Ilaix Moriba își trăiește visul pe Camp Nou. Puștiul de 18 ani a fost promovat de Ronald Koeman la prima echipă și a adunat deja cinci partide alături de Messi și celeltalte staruri ale Barcelonei. Aseară, în meciul cu Osasuna, mijlocașul spaniol, introdus în minutul 67, a expediat un șut splendid, de la marginea careului, în vinclul porții, dintr-o pasă venită de la Leo Messi.
A fost primul gol marcat de Moriba pentru Barcelona, în cea de-a 5-a apariție la prima echipă a catalanilor. Jordi Alba deschisese scorul pentru Barcelona în prima repriză, în minutul 30. Fundașul stânga al catalanilor a înscris din pasa aceluiași Messi, care a fost magistral aseară, deși nu a înscris. Argentinianul a ajuns la opt pase de gol în La Liga în acest sezon. Moriba și-a trecut în cont un gol și două pase decisive în campionatul Spaniei.

Ilaix Moriba, noul puști minune al Barcelonei

Liga
Messi va reveni la Barcelona în 2023!Anunțul de ultimă oră făcut de o sursă autorizată din Argentina
IERI LA 15:50
Ilaix Moriba a mărturisit că idolul lui este Leo Messi și a spus că acesta din urmă este cel mai bun fotbalist din toate timpurile. În etapa trecută, cu Sevilla, Moriba a fost cel care i-a pasat decisiv starului argentinian al catalanilor. După meci, Moriba a explicat cât de important este acest gol pentru el, dar și ce sfat i-a dat Leo Messi înainte de a debuta la prima echipă a Barcelonei.
"Îi mulțumesc lui Dumnezeu că Leo mi-a pasat. Nu voi uita niciodată acest gol. Nu știu exact cum am reușit să marchez cu piciorul stâng. Leo Messi mi-a spus de la primul meci să șutez și să-mi încerc norocul chiar și din afara careului, iar asta am făcut. Mi-a pasat și am încercat. Am învățat multe lucruri în La Masia. Am fost educat foarte bine atât acolo, cât și în familie. Vreau să dedic golul tatălui meu, mamei mele și întregii mele familii. M-au educat forte bine, iar acesta este cel mai bun premiu pe care îl pot oferi", a spus Moriba, după meci, citat de Mundo Deportivo.

Ilaix Moriba, "noua perlă" de pe Camp Nou

În vârstă de 18 ani și 46 de zile, Ilaix Moriba a devenit aseară cel mai tânăr jucător din acest sezon de La Liga care înscrie cu un șut din afara careului, potrivit unei statistici Opta. Și mai impresionant la Ilaix Moriba și la ritmul lui de creștere este că puștiul născut în Guinea avea doar doi ani atunci când Leo Messi cucerea primul titlu cu Barcelona în La Liga. Dacă Ansu Fati a demonstrat în trecut că este capabil să preia ștafeta de la Leo Messi după ce argentinianul decide să se retragă, iată că în curtea Barcelonei a apărut o "noua perlă".
Comparat adesea cu Pogba, Moriba este evaluat la justa lui valoare pe Camp Nou. Șefii catalani știu cu adevărat că nu își permit să-l piardă pe talentatul mijlocaș, astfel că i-au propus un contract pe termen lung, în care au inclus o clauză care alungă cluburile mari din a-i da târcoale. Dacă o echipă puternică se gândește să-l ia pe Moriba de pe Camp Nou, atunci va trebui să plătească nu mai puțin de 86 de milioane de lire sterline.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre o posibilă revenire a lui Messi la Barcelona: "Nu îi facem nicio favoare"
03/10/2022 LA 19:14