Erling Haaland are contract cu Borussia Dortmund până în 2024, dar e aproape imposibil ca acesta va fi dus la bun sfârșit. Din vara lui 2022, orice club care va achita 75 de milioane de € îl va putea transfera pe norvegian, astfel că sunt șanse mari ca oficialii germanilor să-l vândă pe atacant la finele acestui sezon, evident pe o sumă mai mare.
Când vine vorba despre cei mai în vogă jucători ai momentului, Real Madrid apare de fiecare dată printre potențialii cumpărători, iar cazul Haaland nu face excepție. Benzema este la apusul carierei, iar Haaland pare soluția ideală pentru a-l înlocui pe francez în centrul atacului în viitor.
Potrivit Mundo Deportivo, madrilenii au pus deja la cale un plan pentru a reliaza transferul norvegianului peste doar câteva luni. După toate informațiile, Borussia Dortmund va cere în jur de 90 de milioane de € pentru starul său, dar la această sumă se va adăuga un comision consistent pentru agentul jucătorului, celebrul Mino Raiola.
Fotbal
Top 20 cei mai scumpi atacanți centrali din istorie. Erling Haaland e doar pe locul 18!
12/10/2022 LA 09:34
Când Haaland s-a transferat de la Salzburg la Borussia Dortmund, în ianuarie 2020, austriecii au încasat doar 20 de milioane de € din cele 43 plătite de germani. Restul de 23 de milioane s-au împărțit între tatăl jucătorului (8 milioane de €) și impresar (15 milioane de €).
https://i.eurosport.com/2020/04/21/2809093.jpg

Real e dispusă să renunțe la Luka Jovic și Mariano Diaz pentru Erling Haaland

Real Madrid e conștietă că transferul lui Haaland va costa peste 100 de milioane de €, iar situația financiară a clubului nu e tocmai cea mai bună, datorită pierderilor uriașe înregistrate pe timpul pandemiei. Astfel, madrilenii încearcă să găsească cea mai bună variantă pentru a reuși transferul, iar includerea unor jucători în tranzacție ar putea fi o soluție.
Presa din Spania scrie că Realul îi va oferi pe Luka Jovic și Mariano Diaz Borussiei Dortmund ca parte a operațiunii. Niciunul nu este în grațiile lui Zidane (Jovic este împrumutat la Frankfurt), iar cota lor este încă una bună, ambii fiind jucători de perspectivă. Rămâne de văzut dacă Borussia va accepta această variantă sau va dori doar bani în schimbul lui Haaland.
Real Madrid nu este singurul club interesat de starul norvegian. Manchester City este și ea în căutarea unui atacant de clasă pentru a-l înlocui pe Kun Aguerro, care va pleca cel mai probabil de pe Etihad în vară. Potențialul financiar al cetățenilor este unul ridicat și Haaland ar putea fi ademenit cu un salariu uriaș la City. În plus, între jucător și club există și o relație sentimentală, deoarece tatăl lui Haaland a jucat pentru Manchester City în trecut.
Salariul lui Haaland la Dortmund este de 8 milioane de € pe sezon, dar cu siguranță acesta va solicita unul mult mai mare dacă va merge la un club mai potent financiar. Citty și-ar putea permite mai mult, dar ca fotbalist la Real Madrid, Haaland ar putea face mult mai mulți bani din contracte de publicitate.
La Liga
Un fost atacant al Realului aruncă săgeți spre Ancelotti! "Aveam nevoie de un astfel de antrenor"
28/07/2022 LA 10:53
La Liga
Unul dintre titularii lui Bayern, oferit în această vară la Real Madrid! Reacția "galacticilor"
15/07/2022 LA 05:53