Articol scris de Romeo Ene
UPDATE - OFICIAL. Carlo Ancelotti a fost confirmat oficial în funcția de antrenor al lui Real Madrid.
Cupa Mondială FIFA
Ancelotti are o favorită surpriză în Qatar, pe care ar vrea să o conducă la Cupa Mondială din 2026
24/11/2022 LA 10:06
Așadar, zvonurile apărute în presa spaniolă s-au adeverit în foarte scurt timp și Ancelotti își va începe al 2-lea mandat pe Santiago Bernabeu.

Ancelotti, varianta-surpriză aleasă de Real Madrid

Carlo Ancelotti nu a fost prima variantă pentru banca tehnică a lui Real Madrid, dar s-a ajuns la această decizie ca urmare a revenirii lui Max Allegri în Italia, la Juventus. De asemenea, au fost discuţii şi cu Antonio Conte, dar acestea nu s-au concretizat. La Decima a fost cucerită în sezonul 2013-2014 cu Ancelotti pe bancă, după o pauză de 12 ani.
Ancelotti mai avea contract cu Everton până în 2024, dar oferta de a lupta din nou pentru trofee nu putea fi refuzată. Everton a ratat calificarea în Europa, terminând pe locul 10, dar conducerea s-a declarat nemulţumită de rezultatele obţinute cu Ancelotti pe bancă. De asemenea, conducerea ar fi aflat de negocierile dintre Ancelotti şi Real Madrid şi a decis să se reorienteze către un alt tehnician. Deşi părea că va fi una dintre echipele care vor putea lupta pentru primele 4 locuri, după un început fulminant de sezon, Everton a încheiat foarte slab stagiunea, pe locul 10, în afara locurilor care trimit în Europa.
Italianul a pregătit formația din Capitala Spaniei între 2013 și 2015, perioadă în care a câștigat o Cupă a Spaniei, Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Se pare că Perez l-a contactat pe Ancelotti în urmă cu patru zile, imediat după anunțul plecării lui Zinedine Zidane. Cadena Ser anunță că înlocuitorul lui pe banca lui Everton ar urma să fie Nuno Espirito Santo.
Zidane, care tocmai a plecat de la Madrid, a avut două mandate de antrenor pe banca celei mai titrate formații din lume. În primul, a cucerit un titlu (2017) și a devenit primul antrenor din istorie care cucerește de trei ori la rând Champions League. După plecarea lui, Real a intrat în criză, dar tot Zizou a fost cel care a resuscitat-o. Anul trecut, formația din capitala Spaniei a făcut un sezon istoric, reușind să recuperez incredibil ecartul față de Barcelona. Cu 10 victorii la rând pe final, gruparea blanco și-a adjudecat un titlu la care puțini mai sperau.
Fotbal
Ancelotti a numit cei mai buni cinci jucători pe care i-a antrenat. Surpriza din lista italianului
15/11/2022 LA 16:30
La Liga
Real Madrid i-a găsit înlocuitor lui Asensio! Fotbalistul are amintiri neplăcute de pe Bernabeu
11/11/2022 LA 20:48