Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, prima victorie în Liga Națiunilor! A câștigat cu Finlanda în fața unui public senzațional

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/06/2022 la 23:42 GMT+3

România a obținut în această seară, în Giulești, prima victorie din acest sezon al Ligii Națiunilor, impunându-se în fața Finlandei, cu scorul de 1-0.

România - Finlanda. Sursa: Agerpres

Credit imagine: facebook

România 1-0 Finlanda

Min. 90+5: România a reușit în această seară prima victorie din actualul sezon al Ligii Națiunilor, învingând-o cu scorul de 1-0 pe Finlanda, în fața unui public extraordinar.
În urma acestui rezultat, "tricolorii" au 3 puncte și sunt pe locul 4 în grupa 3 din Liga B, având cu două puncte mai puțin decât liderul, Bosnia și Herțegovina, și cu unul mai puțin decât au Finlanda și Muntenegru, ocupantele pozițiilor 2 și 3.
În ultima partidă din această vară, naționala României va juca marți, de la ora 21:45, pe teren propriu, contra Muntenegrului.
Min. 90+2: O nouă ocazie la poarta României. Kallman trimite balonul peste transversală.
Min. 89: Bancu a șutat din apropierea porții finlandezilor, dar mingea a lovit bara.
Min. 87: Pohjanpalo, descoperit în careu, primește o pasă perfectă în fața porții, dar șutul său nu intră între buturi.
Min. 86: Lod execută o lovitură liberă din afara careului. Mingea nu îi pune probleme lui Niță, trecând pe lângă poartă.
Min. 84: Mihăilă a făcut o cursă spectaculoasă spre careul finlandezilor, dar șutul cu care a finalizat l-a lovit pe Joronen.
Min. 82: Lod șutează din fața lui Niță, însă balonul trece peste poartă.
Min. 76: Pușcaș primește perfect mingea în fața porții, dar trimite peste bară.
Min. 66: Alho a executat o lovitură liberă, acordată după un fault al lui Hanca, dar a trimis mingea direct în afara terenului.
Min. 62: Pușcaș ratează incredibil din interiorul careului, trimițând balonul direct în mâinile lui Joronen.
Min. 61: Lod a încercat un șut din afara careului spre poarta lui NIță, însă mingea a trecut peste bara transversală.
Min. 57: Sorescu centrează, balonul ajunge la Hanca, dar acesta nu reușește să trimită periculos spre poartă.
Min. 51: Niță are o nouă intervenție excelentă, respingând o minge a lui Pohjanpalo din fața porții.
Min. 47: Chiricheș ezită la o centrare a finlandezilor, iar balonul ajunge la Pohjanpalo, care șutează peste poartă.
Min. 46: A început repriza a doua.
Min. 45+4: Pauză în Giulești. România intră la cabine cu avantaj minim pe tabelă.
Min. 45+2: Sorescu și Marin încearcă șuturi spre poarta lui Joronen, însă balonul se lovește de apărătorii Finlandei în ambele ocazii.
Min. 43: Pușcaș a șutat pe jos, din afara careului. Mingea a trecut puțin pe langă bară.
Min. 40: Olaru a trimis balonul în careu după o cursă impresionantă, dar portarul oaspeților a respins mingea.
Min. 33: Niță a avut o nouă intervenție foarte bună la un atac al finlandezilor.
Min. 30: GOOOL ROMÂNIA! Bancu a deschis scorul în Giulești, înscriind cu capul după o pasă foarte bună a lui Pușcaș.
Min. 16: Pușcaș a ratat penalty-ul, mingea fiind trimisă pe centrul porții și respinsă de portarul Finlandei.
Min. 14: Cicâldău a avut o ratare uriașă, trimițând balonul cu capul în bară. După doar câteva secunde, România a primit o lovitură de la 11 metri pentru un fault asupra lui Olaru.
Min. 9: Sorescu a încercat un șut la poartă, dar mingea nu i-a pus probleme lui Joronen.
Min. 8: România a avut o lovitură liberă după un fault al lui Alho asupra lui Olaru. Cicâldău a trimis mingea perfect spre careul finlandezilor, dar aceștia au respins balonul.
Min. 5: Cicâldău a trimis o centrare perfectă spre Pușcaș, dar acesta din urmă nu a reușit să ajungă la minge, Joronen reușind să prindă balonul.
Min. 4: Niță a intervenit perfect și a reținut balonul trimis spre poartă cu capul de Vaisanen, după o lovitură de la colțul terenului.
Min. 1: Pușcaș a găsit mingea în careu și a încercat un șut din întoarcere, de la circa 11 metri, dar mingea a trecut mult pe lângă poartă.
Min. 1: A început meciul, prima partidă pe care "tricolorii" o joacă pe teren propriu în acest sezon al Ligii Națiunilor.
Echipele de start:
România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu – Olaru, M. Marin, Cicâldău – Sorescu, Pușcaș, Oct. Popescu
Finlanda: Joronen – Alho, Vaisanen, Ivanov, Uronen, O'Shaughnessy – Lod, Kamara, Schuller – Pukki, Pohjanpalo

