Naționala României își continuă parcursul în Liga Națiunilor marți, de la ora 21:45, cu un meci în deplasare cu Bosnia și Herțegovina. Înaintea acestui joc, selecționerul Edi Iordănescu a mărturisit că tricolorii sunt destul de afectați după eșecul de sâmbătă, de la Podgorica, în urma unui joc foarte slab cu Muntenegru (scor 0-2).
"Grupul este foarte afectat din punct de vedere mental. S-au strâns foarte multe lucruri, campanii ratate, supărări, frustrări. Sunt lucruri care s-au adunat în timp, care apasă mult mai tare decât lumea din exterior. Mă așteptam să găsesc asta, dar nu mă așteptam să găsesc situația atât de profundă.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
Este important ca să reușim să-i redresăm din punct de vedere mental, să le dăm încredere. Încerc tot timpul să le arăt calea și să-i asigur că trebuie să aibă încredere în ei, pentru că au valoare, au potențial. Este foarte important să reușim să ne scuturăm de trecutul care nu este deloc reușit", a declarat selecționerul, care apoi a amintit mass-mediei faptul că el are doar 15 zile de lucru cu echipa până în acest moment.
"Sunt foarte dedicat, consecvent, muncitor, dar nu magician. Nu pot să repar lucruri care s-au întâmplat în ani de zile și nerealizări și să întorc situația în câteva zile", a adăugat Edi Iordănescu.
Încrederea în jucători a rămas intactă, a precizat selecționerul, precizând totodată că el are mai mult de pierdut: "E momentul să punem toate cărțile pe masă, să nu ne mai ascundem, să spunem adevărul pur. În această provocare pe care o am, am mai multe de pierdut decât de câștigat. Am o siguranță financiară, performanțele de pe plan intern mi-au adus multe oferte.
Inclusiv de când am fost numit la națională, am avut posibilitatea să plec în străinătate. Sunt sigur că ușa va rămâne deschisă în continuare. Sunt aici pentru că am acceptat această provocare. Dacă nu aveam încredere, acceptam altă ofertă. Fugeam de această situație."

Edi Iordănescu: " Când ai fotbaliști la echipe precum Inter, Milan, Marseille, e clar"

Vorbind despre partida cu Bosnia, Iordănescu a declarat: "Am făcut tot posibilul să aflu tot. Am văzut ultimele meciuri, chiar și pe cel din Finlanda. Opinia mea e clară, Bosnia are mult potențial. Sunt jucători cu renume european, cu performanțe importante în Europa. Când ai fotbaliști la echipe precum Inter, Milan, Marseille, e clar."
Echipa naţională de fotbal a României va întâlni Bosnia-Herţegovina, marţi, la Zenica, de la 21:45, în cel de-al doilea meci din Liga Naţiunilor.
Fotbal
Boloni, despre care sunt singurele echipe din România cu care ar colabora! Ce a zis despre națională
25/06/2022 LA 15:45
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20