PSG nu s-a putut ridica la nivelul lui Manchester City și a pierdut categoric dubla manșă din semifinalele Champions League. Astfel, marele vis al parizienilor, acela de a câștiga cel mai important trofeu din fotbalul european, a fost spulberat încă o dată.
Nepuntință și frustare sunt cuvintele cu care poate fi caracterizat jocul lui PSG în returul de pe Etihad, iar la final dezamăgirea s-a putut citi pe fața fiecărui jucător sau antrenor. Printre cei mai afectați a fost Neymar, care s-a zbătut în gol pe parcursul celor 2 manșe și nu și-a putut ajuta echipa să acceadă pentru a 2-a oară consecutiv în marea finală europeană.
Câștigarea unui nou trofeu Champions League a fost principalul motiv pentru care Neymar a ajuns în 2017 la PSG. Atât el, cât și clubul erau convinși că acest obiectiv este realizabil, dar timpul a demonstrat că nu este suficientă doar dorința și o echipă îmbibată de vedete.
Cupa Mondială FIFA
Fanii de la Mondial, induși în eroare de "Fake Neymar", omul care seamănă leit cu starul Selecao
28/11/2022 LA 19:38
Cu un nou sezon ratat la activ, în care există pericolul ca PSG să nu câștige niciun trofeu, Neymar se află într-o situație dificilă și trebuie să ia urgent o decizie privind viitorul său. Brazilianul are pe masă o ofertă uriașă de la actualul său club, dar tentația de a se întoarce la Barcelona pare din ce în ce mai mare.
https://i.eurosport.com/2020/12/14/2955512.jpg

Neymar, tot mai aproape de revenirea la Barcelona

Neymar nu s-a ferit deloc să spună că marea sa dorință e să facă din nou echipă cu Messi. Cu câteva luni în urmă, toți specialiștii cădeau de acord că un astfel de scenariu se poate realiza doar la PSG. Messi era supărat foc pe conducerea catalanilor și voia să plece, iar PSG era printre puținele cluburi care și-ar fi permis să-l plătească pe argentinian.
Lucrurile s-au schimbat însă cu 180 de grade în ultimul timp și e aproape sigur că Messi va continua la Barcelona. În plus, unul dintre argumentele cu care Laporta l-a convins pe acesta să rămână pe Camp Nou a fost chiar promisiunea că va încerca să-l readucă și pe Neymar la gruparea "blaugrana".
Amânarea lui Neymar de a-i da un răspuns PSG-ului privind semnarea noului contract e un semn clar că brazilianul se gândește serios să se întoarcă la Barcelona. Evident, mutarea nu va fi simplu de realizat în vară, deoarece Neymar are contract până în 2022. Francezii vor cere un preț considerabil, iar Barcelona va dori să plătească unul cât mai mic. Ar mai fi varianta ca Neymar să joace încă un sezon la Paris, iar apoi să ajungă gratis pe Camp Nou, dar într-un an multe se pot întâmpla și varianta ar fi pre riscantă.
O altă problemă ar fi salariul starului brazilian. Este aproape sigur că Barcelona nu-și va permite să-i ofere un salariu precum cel pe care îl are la PSG. Astfel, Neymar va trebui să-și reducă pretențiile financiare dacă dorește să fie din nou coechipier cu Messi.
Decizia lui Neymar nu e una deloc ușoară, mai ales că trebuie luată în următoarele câteva săptămâni. Pe de o parte, tentația de a se întoarce la Barcelona este mare, dar nimeni nu-i garantează nici acolo câștigarea Champions League sau a Balonului de Aur.
Însă nici la PSG viitorul nu sună deloc bine. Mbappe va pleca cel mai probabil la finele acestui sezon sau cel târziu în vara viitoare, astfel că șansele ca marea performanță europeană să fie atinsă de clubul parizian scade considerabil, dovadă fiind dubla cu Mancehster City, când Mbappe nu și-a putut ajuta echipa, chiar dacă în tur a fost pe teren.
Așadar, Neymar este în fața unei decizi extrem de importante pentru cariera sa, dar toate indiciile duc către o revenire la Barcelona. Tot ceea ce trebuie să facă acum brazilianul e să-și manifeste această dorință, iar de acolo clubul catalan va trebuie să preia frâiele și să se ocupe de tranzacție.
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Tite a oferit ultimele detalii despre starea lui Neymar și Danilo, ambii accidentați
27/11/2022 LA 15:08
Cupa Mondială FIFA
Neymar le-a arătat fanilor cum arată glezna sa, după accidentarea suferită în meciul cu Serbia
26/11/2022 LA 19:46