Aseară, Lionel Messi i-a luat pe toți prin surprindere, trimițând un comunicat oficial Barcelonei, prin care cere transferul. Discuția privind posibila plecare a decarului e mai veche, dar speculații privind viitorul lui Messi au fost întotdeauna, astfel că anunțul de a seară a fost cu adevărat unul neașteptat.
Fanii au ieșit în stradă, cerându-i demisia președintelui Bartomeu și se speculează că doar plecarea acestuia l-ar determina pe jucătorul aflat de 19 ani pe Camp Nou să se răzgândească.
Josep Maria Minguella, impresarul care i-a fost alături lui Messi la începutul carierei, e însă convins că fostul său client nu încearcă să facă vreun joc sau să îl forțeze pe Bartomeu să se dea la o parte. Agentul e de părere că sud-americanul și-a ales deja viitoarea destinație: va merge la Inter, pentru a se duela din nou cu Ronaldo, marele său rival. Dar nu acest factor a fost decisiv în hotărârea argentinianului, ci fiscalitatea din Italia. În La Liga, Messi a avut mari probleme cu instituțiile financiare, subiectul fiind amplu dezbătut în ultimul deceniu.
Cupa Mondială FIFA
Messi a dezvăluit de ce l-a făcut prost pe Weghorst, după Argentina-Olanada! Ce l-a scos din sărite
ACUM 38 MINUTE
"Messi nu crede în acest proiect și va pleca", și-a început discursul fostul agent al argentinianului, pentru ca apoi să explice de ce Inter va fi alegerea decarului Barcelonei.
"Pentru mine, Messi e deja la o altă echipă, Inter. În Italia se plătesc mult mai puține impozite, motiv pentru care Cristiano a ales să meargă în Serie A, la Juventus. Îmi este greu să îl văd în Anglia, la City, indiferent de cât de buni prieteni îi sunt Guardiola și Aguero", a spus Josep Maria Minguella pentru COPE, citat de Mundo Deportivo.

Vremuri grele pentru Barcelona, după plecarea lui Messi

Barcelona trebuie să tragă linie după o eră în care a fost de multe ori efectiv "cărată în spate" de geniul lui Messi. Catalanii vin după un sezon în care au ratat toate trofeele majore puse în joc, astfel că șocul creat de plecarea celui mai bun fotbalist din istoria lor va fi imposibil de substituit.
Grupării blaugrana îi va fi cu atât mai greu să găsească o soluție pentru a reveni în elita fotbalului european cu cât se confruntă cu mari probleme financiare, vorbindu-se de un deficit de aproximativ 100 de milioane de euro, după o stagiune ratată și după criza financiară provocată de coronavirus.
"Ceea ce trebuie să facă Barcelona în aceste momente este să își regândească strategia. Dacă avându-l pe Leo în echipă a reușit un sezon atât de slab, imaginați-vă ce se va întâmpla fără el", a mai spus agentul.
Cupa Mondială FIFA
Messi a fost blând! Emiliano Martinez l-a distrus în termeni duri pe arbitrul Mateu Lahoz: "E nebun"
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Messi, discurs incendiar! A jignit un adversar și i-a făcut praf pe Van Gaal și pe arbitrul Lahoz
ACUM 4 ORE