Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victor Pițurcă nu îl iartă pe Pușcaș după retrogradarea României în Liga C! "E inadmisibil să faci asta"

Bianca Dumitru

Publicat 27/09/2022 la 14:17 GMT+3

România a învins-o pe Bosnia în ultima partidă din această ediție a Ligii Națiunilor, fără a reuși să se salveze, însă, de la retrogradarea în Liga C. După meci, Victor Pițurcă l-a criticat dur pe George Pușcaș, pe care îl consideră vinovat pentru rezultatul din Finlanda.

George Pușcaș (România)

Credit imagine: Getty Images

România a câștigat în această seară, cu scorul de 4-1, duelul cu Bosnia și Herțegovina, din ultima etapă a grupelor Ligii Națiunilor. Rezultatul, deși spectaculos, nu i-a ajutat pe "tricolori", care au retrogradat în Liga C, încheind această ediție a competiției pe ultimul loc în grupă.
Două dintre golurile marcate aseară în Giulești i-au aparținut lui George Pușcaș. Reușitele nu i-au ajutat pe oameni să uite de momentul în care atacantul a dat dovadă de egoism în duelul cu Finlanda, România ratând o ocazie uriașă de a înscrie și de a câștiga meciul de la Helsinki.
În aceste condiții, fotbalistul a fost criticat dur astăzi de Victor Pițurcă. Fostul selecționer a vorbit despre problemele care există la echipa națională, pe care le-a observat în urma atitudinii lui Pușcaș.
"La echipa națională e vorba și de conduită. Faza derulată cu Pușcaș în Finlanda denotă că ceva nu e în regulă. E inadmisibil ca pe final să ai șansa să dai o pasă simplă decisivă și tu să te duci singur. A dat 'dublă' aseară, dar mai bine nu marca și pasa acolo în Finlanda și câștigam.
Ca atacant îți dorești să marchezi. Acolo a fost o fază în care dacă gândea, putea ajunge chiar la finalizare. Îi pasa lui Cordea, adversarul se ducea pe el. Erau doi contra unu.
Pușcaș putea primi mingea înapoi și era singur cu portarul. Faptul că nu a pasat înseamnă că avem probleme la echipa națională", a declarat Victor Pițurcă, la PRO Arena.
Citește și:

GEORGE PUȘCAȘ NU SE LASĂ AFECTAT DE CRITICI

La finalul partidei de aseară, George Pușcaș s-a arătat optimist cu privire la viitorul echipei naționale. Atacantul a spus că regretă retrogradarea, dar că speră ca "tricolorii" să continue rezultatele pozitive obținute în ultimele zile.
În plus, discutând despre criticile de după meciul cu Finlanda, fotbalistul de 26 de ani a punctat că nu se lasă afectat de cuvintele dure apărute în presă.
"A fost o seară plăcută pentru victorie, pentru rezultat și pentru prestația echipei. Ar trebui să luăm tot ce a fost bun. Faptul că am retrogradat este singurul lucru negativ. Este greu când închei grupa cu o victorie și retrogradezi. Nu e plăcut. Trebuie să luăm tot ce a fost bun în meciurile anterioare, să avem grupul pe care l-am format și să continuăm.
Criticile nu mă afectează. Nu sunt o persoană care să citească presa. Sunt imun la asta. Îmi plac criticile constructive. Ei sunt în fața televizorului, eu sunt pe teren și trebuie să fac tot ce pot. Cu siguranță puteam lua altă decizie, dar așa am decis în acel moment. Nu am ce să îmi reproșez, doar să încerc să fac mai bine.
Aceste două jocuri ar trebui să fie un punct de plecare, să aducem prospețime și să ne îndreptăm către cât mai multe victorii”, a declarat George Pușcaș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo