Edi Iordănescu nu a reușit să evite intrarea în istoria negativă a echipei naționale. România a jucat mai bine în Bosnia decât în Muntenegru, dar rezultatul a fost același: înfrângere, scor 0-1.
În prima repriză, tricolorii au ratat două ocazii rarisime, prin Pușcaș și Burcă, iar bosniacii ne-au taxat în partea secundă. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 68 de Smail Prevljak, care a profitat de o respingere greșită a lui Niță, la o fază la care Manea a fost ridiculizat de adversarul direct de pe partea dreaptă.
Citește și:
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
ACUM O ZI

Edi Iordănescu, cel mai slab start de mandat din istoria naționalei

Astfel, Edi Iordănescu mai are de așteptat până la a sărbători prima victorie în calitatea de selecționer, dar până atunci are pe umeri un record negativ. Niciun selecționer din istoria de 100 de ani a primei reprezentative nu a mai avut rezultate atât de slabe în startul mandatului.
Cu Edi Iordănescu la cârmă, România are un bilanț dezastruos: 0 victorii, un egal și 3 înfrângeri. Până acum, numai Stefan Kovacs mai debutase cu 3 meciuri fără succes pe banca naționalei, dar fostul campion al Europei cu Ajax a reușit să spargă gheața în meciul 4 (4-0 cu Turcia).
De-a lungul timpului, România a avut 39 de selecționeri, 5 dintre ei având două sau mai multe mandate, dar niciunul nu a avut nevoie de mai mult de 4 meciuri pentru a obține un prim succes. Evident, vina pentru această bornă negativă atinsă de Edi Iordănescu le aparține în mare măsură jucătorilor, dar statistica rămâne în dreptul antrenorului.
Rezultatele României sub comanda lui Edi Iordănescu
  • România - Grecia 0-1
  • Israel - România 2-2
  • Muntenegru - România 2-0
  • Bosnia - România 1-0
În urma eșecului din această seară contra Bosniei, România are 0 puncte și 0 goluri marcate după două partide jucate în această ediție a Ligii Națiunilor, iar singurul obiectiv realizabil în acest moment pare evitarea retrăgradării în Liga C.
Clasamentul grupei după două etape
  • 1.Finlanda - 4 puncte (3-1)
  • 2.Bosnia - 4 puncte (2-1)
  • 3.Muntenegru - 3 puncte (2-2)
  • 4.România - 0 puncte (0-3)
Fotbal
Trei ani de la acel EURO U21 fantastic. Unde sunt acum protagoniștii acelor performanțe?
IERI LA 05:41
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51