Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liga Națiunilor | Anglia și Italia au remizat fără goluri! Ungaria, rezultat mare! Toate rezultatele

Nicu Savin

Actualizat 12/06/2022 la 13:35 GMT+3

În această seară au avut loc ultimele partide din etapa a 3-a a Ligii Națiunilor. Cel mai așteptat meci a fost cel dintre Anglia și Italia, reeditarea finalei de la EURO 2020, dar spectacolul a lipsit și s-a terminat 0-0. Germania nu a putut trece de Ungaria, iar Belgia și Olanda au luat numai câte un punct cu Țara Galilor, respetciv Polonia.

Federico Gatti is challenged by Jack Grealish during the UEFA Nations League match between England and Italy at Molineux on June 11, 2022 in Wolverhampton, England

Credit imagine: Getty Images

Faza grupelor din actuala ediție a Ligii Națiunilor a ajuns la jumătate. Ultima zi în care au fost programate partide din etapa a 3-a a fost una agreabilă, cu multe dueluri foarte tari.
În Liga A s-au disputat 4 meciuri, toate încheiate la egalitate. Capul de afiș a fost confruntarea dintre Anglia și Italia, reeditarea finalei Campionatului European de anul trecut. Meciul s-a jucat pe stadionul Molineux, din Wolverhampton, fără spectatori, iar lipsa asistenței s-a răsfâns și asupra spectaoculului din teren. Deși au fost ocazii la ambele porți, tabela a rămas intactă până la final, un rezultat bun pentru Italia, dar foarte rău pentru Anglia, care nu are nicio victorie în primele 3 partide.
În celălalt meci al grupei, Ungaria a obținut încă un rezultat onorabil, remizând cu Germania la Budapesta. Maghiarii au deschis scorul în minutul 6, prin Zsolt Nagy, dar nemții au egalat peste numai 3 minute, Jonas Hofmann fiind autorul golului. Până la final nu s-a mai marcat, iar Ungaria este neînvinsă acasă în această ediție, deși a jucat cu Anglia și Germania.
Clasamentul grupei a 3-a
  • 1.Italia - 5 puncte (3-2)
  • 2.Ungaria - 4 puncte (3-3)
  • 3.Germania - 3 puncte (3-3)
  • 4.Anglia - 2 puncte (1-2)

Olanda, aproape de o revenire de senzație contra Poloniei

În grupa a 4-a din Liga A, Belgia a scăpat printre degete un succes pe terenul Țării Galilor. Youri Tielemans a deschis scorul în minutul 51, dar Brennan Johnson a adus primul punct pentru galezi în minutul 87, reușită validată după consultarea VAR.
Cealaltă partidă a fost cea mai spectaculoasă a zilei, Olanda remizând acasă contra Poloniei, scor 2-2. Leșii au condus cu 2-0, prin reușitele lui Matty Cash (min.16) și Piotr Zielinski (min.49), dar batavii au egalat prin două goluri în 3 minute, autori Klassen (min.51) și Dumfries (min.54). "Portocala Mecanică" putea da lovitura în prelungiri, dar Depay a irosit un penalty și s-a terminat egal. Atacantul Barcelonei a devenit astfel primul jucător din istoria naționalei Olandei care ratează 3 lovituri de la 11 metri.
Clasamentul grupei a 4-a
  • 1.Olanda - 7 puncte (8-4)
  • 2.Belgia - 4 puncte (8-6)
  • 3.Polonia - 4 puncte (5-9)
  • 4.Țara Galilor - 1 punct (3-5)
În Liga B, pe lângă meciurile din grupa României s-a mai jucat în grupa 1, unde Ucraina a trecut cu 3-0 de Armenia, în timp ce Irlanda s-a impus cu același scor în duelul britanic împotriva Scoției.
În fine, în prima grupă din Liga C, Insulele Feroe a învins Lituania cu 2-1, iar Turcia și-a respectat statutul de favorită și a câștigat în deplasare cu Luxemburg, scor 2-0.
Liga Națiunilor va continua duminică, cu primele partide din etapa a 4-a. Elveția-Portugalia, Spania-Cehia sau duelul scandinav dintre Norvegia și Suedia sunt cele mai așteptat meciuri ale zilei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol