Prelungirea contractului lui Lionel Messi este obiectivul primordial al Barcelonei în această perioadă. Conform televiziunii catalane TV3, Joan Laporta a avut recent o întâlnire cu Jorge Messi, tatăl și agentul jucătorului, iar clubul catalan are un plan bine închegat.
Deși nu s-a făcut încă o ofertă oficială, pentru că Laporta așteaptă încă raportul auditului financiar de la club, se pare că Messi are toate șansele să continue pe Camp Nou. Propunerea președintelui îi oferă argentinianului o libertate absolută în următorii ani.
Mai exact, Messi ar urma să semneze un contract pe 10 ani, care va cuprinde o clauză cu totul specială. În următoarele 2 sezoane, starul ar urma să joace în continuare la Barcelona, după care va putea să-și încheie cariera în MLS. După ce va agăța ghetele în cui, Messi ar urma să se întoarcă la Barcelona și să ocupe o funcție administrativă, cel puțin până la încheierea contractului de 10 ani.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24

Messi e dispus să renunțe la bani și să continue la Barcelona

Sursa citată anunță de asemenea că Jorge Messi a înțeles situația financiară delicată pe care o traversează clubul, iar jucătorul ar fi dispus să accepte noua ofertă, chiar dacă salariul său va fi mult mai mic. Venitul lui Messi s-ar reduce la jumătate din cât câștigă în prezent, dar libertatea de a pleca peste 2 ani în MLS face propunerea foarte atractivă.
Chiar dacă nimic nu este bătut în cuie deocamdată, primele semnale din Spania arată că Messi va continua la Barcelona, deși PSG i-a pregătit un contract stelar argentinianului.
În schimb, Barcelona va trebui să ofere garanții că va aduce cel puțin un jucător de clasă mondială, în jurul căreia să se înceapă un nou proiect. Principalul vizat în această operațiune este Erling Haaland, însă norvegianul va fi greu de convins, pentru el licitând deja și alte forțe ale Europei.
https://i.eurosport.com/2021/04/29/3123210.jpg
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14