Real a început mai bine derbyul cu Barcelona şi ar fi putut să deschidă scorul, dacă arbitrul Hernández Hernández sau responsabilul VAR, Burgos Bengoetxea, ar fi fost mai atenţi. Conform specialistului AS, Iturralde Gonzalez, Varane a fost faultat în două rânduri în careu, în minutele 18 şi 20. Mai întâi, fundaşul central a fost faultat de Lenglet, dovadă şi urmele de pe coapsa sa. Ulterior, Rakitic l-a ţinut pe apărătorul campion mondial, fără ca Barcelona să fie pedepsită.
"Este un penalty clar pentru că este un joc periculos, are urmele pe picior. Este indiscutabil lovitură de la 11 metri. Apoi, este o ţinere continuă în careu şi este penalty. Au fost două faulturi în două minute la Varane", a fost concluzia lui Iturralde Gonzalez, pentru AS.

Demersurile lui Real Madrid, după El Clasico

Ligue 1
"Mă simt ciudat să-l văd cu alt tricou!" Reacția lui Iniesta după despărțirea lui Messi de Barcelona
ACUM 6 ORE
Real Madrid consideră că i s-a produs o mare nedreptate și nu vrea ca lucrurile să rămână așa. În fapt, e vorba de o presiune pe care gruparea blanco o pune pentru următoarele partide, fiind greu de crezut că demersurile făcute pot produce în acest moment ceva.
Astfel, clubul de pe Bernabeu a publicat astăzi un comunicat de presă în care cere lămuriri pentru fazele în care a fost implicat Varane. Mai mult, Real cere înregistrarea audio de pe sistemul VAR, pentru a vedea toată lumea ce a discutat Hernández Hernández cu responsabilul VAR, Burgos Bengoetxea. Odată făcută publică înregistrarea, toți vor vedea unde a fost greșeala, de fapt.
Demersul Realului nu are sorți de izbândă, în principiu, dar cu siguranță că scopul principal e altul: să le transmită arbitrilor un mesaj clar, că orice greșeală făcută împotriva lui Real va fi intens mediatizată. De altfel, și Barcelona a aplicat o tactică similară, după ce în meciul din etapa trecută lui Pique nu i s-a acordat un penalty în prelungiri, în partida cu Betis, scor 2-2 la Sevilla.
Liga
Barcelona a ajuns să le provoace milă rivalilor: "Sunt madrilist, dar nu îmi place să văd Barca așa"
ACUM 7 ORE
Liga
"Ce Barcelona e asta?". Koeman, AMR 3 zile! Spaniolii anunță că soarta olandezului e pecetluită
ACUM 10 ORE