Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Muntenegru - România 2-0 | Reacția căpitanului Chiricheș după cel mai slab meci la națională

Ion Alexandru

Publicat 05/06/2022 la 08:16 GMT+3

Muntenegru - România 2-0 | Chiricheș a fost de nerecunoscut la Podgorica și a făcut cadou muntenegrenilor golurile victoriei la debututul în noua ediție de Liga Națiunilor. Căpitanul României și-a admis erorile și vrea ca acest insucces să fie ca un imbold la trezire pentru toți fotbaliștii naționalei. Marți, jucăm în Bosnia!

Vlad Chiricheș (România)

Credit imagine: Getty Images

Muntenegru - România 2-0 | Debutul pe banca tehnică a naționalei României, într-un meci oficial, al lui Edi Iordănescu a fost un fiasco. "Tricolorii" au părut dezinteresați, vlăguiți, fără nici o idee de joc și au făcut erori impardonabile în defensivă. O selecționată fără veleități sau vedete a Muntenegrului ne-a invins fără să convingă și doar datorită marilor greșeli defensive. Titular în Serie A la Sassoulo, căpitanul Chiricheș a făcut două erori care au stabilit rezultatul final al meciului de la Podgorica.
Chiricheș a fost tranșant după înfrângerea din Liga Națiunilor.
"Îmi asum întreaga responsabilitate, greșelile mele au costat echipa, cred că de asta am pierdut. Ei nu și-au creat multe ocazii, jocul nu a fost extraordinar. Îmi pare rău pentru jucători, sper să nu-i afecteze foarte mult, iar în Bosnia să facem un joc mai bun și echipa să câștige. Probabil am fost surprinși de agresivitatea lor, au fost mai puternici în dueluri și mai proaspeți, jocul nostru nu a fost foarte bun. Sper ca acest eșec să aibă un impact în vestiar și fiecare să-și dea seama că trebuie să dea mai mult, să fie mai încrezători, să aibă mai multă încredere și să jucăm mai bine. Tricoul naționalei îți dă responsabilitate și trebuie să fii în cea mai bună formă, să ajuți echipa să câștige”, a spus căpitanul naționalei Vlad Chiricheș pentru PrimaTV.

Ce urmează pentru naționala României?

Edi Iordănescu mai are trei meciuri la dispoziție în următoarea săptămână pentru a sterge impresia deplorabilă lăsată de naționala României în deplasarea de la Podgorica. Asta e vestea bună! Vestea proastă este că Muntenegru este cel mai slab adversar din această grupă de Liga Națiunilor. Partida de marți din Bosnia e o sabie cu două tăișuri. Cu Dzeko, Pjanic sau Kolasinac în primul 11, bosniacii au smuls un punct în minutul 93 al deplasării de la Helsinki, cu Finlanda. Rezerva Prevljak a transfornat în gol o pasă a veteranului Dzeko.
Citește și:
România în Liga Națiunilor
  • Muntenegru - România 2-0
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România
  • 11 iunie: România - Finlanda
  • 14 iunie: România- Muntenegru
  • 23 septembrie: Finlanda – România
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina
Un șut pe poartă la debutul cu Grecia, scor 0-1 (amical), trei șuturi poartă în egalul 2-2 din Israel (amical) și un șut pe poartă în înfrângerea 0-2 din Muntenegru (Liga Națiunilor). Așa arată primele 3 partide ale selecționerului Edi Iordănescu la naționala României.
Pe ce loc termină naționala României în această grupă de Liga Națiunilor?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo