Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, între urna a doua și a treia pentru tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/09/2022 la 15:44 GMT+3

România va juca o dublă foarte impportantă pentru stabilirea urnelor pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European din 2024. Tricolorii au nevoie de două victorii și de jocul rezultatelor în restul grupelor.

România

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
România se află în fața unei duble foarte importante în Nations League. Meciurile cu Finlanda și Bosnia ne pot ajuta să ajungem în urna a doua pentru tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024.
Mihai Stoichiță a averizat în privința acestor meciuri, spunând că meciul cu Finlanda este extrem de important. O victorie în partida de vineri ne-ar da un moral bun și pentru meciul cu Bosnia, iar o urcare în cea de-a două urnă valorică ne-ar putea crește șansele la o calificare la Campionatul European, acolo unde nu am mai fost din 2016.
"Ar fi bine să câștigăm mâine seară și pe urmă ne facem socotelile. Meciul de mâine seară e extrem de important. Tocmai pentru tragerea la sorți e extrem de important. Până la urmă, competiția asta asta ți-aduce, o poziționare mai bună. Nu o calificare.
Tot schimbăm antrenori, nu cred că acolo e problema. Contra s-a dus în Arabia Saudită și a fost printre cei mai buni antrenori de acolo. Rădoi, ne uităm la el, ce le putem reproșa? Antrenorii confirmă în alte părți și nu confirmă la tine. Trebuie să avem o logică, nu fumigene", a spus Stoichiță pentru as.ro
Citește și:

FRF a anunțat în ce condiții poate România să prindă urna a doua

România va fi în urna a treia sau a doua la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO, în funcție de rezultatele din meciurile rămase de disputat în Nations League. Tricolorii au două variante pentru a ajunge în urna a doua: ori câștigă grupa de Nations Legaue din care face parte, ori termină pe locul secund, dar are cel mai bun punctaj dintre locurile 2 din Liga B.
"Urnele valorice vor fi realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23. Cele 4 câștigătoare din Nations League vor fi într-o urnă specială* (și vor fi alocate în grupe de câte 5), următoarele 6 vor fi în prima urnă, apoi ultimele echipe din Liga A, câștigătoarele grupelor din Liga B plus cea mai bună echipă de pe locurile 2 în Liga B vor fi în a doua urnă ș.a.m.d.
În funcție de rezultatele din ultimele două runde, România poate fi în:
URNA A DOUA: dacă reușește să câștige grupa, lucru încă posibil matematic dacă învingem Finlanda și Bosnia și Herțegovina, pe cea din urmă la minimum două goluri, și dacă, în același timp, Muntenegru remizează la Zenica și apoi pierde pe teren propriu cu Finlanda; dacă va fi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din Liga B.
URNA A TREIA: dacă încheiem grupa pe oricare alt loc. Întrucât Germania, gazda turneului final, și Rusia, alocată în Liga B (2022/23) dar exclusă ulterior, nu vor lua parte la preliminarii, naționala noastră nu poate ajunge în urna a patra", a anunțat FRF, pe site-ul oficial.
Tragerea la sorți pentru grupele preliminariilor EURO 2024 va avea loc pe 9 octombrie, de la ora 13:00 (ora României).
Câte puncte face România în meciurile cu Finlanda și Bosnia?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo