"Binecuvântarea financiară a pierderii lui Messi", e titlul dat de sursa citată materialului în care explică faptul că Barcelona are șansa la un nou start.
Concret, clubul e în acest moment în datorii foarte mari, iar perspectiva unor transferuri importante erau minime, dacă oficialii de pe Camp Nou nu ar fi vândut masiv. Judecând după cum a arătat echipa la nivel sportiv în acest sezon, șansele unui reviriment erau minime fără investiții, dar acum lucrurile se pot schimba.
Astfel, odată cu eventuala plecare a lui Messi, Barcelona va pierde cel mai important jucător și poate cel mai bun fotbalist din istorie. Dar Messi nu mai era o variantă pe termen lung, având în vedere vârsta lui, iar beneficiile aduse din punct de vedere financiar pot cântări mai mult decât randamentul lui din teren, unul fantastic în fiecare sezon jucat pe Camp Nou.
Liga
E gata! S-a terminat calvarul pentru Ansu Fati
ACUM 22 MINUTE
Conturile Barcelonei se vor echilibra neașteptat, după ce, odată cu apariția coronavirusului, clubul a înregistrat pierderi de 300 de milioane de euro.
Deja conducerea lua în calcul să renunțe la Umtiti, Rakitic, Luis Suarez, Arthur și Vidal, iar acum, cu probabila plecare a lui Messi, se vor face economii de 220 de milioane de euro/an doar din salarii. La această sumă se adaugă sumele de transferuri obținute pentru jucători, astfel că Barcelona va ieși, în cel mai pesimist scenariu, cu un profit de peste jumătate de miliard de euro.
Doar din salariul lui Messi, Barcelona va economisi 120 de milioane de euro. Starul argentinian primește mai mult de 80 de milioane de euro/sezon, dar, după plătirea taxelor și a tuturor dărilor către stat, catalanii mai scoteau din buzunar aproximativ 40 de milioane de euro.

Barcelona poate fi activă pe piața transferurilor odată cu transferul lui Messi

Acest lucru poate duce la o campanie de transferuri spectaculoasă, una în care să fie aduși fotbaliști tineri, capabilă să se transforme într-o nouă generație de excepție. În plan sportiv se pierde un jucător excepțional, Messi, dar se câștigă alți jucători cu potențial imens, la care altfel formația blaugrana nu ar fi avut acces, din cauza problemelor financiare.
"Poate părea o mică consolare pentru fanii care știu ce a însemnat Messi pentru Barcelona, dar există o lumină la capătul tunelului: capacitatea Barcelonei de a construi o echipă puternică în viitorul apropiat. Clubul va avea o forță financiară enormă, astfel încât să aducă jucătorii pe care și-i dorește", e concluzia spaniolilor.
Fotbal
Gest oribil făcut de Haaland? "S-a uitat la el, a râs și a plecat. I s-au urcat la cap laudele"
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Mbappe l-a evitat cât a putut pe Messi. Cifrele incredibile prezentate de L'Equipe
ACUM 4 ORE