Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona l-a refuzat pe Mbappe în 2017! Cât costa francezul și ce jucător au preferat catalanii

Nicu Savin

Publicat 15/11/2020 la 14:05 GMT+2

Javier Bordas a fost director sportiv la FC Barcelona timp de 10 ani (2010-2020), iar fostul oficial a făcut câteva dezvăluiri extrem de interesante din această perioadă. Într-un interviu pentru Marca, Borda a dezvăluit cum l-a ratat Barcelona pe Kyllian Mbappe, preferând să investească într-un alt jucător la momentul respectiv.

Kyllian Mbappe

Credit imagine: SID

Neymar a părăsit Barcelona în 2017, transferându-se la PSG în schimbul sumei de 222 de milioane de €. Brazilianul a lăsat un gol foarte mare în atacul catalanilor, iar oficialii de pe Camp Nou au încercat să îl umple.
Potrivit lui Javier Bordas, directorul sportiv de la acea vreme, Barcelona a avut de ales între Kyllian Mbappe și Ousmane Dembele, doi jucători extrem de promițători, care aveau un preț similar.
Mbappe juca la acea vreme la AS Monaco, iar clubul din principat era dispus să-l vândă pentru suma de 100 de milioane de €. Catalanii au analizat cele 2 opțiuni și au ales în cele din urmă să-l cumpere pe Dembele de la Borussia Dortmund, plătind în schimbul său peste 100 de milioane de €, în tranzacție fiind stipulate și alte bonusuri, în funcție de performanțele francezului pe Camp Nou.
Până acum, parcursul celor 2 jucători a demonstrat că Barcelona a luat o decizie total neinspirată. Dembele nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, fiind măcinat de accidentări, în timp ce Mbappe a ajuns la PSG, fiind momentan cel mai valoros fotbalist din lume. Atancantul le-a transmis șefilor lui PSG că vrea să plece de la Paris în vara viitoare, astfel că va urma o adevărată licitație între marile cluburi pentru semnătura sa .

Barcelona l-a preferat pe Dembele în locul lui Mbappe

Javier Bordas le-a explicat jurnaliștilor iberici cum a decurs toată povestea care ar fi putut schimba istoria recentă a Barcelonei. Potrivit acestuia, conducerea tehnică a clubului catalan, l-a ales pe Dembele, considerând că este un jucător de echipă, în timp ce Mbappe este un individualist.
"Când urma să îl semnăm pe Dembele, agentul Josep Maria Minguella m-a sunat pentru a ne spune că Mbappe este la îndemână. Am vorbit cu Josep Maria Bartomeu și mi-a spus să îl urmăresc. L-am sunat pe tatăl lui Mbappe și mi-a spus că nu va merge la Real Madrid pentru că Cristiano Ronaldo, Karim Benzema și Gareth Bale erau acolo și că în schimb el ar putea ajunge la Barca pentru că Neymar plecase.
Președintele lui Monaco ar fi preferat ca Mbappe să semneze pentru Barcelona pentru a nu-i întări pe cei de la PSG. Transferul s-ar fi putut face pentru 100 milioane de €.
Robert (Robert Mertinez, directorul tehnic de la Barcelona) l-a preferat pe Dembele și Pep Segura (director general la acea vreme) l-a susținut. Explicația a fost că Mbappe joacă mai mult pentru el însuși și Dembele joacă mai mult pentru echipă și, din moment ce plecase Neymar, Robert a preferat o aripă, mai mult decât un marcator.", a declarat Javier Bordas în interviul din Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo