Naţionala de fotbal a României a fost învinsă fără drept de apel de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală, într-un meci din Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor la fotbal.Golurile au fost marcate de Mugoša 42, 56, 63. În minutul 61, Puşcaş a înscris după o pasă a lui Tănase, însă golul a fost anulat pentru ofsaid.
România a suferit una dintre cele mai ruşinoase înfrângere pe teren propriu, golurile oaspeţilor fiind reuşite de Stefan Mugosa (42, 56, 63), jucător în Coreea de Sud, la Incheon United. În meciul tur, Muntenegru s-a impus cu 2-0, pe 4 iunie, la Podgorica, prin golurile marcate de Stefan Mugosa (66), Marko Vukcevic (87). Tricolorii, după o evoluţie promiţătoare cu Finlanda (victorie cu 1-0), au fost ridiculizaţi de o echipă mediocră din punct de vedere valoric, dar disciplinată, cu o bună organizare a jocului, determinată şi dispusă la efort.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
IERI LA 08:48

Gică Popescu, critici pentru tricolori după România – Muntenegru 0-3

"E o seară exact cum e vremea de afară, foarte tristă. Cred că e una dintre cele mai triste seri din fotbalul românesc, am fost învinși fără drept de apel de o națiune de seria a treia. Mai trist e că nu am arătat nimic, nu am avut șut pe poartă, nu știu dacă în repriza a doua am avut vreun șut. Muntenegru ne-a fost superioară și la agresivitate și la tot. Oamenii de fotbal din România vor uita cu greu această seară.
N-aș vrea să-l punem la zid pe Chiricheș. E totuși căpitanul naționalei. A greșit la multe goluri pe care naționala le-a primit, dar nu putem da vina doar pe el. La fiecare atac al echipei adverse primești gol. La agresivitate am suferit foarte mult, nouă ne lipsește atitudine. E unul dintre motivele pentru care nu avem rezultate. Până la 2-0, publicul a fost ireproșabil, iar apoi a avut altă reacție pe care nu vreau s-o comentez.
La 2-0, România părea o echipă blazată, nu avea nicio reacție pe teren, e greu să faci rezultate când ai așa atitudine. Părea că toți vor să plece în vacanță, părea că toți sunt fotbaliști pe finalul carierei. Vlad chiar are nevoie de o perioadă de vacanță, sunt convins că aceste evoluții îl afectează. Cu toții vom putea digera foarte greu înfrângerea din această seară. Am pierdut 2 meciuri cu Muntenegru fără să avem prea multe ocazii de gol. E greu să emiți pretenții când ai o astfel de evoluție.
Echipa noastră nu poate mai mult. Nu poate să practice un fotbal mai bun pentru a putea învinge echipe bune. Ne-am agățat cu toții de prima repriză cu Finlanda, am zis că asta e adevărata față a naționalei. Nu a fost un accident. Edi Iordănescu spunea că echipa are potențial, că are valoare, nu am văzut asta. Unde sunt? ", a spus Gică Popescu la finalul partidei România – Muntenegru 0-3.
Fotbal
Trei ani de la acel EURO U21 fantastic. Unde sunt acum protagoniștii acelor performanțe?
IERI LA 05:41
Fotbal
Edi Iordănescu ar putea pleca de la națională în septembrie! Anunțul făcut de președintele FRF
29/06/2022 LA 15:51