Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, optimist înainte de debutul în Liga Națiunilor! "România trebuie să arate că are viitor"

Bianca Dumitru

Publicat 03/06/2022 la 20:19 GMT+3

Echipa națională a României își începe parcursul în noul sezon al Ligii Națiunilor pe 4 iunie. Înaintea primei partide, cu Muntenegru, selecționerul Edi Iordănescu a prefațat duelul și a vorbit despre care este principalul său obiectiv.

Edi Iordănescu

Credit imagine: facebook

Echipa națională de fotbal a României va debuta, pe 4 iunie, în noul sezon de Nations League. Cu Edi Iordănescu pe banca tehnică, "tricolorii" vor înfrunta reprezentativele Muntenegrului, Bosniei și Finlandei.
Cu o zi înainte de primul meci din această vară, selecționerul României a vorbit despre așteptările pe care le are de la duelul cu Muntenegru. Iordănescu este de părere că, deși adversarul va fi destul de puternic, "tricolorii" pot să arate că echipa națională are viitor.
"În martie au fost două jocuri de verificare. Au fost jocuri în care am testat anumite lucruri. Doream rezultate mai bune. Acum plecăm la un drum nou, cu gânduri pozitive, cu entuziasm, dar și cu o doză foarte mare de realism. Am analizat ultima campanie. Bineînțeles că și ultimele două teste. Ne-am dus mai departe în timp pentru a vedea dacă sunt schimbări majore.
Muntenegru are mijloace, are capacitate, are posibilități. Jucătorii lor joacă la un nivel foarte bun în mod constant. Sunt niște rezultate produse care ne pun în gardă. La meciul cu Olanda au fost conduși cu 2-0 și au revenit, la fel și la meciul cu Turcia. Putem trage multe concluzii.
Au fost meciuri bune, cu mult angajament, combativitate și calitate. Ne așteptăm la un joc dificil cu un adversar motivat, dar echipa națională trebuie să arate, începând de mâine, că are viitor!", a declarat Edi Iordănescu.
Antrenorul a vorbit și despre obiectivul său principal, acela de a schimba modul în care oamenii văd echipa națională a României, a cărei imagine s-a degradat în ultimii ani, ca urmare a repetatelor eșecuri din preliminariile competițiilor importante.
"Se vorbește foarte mult la trecut despre valoarea echipei naționale. Vrem să schimbăm această percepție, dar suntem conștienți că nu va fi ușor. Mă interesează să avem gândirea corectă, să construim mentalitatea corectă, să aducem înapoi spiritul care a lipsit în ultimii ani, conștienți că rezultatul este doar o consecință.
La conferința de prezentare am spus că avem o nouă provocare. Toți ducem dorul unei calificări. Avem în față un drum greu. Doar dacă ne încărcăm cu optimism și realism, avem o șansă în plus. Avem nevoie de suporteri. Avem nevoie ca băieții să prindă încredere.
Pot să spun că după prima acțiune, o concluzie importantă a fost că mi s-au întărit gândurile inițiale, încrederea mea în băieți este și mai mare. Este un nou început și sper să urmeze lucruri bune, dar sunt conștient că vom avea un drum greu în față", a mai spus selecționerul, la conferința de presă.
Citește și:

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE DIN LIGA NAȚIUNILOR

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)
FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)
MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)
ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8)

PROGRAMUL PRIMELOR 4 ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 4 iunie 2022: Finlanda - Bosnia și Herțegovina (ora 19:00), Muntenegru - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - ROMÂNIA (ora 21:45), Finlanda - Muntenegru (ora 21:45)
  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo