Philippe Coutinho a ajuns în ianuarie 2018 la Barcelona, dar brazilianul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor pe Camp Nou. De altfel, fostul jucător al lui Liverpool a fost împrumutat în sezonul precedent la Bayern Munchen. În această stagiune, Ronald Koeman a insistat ca el să fie păstrat la Barcelona, considerând că poate ajuta echipa, dar după un început promițător a fost scos din circuit de o accidentare, care îl ține în continuare departe de teren.
La momentul la care Barcelona l-a achiziționat pe Coutinho, în ianuarie 2018, a plătit 145 de milioane de euro. Brazilianul a fost al treilea cel mai scump transfer din istorie la acel moment. Totuși, în contractul lui Coutinho au fost strecurate mai multe clauze care obligă clubul "blaugrana" la plata unor sume suplimentare, în funcție de performanțe.

Philippe Coutinho, scos la vânzare de Barcelona! Catalanii i-au stabilit prețul

Liga
Barcelona i-a găsit înlocuitor lui Coutinho în China! Cine e fotbalistul dorit pe Camp Nou
11/01/2022 LA 08:01
Până acum, Liverpool a încasat încă 15 milioane de euro (5 milioane pentru bifarea a 25 de jocuri ale lui Coutinho în tricoul Barcelonei și 10 milioane pentru că echipa s-a calificat în Champions League în primele 2 sezoane de la transfer), dar "cormoranii" și-ar putea rotunji serios veniturile dacă brazilianul va ajunge la 100 de meciuri jucate pentru Barcelona.
Jurnaliștii de la Mundo Deportivo notează că Barcelona trebuie să achite încă 20 de milioane de euro în acest caz. Coutinho are momentan 90 de meciuri pentru Barca, iar în acest sezon e imposibil să mai atingă cifra 100, ținând cont că este încă accidentat, iar echipa mai are de jucat doar 12 meciuri oficiale (11 în La Liga + finala Cupei Spaniei). Acum, publicația spaniolă Sport, critică aspru mutarea făcută de Barcelona în 2018 și dezvăluie prețul pe care catalanii i l-au pus brazilianului. Potrivit sursei citate, Coutinho ar putea pleca oricând de pe Camp Nou în schimbul a 40 de milioane de euro.
Liga
Despărțirea lui Coutinho de Barcelona, iminentă! Unde ar putea ajunge brazilianul
06/01/2022 LA 11:24
Premier League
Coutinho, dorit de o echipă de top din Premier League! Unde poate ajunge fostul star de la Liverpool
28/12/2021 LA 15:33