UPDATE | Selecționerul României a vorbit despre ce înseamnă să fii suporter. Înainte de primul meci acasă din acest sezon al Ligii Națiunilor, Edi Iordănescu le-a transmis un mesaj fanilor "tricolorilor".
"Am trăit ca suporter la intensitate maximă şi voi trăi tot timpul. Am fost în '94 în America, pe stadion, am trăit la intensitate maximă. Acolo îmi aduc aminte că am împlinit 16 ani. Am fost în '96 în Anglia, am fost în '98 în Franța.
Măcar ei să-și găsească puterea, echilibrul și energia, să-și susțină echipa națională", a declarat selecționerul, potrivit AS.ro, înaintea partidei din Giulești.
UPDATE | Echipa de start a României pentru duelul cu Finlanda:
Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu – Olaru, M. Marin, Cicâldău – Sorescu, Pușcaș, Oct. Popescu.
Rezerve: Moldovan, Aioani – Camora, Hanca, Crețu, Maxim, Mihăilă, Rus, R. Marin, Tănase, Ștefănescu, Mitriță.
UPDATE | Vestiarul "tricolorilor" este pregătit pentru jucătorii lui Edi Iordănescu.
UPDATE | Potrivit informațiilor de pe site-ul Federației Române de Fotbal, România a jucat de 11 ori împotriva finlandezilor, obținând 8 victorii și 3 rezultate la egalitate. "Ultimul duel a avut loc în 2018, la Ploiești, când am câștigat cu 2-0.
Mai mult decât atât, Finlanda este un oponent intrat în istoria echipei naționale. Cel mai mare scor la care am câștigat s-a înregistrat împotriva finlandezilor, în 1973, când am câștigat cu 9-0, la București. Golurile noastre au fost reușite de I. Dumitru, Marcu (2), M. Sandu (2), Dumitrache (2), Pantea, D. Georgescu", se arată pe site-ul FRF.
În acest moment, echipa națională a Finlandei are în componență jucători de origini variate, cum ar fi slovacul Lucas Hradecky, ghanezul Nikolai Alho, rusul Robert Ivanov, suedezii Robin Lod și Rasmus Schuller și olandezul Thomas Lam.
Cei mai cunoscuți fotbaliști din lotul "bufnițelor" sunt Lukas Hradecky (portar, Bayer Leverkusen), Glen Kamara (mijlocaș, coechipier cu Ianis Hagi la Rangers) și Teemu Pukki (atacant, Norwich City).
UPDATE | FRF a anunțat lista cu cei 23 de jucători incluși de Edi Iordănescu în lotul pentru confruntarea cu Finlanda din această seară, de pe stadionul Rapid. Andrei Ivan, Cristi Manea și Ștefan Târnovanu au fost lăsați în afara lotului de selecționer. Denis Alibec, accidentat în meciul cu Bosnia, nu face nici el parte din lot.
Darius Olaru, Alexandru Mitriță, Marian Aioani și Marius Ștefănescu au revenit în lotul echipei naționale.
Cei 23 de jucători incluși de Edi Iordănescu în lotul pentru partida cu Finlanda:
Lotul României pentru meciui cu Finlanda sursă foto: frf.ro
UPDATE | România a efectuat ultimul antrenament înaintea partidei cu Finlanda din această seară, de pe stadionul Giulești. Jucătorii lui Edi Iordănescu s-au antrenat pe ploaie
Ce rezultat va obține România în meciul de pe 11 iunie cu Finlanda?
România încearcă să facă uitate primele două rezultate ale grupei din Nations League din deplasare cu prima partidă pe care o va disputa pe teren propriu. În această seară, pe stadionul Rapid, echipa lui Edi Iordănescu va primi vizita Finlandei, echipă ce ocupă în acest moment primul loc al grupei, la egalitate de puncte, cu Bosnia (4 puncte), dar cu golaveraj mai bun (3-1).
România a revenit în țară după două înfrângeri în deplasare. Primul meci din Nations League a fost unul de uitat, atunci când prestația din Muntenegru a fost cu mult sub așteptări, România pierzând cu 0-2, în timp ce în Bosnia, echipa lui Edi Iordănescu a pierdut 0-1, într-o partidă în care România a ratat câteva ocazii importante la 0-0.
După primele două partide, România este singura echipă a Grupei 3 fără puncte și fără goluri marcate.
De partea cealaltă, Finlanda vine după două partide disputate pe teren propriu. În primul meci, finlandezii au remizat pe teren propriu cu Bosnia, scor 1-1, în timp ce prima victorie a venit în meciul trecut, atunci când au învins Muntenegru cu 2-0.
România și Finlanda s-au întâlnit ultima oară într-un meci amical, în 2018, disputat la Ploiești. Atunci, România, condusă la vremea respectivă de Cosmin Contra, s-a impus cu 2-0, grație golurilor marcate de Manea și Deac.
Citește și:

România revine în Giulești după 11 ani

România va disputa astăzi prima partidă pe noul stadion din Giulești. În 2011, "tricolorii" disputau ultima partidă pe arena Rapidului împotriva unei alte adversare din grupa de Nations League, înving Bosnia cu 3-0.
Nici Finlanda nu este străină de Giulești, naționala scandinavă jucând acolo și în 2004, în preliminariile CM din 2006, atunci când România s-a impus cu 2-1.
În ciuda prestațiilor modeste, România va avea parte de o susținere importantă, urmând să joace pe un stadion plin. Potrivit frf.ro, toate cele 14000 de bilete puse la vânzare pentru partida de astăzi au fost vândute, iar în ceea ce privește partida cu Muntenegru de parți, care se va desfășura tot în Giulești, mai sus 1800 de bilete:
"Jucăm cu stadionul plin! Pentru meciul cu Finlanda, programat sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, nu mai sunt bilete disponibile. Ultimele tichete au fost achiziționate în această dimineață. În schimb, pentru partida cu Muntenegru, care se va desfășura marți, 14 iunie, suporterii își mai pot procura bilete. Mai sunt disponibile aproximativ 1.800 de tichete de intrare!", a anunțat Federația pe site-ul oficial, frf.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo