Faza grupelor din actuala ediție a Ligii Națiunilor a ajuns la jumătate. Ultima zi în care au fost programate partide din etapa a 3-a a fost una agreabilă, cu multe dueluri foarte tari.
În Liga A s-au disputat 4 meciuri, toate încheiate la egalitate. Capul de afiș a fost confruntarea dintre Anglia și Italia, reeditarea finalei Campionatului European de anul trecut. Meciul s-a jucat pe stadionul Molineux, din Wolverhampton, fără spectatori, iar lipsa asistenței s-a răsfâns și asupra spectaoculului din teren. Deși au fost ocazii la ambele porți, tabela a rămas intactă până la final, un rezultat bun pentru Italia, dar foarte rău pentru Anglia, care nu are nicio victorie în primele 3 partide.
Liga Națiunilor UEFA
Istvan Kovacs, lăudat în Gazzetta dello Sport pentru prestația de la Germania - Italia
15/06/2022 LA 12:39
În celălalt meci al grupei, Ungaria a obținut încă un rezultat onorabil, remizând cu Germania la Budapesta. Maghiarii au deschis scorul în minutul 6, prin Zsolt Nagy, dar nemții au egalat peste numai 3 minute, Jonas Hofmann fiind autorul golului. Până la final nu s-a mai marcat, iar Ungaria este neînvinsă acasă în această ediție, deși a jucat cu Anglia și Germania.
Clasamentul grupei a 3-a
  • 1.Italia - 5 puncte (3-2)
  • 2.Ungaria - 4 puncte (3-3)
  • 3.Germania - 3 puncte (3-3)
  • 4.Anglia - 2 puncte (1-2)

Olanda, aproape de o revenire de senzație contra Poloniei

În grupa a 4-a din Liga A, Belgia a scăpat printre degete un succes pe terenul Țării Galilor. Youri Tielemans a deschis scorul în minutul 51, dar Brennan Johnson a adus primul punct pentru galezi în minutul 87, reușită validată după consultarea VAR.
Cealaltă partidă a fost cea mai spectaculoasă a zilei, Olanda remizând acasă contra Poloniei, scor 2-2. Leșii au condus cu 2-0, prin reușitele lui Matty Cash (min.16) și Piotr Zielinski (min.49), dar batavii au egalat prin două goluri în 3 minute, autori Klassen (min.51) și Dumfries (min.54). "Portocala Mecanică" putea da lovitura în prelungiri, dar Depay a irosit un penalty și s-a terminat egal. Atacantul Barcelonei a devenit astfel primul jucător din istoria naționalei Olandei care ratează 3 lovituri de la 11 metri.
Clasamentul grupei a 4-a
  • 1.Olanda - 7 puncte (8-4)
  • 2.Belgia - 4 puncte (8-6)
  • 3.Polonia - 4 puncte (5-9)
  • 4.Țara Galilor - 1 punct (3-5)
În Liga B, pe lângă meciurile din grupa României s-a mai jucat în grupa 1, unde Ucraina a trecut cu 3-0 de Armenia, în timp ce Irlanda s-a impus cu același scor în duelul britanic împotriva Scoției.
În fine, în prima grupă din Liga C, Insulele Feroe a învins Lituania cu 2-1, iar Turcia și-a respectat statutul de favorită și a câștigat în deplasare cu Luxemburg, scor 2-0.
Liga Națiunilor va continua duminică, cu primele partide din etapa a 4-a. Elveția-Portugalia, Spania-Cehia sau duelul scandinav dintre Norvegia și Suedia sunt cele mai așteptat meciuri ale zilei.
Liga Națiunilor UEFA
Ce a zis Gareth Southgate după înfrângerea cu Ungaria! Fanii i-au cerut demisia selecționerului
15/06/2022 LA 08:44
Liga Națiunilor UEFA
Alte două șocuri în Liga Națiunilor: Anglia – Ungaria 0-4 și Germania - Italia 5-2
14/06/2022 LA 20:42