmplat, Raţiu şi Deian au făcut un efort deosebit aseară", a declarat Edi Iordănescu.
Citește și:

De ce au sângerat Rațiu și Sorescu înainte de România - Finlanda

Din fericire, atât Andrei Rațiu, cât și Deian Sorescu sunt bine acum și vor putea să joace și în returul cu Muntenegru. Se pare că cei doi au avut o problemă legată de sensibilitatea capilarei nazale.
Sângerările ar fi putut fi provocate de efortul intens depus de fotbaliști în ultimele zile, când au disputat 3 meciuri în 7 zile, două dintre partide fiind programate în deplasare.
"Ambii au o anume fragilitate capilară nazală. În unele situații, de pildă un traumatism minor, schimbări bruște de temperatură, efort fizic intens, pot declanșa un epistaxis", au spus surse din anturajul echipei naționale pentru GSP.
După primele 3 etape ale Ligii Națiunilor, "tricolorii" au 3 puncte și sunt pe locul 4 în grupa 3 din Liga B, având cu două puncte mai puțin decât liderul, Bosnia și Herțegovina, și cu unul mai puțin decât au Finlanda și Muntenegru, ocupantele pozițiilor 2 și 3.
În ultima partidă din această vară, naționala României va juca marți, de la ora 21:45, pe teren propriu, contra Muntenegrului. Meciul va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo