Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Istvan Kovacs, criticat după Olanda - Croația! Pentru ce a fost taxat arbitrul semifinalei Nations League

Bianca Dumitru

Publicat 15/06/2023 la 10:37 GMT+3

Istvan Kovacs a fost arbitrul partidei dintre Olanda și Croația, contând pentru semifinalele Nations League. După meciul încheiat cu scorul de 2-4, centralul român a fost criticat de jurnaliștii din Spania și de fanii olandezi, care i-au reproșat câteva dintre deciziile luate.

Istvan Kovacs, Luka Modric, in semifinala Nations League, Olanda - Croația

Credit imagine: Getty Images

Olanda a fost învinsă aseară, după prelungiri, de Croația, cu scorul de 2-4, în prima semifinală din Nations League. Croații au condus cu 2-1 până la ultima fază, dar batavii au egalat și meciul a intrat în prelungiri.
Naționala lui Zlatko Dalic a reușit totuși să câștige și va juca pentru prima dată în istorie în ultimul act al celei mai noi competiții europene interțări, urmând a o înfruta pe câștigătoarea celei de-a doua semifinale, Spania - Italia.
Centralul partidei dintre Olanda și Croația a fost Istvan Kovacs, care nu a scăpat de critici după prestația sa. Jurnaliștii publicației catalane As au notat că arbitrul nu le-a acordat un gol croaților în prelungiri, chiar dacă acea reușită nu ar mai fi schimbat cu nimic soarta meciului.
"Probabil nu a acordat golul din cauza unui offside, însă nu înțelegem de ce arbitrul nu a arătat clar motivul", au notat ibericii, care au punctat și că Luka Modric l-a eclipsat pe Kovacs:
"Modric a continuat să trimită coechipierilor pase cu aceeași precizie de vultur, chiar și atunci când arbitrul Istvan Kovacs se chinuia să ajungă acasă, în baie. Ce demonstrație de rezistență dn partea veteranului!"
Citește și:

Kovacs, criticat de fani după Olanda - Croația 2-4

După eliminarea echipei lor din competiție, fanii olandezi au răbufnit la adresa lui Istvan Kovacs. Aceștia s-au arătat nemulțumiți, pe rețelele de socializare, de o parte dintre deciziile luate de central.
Majoritatea suporterilor echipei lui Ronald Koeman au spus că penalty-ul primit în minutul 53 de Luka Modric nu ar fi trebuit acordat.
"Istvan Kovacs este, conform așteptărilor, complet necunoscător și inutil", "Arbitrul a fluierat penalty pentru că l-a văzut pe Modric în alb și credea că joacă Real Madrid", "Penalty cadou pentru Modric" sau "Niciodată nu e penalty. Modric s-a aruncat și Croația a primit lovitură de la 11 metri. O decizie patetică" sunt doar câteva dintre mesajele postate de fani pe rețelele de socializare.
A doua semifinală din Nations League, Spania - Italia, este programată în această seară, de la ora 21:45. Finala competiției se va disputa pe 18 iunie, de la ora 21:45.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo