Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O nouă colonie de olandezi la Barcelona. Cum ar putea arăta primul 11 al lui Koeman în noul sezon

Nicu Savin

Actualizat 05/09/2020 la 13:33 GMT+3

Anunțul lui Lionel Messi i-a luat o piatră de pe inimă lui Ronald Koeman, iar acesta poate acum să-și urmeze liniștit planul de reconstrucție a echipei. Barcelona este foarte aproape să perfecteze trasferurile lui Georginio Wijnaldum de la Liverpool și Memphis Depay de la Lyon, astfel că echipa ar putea arăta mai bine în noul sezon, cel puțin pe plan ofensiv.

Virgil van Dijk of Holland Celebrates 4-0 with Memphis Depay of Holland, Frenkie de Jong of Holland, Georginio Wijnaldum of Holland during the EURO Qualifier match between Holland v Belarus at the Feyenoord Stadium on March 21, 2019 in Rotterdam Netherlan

Credit imagine: Getty Images

Messi a anunțat că rămâne la Barcelona până la finalul contractului, deci reconstrucția echipei se va face în jurul său. Deși a menționat că și-a dorit cu adevărat să plece, argentinianul a declarat că va da totul în noul sezon, când speră că lucrurile vor arăta mai bine pentru catalani.
Principalele nemulțumiri ale lui Messi din ultima vreme s-au datorat faptului că echipa nu a mai fost la fel de competitivă, iar cu lotul actual dorința de a triumfa din nou în Champions League este imposibil de îndeplinit.
Frenkie de Jong of Holland, Memphis Depay of Holland celebrates the victory during the EURO Qualifier match between Holland v Northern Ireland

O nouă colonie de olandezi la Barcelona

Ronald Koeman intenționează să schimbe structura echipei chiar din primul sezon, iar în locul unor fotbaliști precum Suarez, Vidal sau Rakitic, care au plecat sau vor pleca, olandezul vrea să aducă jucători pe care îi cunoaște și despre care crede că sunt potriviți pentru Barcelona.
La fel ca în trecut, atunci când gruparea de pe Camp Nou a fost condusă de antrenori olandezi și în lotul de jucători erau foarte mulți jucători batavi. O astfel de colonie olandeză este pe cale să se formeze din nou la Barcelona.
Pe lângă Frenkie de Jong, transferat vara trecută de la Ajax, Barcelona este foarte aproape să-i transfere pe Georginio Wijnaldum de la Liverpool și Memphis Depay de la Lyon, jucători pe care Koeman îi cunoaște foarte bine de la naționala Olandei și în care are mare încredere.
Pentru Depay, Barcelona a ajuns deja la un acord cu Lyon, iar catalanii vor plăti 40 de milioane de € în schimbul atacantului. Negocierile cu Liverpool nu au fost încă finalizate, dar Klopp este dispus să renunțe la Wijnaldum, astfel că sunt șanse foatrte mari ca acest transfer să se materializeze.
Antoine Griezmann, Lionel Messi et Jordi Alba

Cum va arăta primul 11 al Barcelonei în sezonul 2020-2021 din La Liga

Portar: Marc Andre Ter Stegen. Unul dintre cei mai buni portari din lume, neamțul va fi fără îndoială un punct fix în poarta echipei și în mandatul lui Koeman.
Fundaș dreapta: Nelson Semedo sau Sergi Roberto. Cei doi se vor lupta pentru postul de titular în noul sezon. Acest post a fost unul deficitar pentru Barcelona de la plecarea lui Dani Alves, astfel că Ronald Koeman va avea o misiune dificilă de a găsi soluția potrivită.
Fundași centrali: Gerard Pique și Clement Lenglet. Chiar dacă a ajuns la 34 de ani, Pique va fi în continuare un element de bază în echipă și în noul sezon. Cel mai pobabil, perechea sa din centru defensivei va fi francezul Lenglet, dacă nu cumva Barcelona se va hotărî să cumpere un alt fundaș central în această perioadă de mercato.
Fundaș stânga: Jordi Alba. Ronald Koeman și-ar dori să-l înlocuiască pe spaniol, care este departe de forma care l-a consacrat, dar soluțiile sunt puține și dacă nu va fi adus un alt fotbalist pe acest post, Jordi Alba va fi în continuare titular pe partea stângă a apărării.
Mijlocași: 3 dintre Miralem Pjanic, Frenkie de Jong, Philippe Coutinho și Georginio Wijnaldum. Koeman a declarat imediat după ce a fost numit pe banca Barcelonei că îl va folosi pe De Jong pe o altă poziție, fiind convins că acesta nu a avut evoluțiile așteptate în primul sezon pe Camp Nou tocmai din cauza faptului că nu a fost folosit cum trebuie.
Philippe Coutinho a fost împrumutat la Bayern, dar Koeman îl cunpaște foarte bine din Premier League și dacă nu va pleca de la Barcelona ar putea deveni un jucător de bază în noul sezon.
Georginio Wijnaldum este un jucător preferat al lui Koeman și tocmai de aceea, dacă va ajunge la Barcelona, are șanse foarte mari să fie titular. Cel mai mare perdant în noul sezon ar putea fi chiar nou-transferatul Miralem Pjanic, un jucător care nu a fost adus din dorința lui Koeman, deci bosniacul ar putea fi exclus din echipă.
Atacanți: Messi, Memphis Depay și Antoine Griezmann. Rămânerea lui Messi ocupă din start un loc în atacul echipei. La fel ca și în cazul lui De Jong, Koeman a spus că Griezmann nu s-a adaptat cum trebuie la Barca pentru că nu a fost folosit pe poziția ideală, astfel că sunt șanse mari ca francezul să evolueze într-o poziție mai centrală, la fel ca la naționala Franței. Memphis Depay va fi al 3-lea atacant titular al echipei, în timp ce tinerii Dembele și Ansu Fati vor fi variantele de rezervă.
picture

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo