Selecţionata Angliei, vicecampioana europeană, a fost umilită de echipa Ungariei, care s-a impus cu scorul de 4-0, chiar la Wolverhampton, marţi seara, într-un meci din eşalonul de elită al Ligii Naţiunilor la fotbal.
Maghiarii, antrenaţi de italianul Marco Rossi, s-au impus prin golurile marcate de Roland Sallai (16, 70), Zsolt Nagy (80) şi Daniel Gazdag (89), în timp ce echipa pregătită de Gareth Southgate a încheiat meciul în zece oameni şi ocupă ultimul loc în grupă, fără victorie. Ungaria este liderul grupei, după victoria din Albion și a bifat un succes istoric: nu mai câştigase în deplasare cu Anglia de la celebrul meci din 1953, când se impunea cu 6-3 pe Wembley. Selecţionata ''Three Lions'' nu mai pierduse la o asemenea diferenţă acasă din 1928, când Scoţia se impunea cu 5-1.
Fără îndoială că s-a născut o nouă mare echipă a Ungariei, iar meritele principale pentru acest lucru îi revin lui Marco Rossi. Acesta a avut un moment ciudat la conferința de presă de după meci, vorbind despre ce vrea să se întâmple la Budapesta după moartea sa.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
26/06/2022 LA 14:16
"Când mi s-a încredințat această sarcină, i-am spus președintelui Federației că vreau să las ceva în urmă în istoria fotbalului maghiar. Sper ca în seara asta să fie o bază pentru momentul când voi muri. Sper să fie o pauză de un minut pe stadioanele de fotbal din Ungaria. Dacă se va întâmpla așa, înseamnă că am făcut ceva pentru această națională", a spus Rossi, potrivit bikkk.hu.

Rossi îi aduce pe unguri cu picioarele pe pământ, după succesul istoric cu Anglia.

În ultimele două săptămâni, Ungaria a arătat ca o echipă mare, capabilă să se bată de la egal la egal cu oricine. A învins Anglia la Budapesta și germanii au scăpat neînvinși în capitala țării vecine doar datorită norocolului (chiar dacă "Die Mannschaft" a avut posesia, maghiarii au ratat ocazii uriașe, Neuer fiind omul meciului). Chiar și așa, Marco Rossi nu și-a permis în niciun moment să spere la o asemenea evoluție a echipei sale pe Molineux, contra "celor 3 lei".
"Noi înșine suntem surprinși de acest rezultat, dar cred că nici măcar nu am înțeles exact ce am realizat în ultimele zece zile. Fotbalul se schimbă în câteva momente astăzi, sunt sigur că va trebui să jucăm împotriva germanilor și italienilor în circumstanțe diferite în septembrie, dar acum sunt fericit. Sunt bucuros și pentru această țară, care a obținut rezultate excelente în multe sporturi olimpice, dar a avut mai puțin succes în fotbal în ultima vreme. Suntem foarte încântați că am reușit să aducem bucurie fanilor", a mai spus Rossi.
Tehnicianul italian rămâne totuși cu picioarele pe pământ, chiar dacă în acest moment e primul într-o grupă din care mai fac parte Anglia, Italia și Germania. Întrebat dacă se gândește la menținerea poziției întâi, Rossi a spus că obiectivul era unul extrem de greu de realizat - ocolirea locului 4 - și că în acest moment Ungaria e într-o poziție bună să poată atinge acest țel ce părea irealizabil.
"S-ar putea să rămânem în această divizie, ceea ce va fi un miracol, pentru că niciun ungur nu a mai îndrăznit să viseze la asta. Sunt foarte fericit pentur băieți, pentru suporteri și pentru toată această țară", a concluzionat antrenorul italian.
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20
Liga Națiunilor UEFA
Critici dure la adresa FRF: "Aici s-a dorit să se ajungă!" Ce jucător a fost mustrat de Mircea Sandu
17/06/2022 LA 20:14