Autor: Flavius Pavel
De ce acest transfer în luna februarie, de ce în afara perioadei de transferuri? Poate că mulți dintre voi vă întrebați de ce Barcelona va urma să efectueze un transfer chiar dacă perioada de transferuri s-a încheiat.
În momentul în care un jucător al unei echipe de fotbal din La Liga se accidentează, iar refacerea lui va dura mai mult de 5 luni, regulamentul permite clubului să efectueze un “transfer de urgență” pentru a înlocui acel jucător chiar dacă perioada de transferuri s-a încheiat, dar cu anumite condiții iar una dintre ele este ca acel jucător pe care îl doresc a-l transfera, să fie din campionatul spaniol. Accidentările lui Luis Suarez şi Ousmane Dembele, care vor lipsi până la finalul sezonului, le-au dat planurile peste cap lui Setien şi șefilor săi. O echipă de experți a analizat certificatul medical al lui Dembele, emis de medicii clubului Catalan și au luat decizia ca Barcelona să primească undă verde pentru transferul unui atacant. Termenul limita e data de 6 martie. De menționat ar mai fi și că jucătorul ce va fi transferat are voie să joace doar în competițiile interne, campionat și cupă.
Liga
Barcelona, acord total cu Adama Traore! Cât vor plăti catalanii pentru vitezistul de la Wolves
IERI LA 11:39
https://i.eurosport.com/2020/02/03/2768491.jpg
Quique Setien și șefii săi au alcătuit o listă cu patru nume: Willian Jose (Real Sociedad), Loren (Betis), Lucas Perez (Alaves) şi Angel (Getafe), o listă ce cuprinde atât atacanți pur sânge(vezi Willian Jose sau Loren), dar și atacanți polivalenți ce pot juca chiar și în flancuri.
  • Willian Jose (28 ani) este un atacant pur-sânge, un tip masiv, evaluat la 30.00M de către site-ul Transfermarkt.com, dar care are o clauză de 70.00M, clauză pe care șefii Barcelonei nu par dispuși a o plăti. În acest sezon, Willian are 8 goluri înscrise în 25 de partide de campionat și cupă.
  • Loren (26 ani), de asemenea, este un atacant de careu ce a fost promovat la prima echipă a lui Betis chiar de către actualul antrenor al catalanilor. El este evaluat la 20.00M cu o clauză de 40.00M. În actualul sezon, Loren a marcat 10 goluri plus 3 pase decisive în 26 de partide de campionat și cupă.
  • Lucas Perez (31ani), un atacant polivalent ce poate juca atât ca nr. 9, dar și ca extremă dreaptă. Este un jucător ce în ultima vreme a cochetat cu fotbalul englez trecând pe la Arsenal și West Ham. În prezent el este evaluat la 15.00M cu o clauză de 25.00M. Ca statistici, Lucas a înscris de 9 ori și a oferit 4 pase decisive în 23 de meciuri, toate în campionatul spaniol.
  • Angel (32 ani), ultimul de pe această listă, este un jucător folosit doar ca nr. 9, dar care are o disponibilitate pentru a juca chiar și în flancuri. El a ținut să se remarce prin golul înscris contra Barcelonei în ultimul meci pe care aceștia l-au disputat contra lui Getafe. Valoarea lui este de 7,5M cu o clauză de reziliere de 10.00M. Ca statistici, în acest sezon a înscris 14 goluri și a oferit 2 pase de gol în 29 de meciuri, atât în campionat și cupă, dar și în Europa League unde Getafe este prezentă în fazele eliminatorii.
Chiar dacă nu apare pe această listă preliminară, ultima soluție luată din ce în ce mai în serios este Martin Braithwaite, jucător pe care Barcelona l-a cumpărat după ce a achitat clauza. Cine este acest jucător ce tocmai pare să fi câștigat preselecțiile pentru viitorul coleg al lui Messi & co?
https://i.eurosport.com/2020/02/17/2778815.jpg
Martin Braithwaite (28 ani) este în prezent jucătorul celor de la Leganes, valoarea lui fiind de 10.00M, iar clauza 18.00M. În iulie 2019, Leganes îl cumpăra pentru doar 5.00M de la o veche cunoștință a fotbalului românesc, Middlesbrough. El este un atacant ce poate evolua pe toate pozițiile din atac, iar în acest sezon a înscris 8 goluri și a oferit o pasă decisivă în 27 de meciuri de campionat și cupă.
Barcelona și agentul jucătorului au ajuns la un acord, dar Leganes a transmis destul de clar că jucătorul este liber să plece doar după ce clauza îi este plătită, discuția fiind încă deschisă între cele două cluburi. Poziția lui Setien în favoarea lui Braithwaite a cântărit foarte mult întrucât el își dorea un jucător versatil care să îl înlocuiască pe Dembele. De asemenea, se pare că lupta finală pentru acest post a fost dată între Braithwaite și Angel, iar primul a avut câștig de cauza și din cauza vârstei.
Rămâne de văzut dacă acest transfer se va materializa și dacă Braithwaite va fi soluția perfectă sau se va dovedi a fi încă un transfer ratat ca multe altele, un nou caz Boateng.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
26/01/2022 LA 19:37
Liga
FC Barcelona s-ar putea lovi de un alt caz Dembele! Un jucător de bază a refuzat un nou contract
25/01/2022 LA 13:14