Echipa națională a României a început cu stângul noul sezon din Liga Națiunilor. "Tricolorii" au fost învinși în meciurile din deplasare cu Muntenegru și Bosnia și Herțegovina, nereușind să înscrie vreun gol în cele 180 de minute.
Parcursul slab al echipei lui Edi Iordănescu a readus în atenție ideea naturalizării unor fotbaliști străini care ar putea fi folosiți la națională. După ce Mario Camora a dobândit cetățenia română și a fost deja folosit în mai multe meciuri ale "tricolorilor", FRF ar vrea să-l naturalizeze și pe olandezul Bradley de Nooijer.
Fotbalistul de 24 de ani, care a ajuns la Farul Constanța în 2017, evoluează pe un post pentru care selecționerul României nu are foarte multe variante, cel de fundaș stânga, iar în ultimii ani s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni apărători din Liga 1.
Romanian Liga I
Un club din play-off-ul Ligii 1 nu a primit licență pentru cupele europene! "Următorul pas e TAS!"
11/05/2022 LA 14:28
Ciprian Marica a comentat posibilitatea ca olandezul să fie naturalizat. Fostul fotbalist a declarat că, din punctul său de vedere, aceasta nu este o soluție pentru echipa națională.
Citește și:

"Asta demonstrează că noi nu suntem în stare!"

Acționarul constănțenilor consideră că Mario Camora nu a adus nimic în jocul României și că nici De Nooijer nu o va face, aceste naturalizări demonstrând doar că jucătorii români au o valoare scăzută.
"Sunt un naționalist convins. Mie nu îmi place povestea asta cu naturalizarea lui X sau Y, cu toate că am văzut la echipe mult mai mari decât noi. Problema stă la noi. Nu trebuie să stăm să naturalizăm jucători, asta demonstrează că noi nu suntem în stare.
Sigur, doar dacă e cazul unei excepții, unui jucător de mega valoare care vine și schimbă fața echipei naționale. Bine, faci un compromis pentru ăsta, vine și ne ajută din toate punctele de vedere. Oricât ar fi la noi la echipă, Bradley De Nooijer nu consider că este jucătorul care să poți să spui că dacă vine la echipa națională schimbă și revoluționează lucrurile.
Așa cum a fost cazul lui Camora, vreau să fiu echidistant și să zic că nici el nu a adus nimic în jocul echipei naționale pentru a trebui să faci un astfel de efort", a declarat Ciprian Marica, la PRO Arena.

PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR

  • 11 iunie 2022: Muntenegru - Bosnia și Herțegovina (ora 16:00), ROMÂNIA - Finlanda (ora 21:45)
  • 14 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Muntenegru (ora 21:45)
  • 23 septembrie 2022: Bosnia și Herțegovina - Muntenegru (ora 21:45), Finlanda - ROMÂNIA (ora 21:45)
  • 26 septembrie 2022: Muntenegru - Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA - Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)
Romanian Liga I
Octavian Popescu, în atenția unui club din Premier League! "E prea firav pentru campionatul Angliei"
20/04/2022 LA 10:30
Romanian Liga I
Reacția celor de la Farul după anunțul că FCSB vrea să-l împrumute pe Florinel Coman la Constanța
15/04/2022 LA 14:09