Miralem Pjanic a fost subiectul unui schimb spectaculos în vara trecută, între Barcelona și Juventus. Bosniacul a ajuns pe Camp Nou, iar Arthur a fost cedat la formația torineză. Barcelona spera că a făcut o afacere excelentă, iar mijlocașul va umple golurile lăsate de plecările lui Rakitic (Sevilla) și Vidal (Inter).
Totuși, Pjanic a fost departe de forma arătată la Juventus și a fost folosit foarte rar de Ronald Koeman. Bosniacul a bifat numai 28 de meciuri în tricoul catalanilor, dintre care doar în 13 a fost titular, fără să reușească nici măcar un gol sau un assist.
Astfel, gruparea de pe Camp Nou este dispusă să renunțe la fotbalist la finalul sezonului, sperând să obțină o sumă importantă la schimb. Mijlocașul de 31 de ani are contract cu Barca până în 2024 și este cotat la 28 de milioane de €, o sumă accesibilă marilor echipe ale Europei.
Liga
"O lipsă totală de respect!" Reacție dură a lui Pjanic după despărțirea de Barcelona! Ce l-a supărat
04/09/2021 LA 09:07

Miralem Pjanic, dorit de Chelsea și Inter

După ce presa engleză a scris că Pep Guardiola ar fi interesat de trasnferul lui Pjanic, jurnaliștii de la sport.es susțin că alte 2 cluburi importante sunt mai aproape de semnătura bosniacului. Este vorba de Chelsea, echipă care va juca finala Champions League și Inter, proaspăta campioană în Serie A.
Pjanic a jucat 9 ani în Italia, la AS Roma (2011-2016) și Juventus (2016-2020), astfel că o revenire în Serie A ar putea fi mai plauzibilă, însă Chelsea i-ar putea face o ofertă salarială mai consistentă decât Inter.
Pjanic s-a născut în Bosnia, dar a început fotbalul la Metz. De acolo a făcut pasul la Lyon, iar în 2011 s-a mutat în Serie A, la AS Roma. În 2016, Juventus le-a plătit capitolinilor 30 de milioane de € în schimbul său, iar în 2020 bosniacul a ajuns la Barcelona. Mulți specialiști au considerat că Juventus a greșit când l-a schimbat pe mijlocaș cu Arthur, iar în multe momente din acest sezon lipsa lui Pjanic s-a văzut în jocul de construcție al torinezilor.
Liga
Barcelona își blindează viitorul! Ce măriri de salariu primesc puștii rămași în locul lui Messi
04/09/2021 LA 08:14
Liga
Viitorul Barcelonei depinde de 5 factori cheie. În ce se transformă clubul catalan?
02/09/2021 LA 11:32